Банята - тема 49

• 28 349
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Не сте длъжни да купувате всички плочки от серията и да се чудите после как да ги комбинирате. Поне според мен колкото по-малко шарения, толкова по-добре, особено при малки бани.
На ваше място бих сложила като акцент или тъмните плочки, или шарените, не и двата вида заедно.

# 91
  • Out of the Mix
Аз лично съм за максимално големи плочки според пространството.

Много ситни на пода, на мен ми е грозно, а чистенето на фугите после няма да е приятно.

Ако може слагайте на стените 120/60, или според зависи 85/15, или нещо такова.

Долу на пода поне нещо 40/40, или по-големи.

Също не ми харесва плочки донякъде и мазилка, вместо плътно догоре, но всеки с вкусовете си.

Сериозно обмислете дали да са ви вградени смесителите и питите, въобще системата, като цяло, защото при евентуален проблем, въпреки високия клас и марка, ще има къртене.

Има много изчистени и хубави за външен монтаж, отново на доказани марки, било Grohe, испанските AQG и др.

# 92
  • София
Бих сложила зелените плочки на късата стена - тази с тоалетната и мивката. Много е малка банята за душ кабина, бих я махнала изцяло. И подовите плочки бих сложила прави, не по диагонал.

# 93
Не, не ми допада. Много шарено ми идва, въпреки че си падам по шаренко:)
Бих ползвала зелената и светлата плочка без декор

# 94
Драго, златна си! Точно това трябва. Как ли не търсих подобна стойка в сайта на Грое, в тези за бани и не намерих. Само тръбното окачване. Вече трябва да започвам да пазарувам. Август идва майстор. А аз още не съм изчистила малките подробности.
За термостатни батерии за вграждане гледам само Грое и Идеал стандарт. Нещо друго наистина качествено с малък риск да препоръчате? Рока как е?

Редактирам се: регулируем държач е изчерпан от два магазина. Във другите е само нерегулируем или за тръбно окачване. Grin Е, как може! Rage Всички ли се къпят с тази пита!

Лейди, поръчай от Амазон с нещо дребно ще получиш безплатна доставка до БГ за пратки над 49 евро.https://www.amazon.de/-/en/GROHE-Rainshower-shower-holder-270550 … Caps%2C292&sr=8-4
Лично аз препоръчвам конкретно този модел, който е малко по-скъп, заради пластмасата, която държи слушалката. Ако се загледата на снимката се вижда сивото отвътре. Така не се протрива покритието на държача и  по-дълго време не се бели и покритието на гайката, която свързва шлауха и слушалката. Дано ме разбрахте. А и по-елегантем ми изглежда.

Иначе в България го намирам тук https://tapa.bg/product/%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0 … D1%8F-rainshower/

И по-евтиният https://www.amazon.de/-/en/Vitalio-26183001-Adjustable-Maximum-L … Caps%2C177&sr=8-7

# 95
Здравейте! Може ли да ви помоля за мнение и съвет?
Ще слагаме квадратна душ кабина в малка баня.
Майстора предлага Два варианта
прагове: от полимермрамор( широчина около 7см.)или от неръждаема стомана(широчина около 3см).
-Кой според вас е по-добрия и издръжлив вариант?
-Неръждаемата стомана може ли да се чисти с по-силни препарати ?
-По податлива ли е на варовик и по-трудно ли се чисти?
-Душ кабина хармоника по- безопасна и удобна ли е от  тази с плъзгащи вратички(заради детето )?
-Разваля ли се бързо, има ли някакви други  негативи?
Извинете за многото въпроси! Благодаря ви предварително 🍀!

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 07:15 от vikito87

# 96
Здравейте! Може ли да ви помоля за мнение и съвет?
Ще слагаме квадратна душ кабина в малка баня.
Майстора предлага Два варианта
прагове: от полимермрамор( широчина около 7см.)или от неръждаема стомана(широчина около 3см).
-Кой според вас е по-добрия и издръжлив вариант?
-Неръждаемата стомана може ли да се чисти с по-силни препарати ?
-По податлива ли е на варовик и по-трудно ли се чисти?
-Душ кабина хармоника по- безопасна и удобна ли е от  тази с плъзгащи вратички(заради детето )?
-Разваля ли се бързо, има ли някакви други  негативи?
Извинете за многото въпроси! Благодаря ви предварително 🍀!
Твърдо хармоника. Стъклата са закалени и са достатъчно безопасни.
 Прагове не слагаме от години, за мен са крайно НЕ практични. Предпочитам под на две нива, т.е. душ зоната е по-ниска от сухата част.  Ако твърдо сте го решили, то на светъл полимер според мен варовикът по-малко личи и ще дразни от покрита с варовик стомана.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 12:29 от drago_2008

# 97
...
Одобрявате ли така разпределени плочките от серията? Simple Smile
Приемам всякакви мнения

https://feniks.bg/produkt/terazzo-30x60-seriya-plochki-za-banya/

На мен ми допада разположението. Щом имате дигитален вариант, значи сте пробвали различни комбинации. И моята баня е със същите размери. Не е проблем да се ползват и трита типа плочки, все пак са от един модел, а създаването на кътове с подредбата на плочките, е много добра идея.

# 98
Направило ми е впечатление, че всички видове декоративни плочки, колкото и да се харесват в момента, по някое време омръзват и дразнят жестоко. Поне така стана с предишните в банята ни. Направо не можех да ги гледам и нямах търпение да ги разкарам Joy

# 99
То затова трябва да се избягват най-ярко изразените неща на модните тенденции - бързо омръзват. Колкото по-обрано толкова по-дълго ще изглежда актуално с помощтта на малки козметични промени.

# 100
Някой има ли опит със сайта elea-bg за плочки? За пръв път го виждам, явно нямат и физически магазин, но имат нещо само там или поне на думи.. чудя се дали изобщо е истински?

# 101
# 102
Ето това и аз прочетох, в същото време в условията им пише че не пращат с наложен платеж, т.е искат парите напред.. и май ще се откажа. Положителните мнения в гугъл са едни такива превъзбудени, като да не ми изглеждат реални.

# 103
Аз виждам адрес и телефон на фирмата. Даже виждам, че са ми в квартала. Защо не позвъните?

# 104
Търся електрическа лира за баня. Имате ли отзиви за някой модел/производител? Спрях се на някаква E-bozen. Нищо не разбирам от лири, не знам какво да гледам освен мощността. Искам да може да се окачва халат така че по-бързичко да изсъхне след ползване. И да може да работи някак самостоятелно в режим сама да включва и изключва. Останалото...
Не зная какви са тези E-bozen. Прилича ми на безименно китайско. Но то от тия няма спасение.

Общи условия

Активация на акаунт