Банята - тема 49

• 28 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
И да се мокри нищо няма да стане.В едната баня имаме прозорец при душа, яд ме е, че
и другата не направих така.

# 466
И да се мокри нищо няма да стане.В едната баня имаме прозорец при душа, яд ме е, че
и другата не направих така.
Колко е голям прозореца?
Допълних си предния пост, за мен няма друго решение, освен душово пространство в дъното.

# 467
По-малък е, 50/35 да кажем.Не е баш в средата.Не виждам да се мокри, но ние сме с пита, като водата пада от тавана.С ръчния душ рядко някой борави, но като мия банята обливам там сериозно.
Ето да добиеш представа от едно клипче, дето скоро снимах:

# 468
Ами, височината си му е стандартна, като на нашия.Благодаря!
Ще обработвам пак.

Скрит текст:
Още не знам, дали ще прескочим до Бг по НГ, ако е така- ще го оставя ,да му замръзнат шушоните в банята на майка му, та да се сети да правим нашата Smiling Imp

# 469
Хаххаха 😅 От 15г се ползва така банята.Прозорецът отваряме на ножица и на перваза се държи козметиката.В тази баня почти няма конденз.
В нашата под прозореца сложих вана, а душът в другия край и там има в пъти повече конденз.

# 470
  • Варна
Аз се учудвам, че имате такива притеснения за прозореца. Та нали масово се натискат хората да имат алуминиева врата на банята, та чак взеха и производителите да предлагат вариант алуминиева отвътре, а отвън - като всички останали врати. Държа да отбележа, че грам не ги харесвам. Но мисълта ми е за прозореца - защо се притеснява да го мокри?
Ние сме с прозорец в банята, който щедро се мокри вече години. В новата баня също, че и по-голям. Това с мокренето изобщо не трябва да присъства в доводите му да се отърве от ремонта. И моят мъж ще извади от девет кладенеца вода, за да се измъкне от потенциални ремонти. InnocentSatisfied
На такава тясна и дълга баня най-логично и най-красиво е душ-зоната да е в дъното по цялата къса стена. Ако измислите и как пералня-сушилня-мивка-тоалетна да са в една линия, ще е ектра. Сантиметри имате. Тръбите трябва да се изяснят.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:39 от Lady April

# 471
Lady April, напипала си го Laughing
Доводите му се въртят от мухлясали силикони, до изгниване на прозореца Rolling Eyes pvc прозорец Rolling Eyes
Тази баня ще е само душ и кенеф. Даже не трябва да се мести нищо, само да се направи душа в дъното - практически много малко разбиване, ppr тръби около метър наляво, за да се оформи с параван 1 метър ширина на душ-пространството .
Даже ще преглътна тоалетната чиния до вратата, а после ще е умивалник...
Ще стане, де, само да ми изтрае търпилото, да обработя шефа. Сега като се замисля, може да съм имала и аз някакви съмнения, но вече не! Sweat Smile

# 472
  • Варна
......... напипала си го Laughing.............................
Мъж срещу БГ мами = никакъв шанс!

# 473
Един хубав перваз на прозореца, може да е парче мрамор дори, и силикон за уплътняване.

Скрит текст:
Между другото, защото споменах парче мрамор, преди години един съсед беше взел от каменар около гробищата изостанали малки парчета мрамор, примерно по около 10х20 см., с различни размери, по левче бройката, за ограждане на пътеки в градината.  Това са остатъци от рязането на големи плочи и на практика не им трябват на каменарите, отпадък си се водят. Та на когото могат да му потрябват малки нестандартни парчета мрамор/гранит, може да се пробва при такива хора да си намери подходящо и да се спазари.

# 474
Ние имахме в единия апартамент нормален по размер прозорец в банята, но беше достатъчно високо, за да няма видимост отвън и в същото време банята беше много светла и приветлива с него, а и се проветряваше бързо. На селската смятам да направя точно такъв прозорец, бях свикнала и сега ми липсва. 

# 475
Lozzi, в показаната баня параванът е на 80см от стената и е ок.В нашата е на 1м.Ако ме питаш сега-щях да го направя на 90см

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 19:35 от ДХ3

# 476
Защо не ти харесва на 1м?
Скрит текст:
В първата ни баня линейният сифон дойде грешен, и „по погрешка“ стана 90см ширина . В мастър банята, да не се минем Flushed взехме 100см сифон, та е по-широчко- да има място ,да се въртим Sweat Smile

# 477
Защото можех да си оставя повече
място между паравана, тоалетната, мивката и подред.На 80 е идеално, на 90
достатъчно.На метър вече излишно широко, освен ако дължината е под 1:40.

# 478
Доводите му се въртят от мухлясали силикони, до изгниване на прозореца Rolling Eyes pvc прозорец Rolling Eyes

Тези прозорци, като ги вали дъждът отвън, как така не гният? Simple Smile
Като не ще да гние, да го намали. Да иззида отдолу и да остане малко прозорче отгоре само за проветряване. Ако му го предложиш, набързо ще забрави за гниенето. Laughing

# 479
Хаха. как не съм се сетила!
То се е видяло, че ще  правя специална вечеря утре, да предразположа телеца , и усмиря планинеца Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт