Банята - тема 49

• 28 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Подвижно не е в смисъла на тръба по която да се движи, но си вървят системите с едно такова за окачване на ръчния душ.
Напр:

Дописвам че аз имам на двете стени по едно Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 11:07 от second

# 76
Честита баня! Със здраве и кеф да се ползва.
Хора, аз така съм си навила на пръста, че ще имам вградени батерии като тази баня, но скоро ми светна лампата за нещо. Bulb Няма да ми е удобно да се къпя под тази душ-пита, когато няма да си мия косата, а да държа непрекъснато ръчния душ в ръка също не е опция. Ако решението е само тръбното окачване, което се купува допълнително, тогава пък малко ми се обезмисля почти тройната цена за вграден душ и батерия. Хм?
Дали има някаква малка подвижна стойка, която да позволява ръчния душ да е под наклон за къпане?
Това на Grohe, има и на други марки, но трябва да се сложи на подходящата за теб височина все пак.
https://bauhaus.bg/stenna-reguliruema-postavka-za-dush-grohe-vit … universal/p/32945
Може да се монтират и дюзи на стената.
В новата баня аз ще монтирам точно такава стойка с този смесител с 3 функции: пита; слушалка и дюзи като на снимката

# 77
  • Варна
Драго, златна си! Точно това трябва. Как ли не търсих подобна стойка в сайта на Грое, в тези за бани и не намерих. Само тръбното окачване. Вече трябва да започвам да пазарувам. Август идва майстор. А аз още не съм изчистила малките подробности.
За термостатни батерии за вграждане гледам само Грое и Идеал стандарт. Нещо друго наистина качествено с малък риск да препоръчате? Рока как е?

Редактирам се: регулируем държач е изчерпан от два магазина. Във другите е само нерегулируем или за тръбно окачване. Grin Е, как може! Rage Всички ли се къпят с тази пита!

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 11:28 от Lady April

# 78
Честита баня!

Не виси, а има "крачета". Прави се много често така, за да минава отдолу водата от другата зона ако банята е направена с един сифон и наклон от всички точки към него.

Да, монтажът с крачета ми е познат, но като четях поста си помислих, че авторката има предвид монтаж без съвсем никакви подпирачки и крачета отдолу Simple Smile Именно затова ме заинтригува. Благодаря за уточнението обаче Simple Smile

# 79
Точно без крачета исках, за няколко милиметра май не е проблем, щом отгоре има държач. Мои приятели си бяха направили и много ми допадна идеята. Не се събират боклуци около силикона по пода. Ясно е, че се чисти постоянно, но ако има въздух ми се струва по-хигиенично.
Благодаря за хубавите думи!

# 80
Драго, златна си! Точно това трябва. Как ли не търсих подобна стойка в сайта на Грое, в тези за бани и не намерих.
Редактирам се: регулируем държач е изчерпан от два магазина. Във другите е само нерегулируем или за тръбно окачване. Grin Е, как може! Rage Всички ли се къпят с тази пита!

Защо не звъннеш в магазина на Грое на Солунска? Срещу градинката на Солунска е, наскоро го изремонтираха и отвориха отново.

# 81
Точно без крачета исках, за няколко милиметра май не е проблем, щом отгоре има държач. Мои приятели си бяха направили и много ми допадна идеята. Не се събират боклуци около силикона по пода. Ясно е, че се чисти постоянно, но ако има въздух ми се струва по-хигиенично.
Благодаря за хубавите думи!
Разкошна ти е банята ,  със здраве да си я ползваш . Иначе може и да си права , все още имам проблеми , но чакам представител на геберит да се произнесе. Иначе за стъкло на крачета дали няма да протича вода в сухата част , аз също исках така , още нямам параван , но въпреки добрият наклон с лайсна , и внимателно къпане с душ батерия се мокри доволно и май ще сложа параван до земята

# 82
Всички ли се къпят с тази пита!
Ц, моите са за красота😆
Аз си сложих такъв държач, но при мен са ИС и намерих. Даже и слушалката смених, защото беше огромна и смотаният плосък бойлер изтичаше бързо през нея.
Обаче сега и аз ще търся държач Грое и то черен, защото в новото жилище пак сложих пита в едната баня... и пак за красота май😆

# 83
  • Варна
И моите ще са за завършен вид, Чилу. Изобщо даже не ползваме сегашната. Не ми е приятно с нея и ми е студено. Но пък без пита стои някак голо.

# 84
  • София
l;'

Здравейте,

и аз влизам в групата с предстоящ ремонт на банята и тоалетна. Одобрявате ли така разпределени плочките от серията? Simple Smile
Приемам всякакви мнения

https://feniks.bg/produkt/terazzo-30x60-seriya-plochki-za-banya/

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:33 от Коко-Ми

# 85
На мен сякаш тъмно сивите ми идват излишни. Бих оставила акцента само в душ зоната, както е в момента. Дървесното от прозореца (ако ще е такова в действителност) бих повторила в рамка на огледало или в шкаф.

# 86
За домашна баня ми студенее - изглежда като място за бързо, целенасочено ползване. Свързвам банята с релакс, с по-продължителен престой, а предложеното решение не предполага отпускане. Липсва ми интимността, уютът, който да те обгърне и задържи, но май тенденциите са в духа на предложеното.

# 87
  • София
На мен не ми харесва тази душ кабина. Каква е логиката да остава това тясно пространство вляво от вратата в което няма нищо и за нищо не може да се ползва? И се блъскаш в ръба на душабината. Не виждам размери. Ако е голяма баня няма проблем, но както си я представям бих преградила за душ пространство всичко вляво от вратата с врати, които да могат да се прибират до стената. Така и като се къпеш ще е по - широко и при прибрани врати цялата баня ще е свободна и широка и няма да се блъскаш в стъклени прегради в останалото време. И тогава акцента бих го сложила на цялата стена вляво.

# 88
  • София
Съдейки по размера на плочките, ако визуализацията не лъже, тази душ кабина е не повече от 85 х 85. Не виждам смисъл да си правите живота неудобен, когато можете просто да отделите душ зоната с параван хармоника, да центрирате душа на стената и да не си блъскате постоянно лактите в стъкло, като се къпете.
Декорните плочки, така хем шахматно разположени, хем на ъгъл, ми изглеждат малко безсмислена шарения. Ако беше моя баня, или щях да направя цялата къса стена с душа декорна, или в центъра на стената един вертикален ред декор зад душа с плочките олива от двете му страни.  Не бих сложила оливата на стената с вратата - визуално не допринася с нищо, по-добре без нея.

# 89
  • София

За съжаление банята не е с големи размери 205/155
Душ зоната е 90/90. Остават 56 см след нея където ще ми лира на стената и в ъгъла разни кранчета за парното 😊. Всичко да намери мястото си. Благодаря за споделените мнения. И на мен неща не ми допада на 100%, но не мога да го локализирам кое е то.
По-тъмната плочка (olive) избягвам да бъде в зоната на душа, за да не личи всяка капка сапун.

Общи условия

Активация на акаунт