Банята - тема 49

• 28 361
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Чу ли, можеш да си избереш някаква от Вимакс https://vimax.bg/liri-za-banq, поне ще те консултират надеждно. Тедан, Теси и Кристал са български. Последната марка е полукитайста, но лирите са елементарна техника, може да са Бг.

# 106
Здравейте дали някой е ползвал душ корито от този тип
https://memo.bg/mebeli-i-interior/produkti-za-banya-i-wc/sonata- … -cherno-100x80-sm
Да каже мнение дали е доволен.

# 107
Аз си взех ето тази от Вимакс, след консултиране по телефона с техен служител https://vimax.bg/liri-za-banq/elektricheska-lira-za-banya-tedan-noor-500.html Монтирана е вече, но не е свързана към електричеството. Скоро и това ще стане.

# 108
Тези лири струват ли си за отопление през зимата? Не натоварват ли много сметките ако работят нон стоп? Пък ако се пускат само преди баня, ми се струва невъзможно да отоплят. Още се чудя да сложа ли. Зимата си е студеничко в банята. На мен не ми е драма, но вече имаме детенце и се чудя да сложа ли заради нея.

# 109
Духалка за баня е вариантът за вас - затопля много бързо преди ползване, подсушава след ползване.

# 110
Ние сложихме подово под плочките. Загрява много бързо и харчи ток, колкото крушка. Пуска се с термостат. А пък колко бързо ми изсъхва пода... Идеално е! Не стои непрестанно включено, а само след къпане за половин час всичко е сухо.

# 111
Духалка за баня е вариантът за вас - затопля много бързо преди ползване, подсушава след ползване.
Да, точно така е. Ние с мм така къпехме бебето през зимата, става даже ужасно топло за 10-15мин. и изобщо няма пара.
Духалката е най-обикновена, но бих купила за баня, ако намеря свободностояща.

# 112
https://www.airelec.bg/bg/product/airtop
Такъв е поставен в банята и се ползва от десетилетия - безотказен, безопасен, монтиран над вратата - на нищо не пречи.

# 113
То няма как и да не стопли бързо, в нашите типични бани от 3-4 квадратни метра дори и 1 киловат (по-малката мощност) е много.

# 114
  • Варна
Някой с опит да ми каже има ли нещо притеснително в ползването на тоалетна къса проекция 48 см? Не е съвсем наложително да взимам такава, но бих се възползвала.
Също съм си харесала бял мат и с хоризонтално оттичане. Имате ли препоръки?

Много нови неща има на пазара. Объркващо е.

# 115
Някой с опит да ми каже има ли нещо притеснително в ползването на тоалетна къса проекция 48 см? Не е съвсем наложително да взимам такава, но бих се възползвала.

Ако не е наистина наложително, по-добре да си спестиш късата проекция и да си вземеш нормална - лично изпитано и сравнено в двете ми жилища, в едно от които си беше необходимост.
За това с мата не мога да съм полезна, но принципно повечето матови повърхности се поддържат и почистват по-трудно от гланцовите. Може би зависи и от качеството на глазурата, защото и те си имат, макар и да не блести.

# 116
  • София
Ние сме с къса проекция вкъщи (банята е супер малка) и изобщо не ни пречи, въпреки че и двамата сме едри хора.

# 117
Не е точно по темата баня, но щото виждам, че си говорите за разни slim неща, да кажа и аз. Преди няколко години взехме slim пералня AEG. 38 см. Което си е малко заблуда де, понеже тя може и да е 38 см, но маркучите отзад все още никой не ги е отменил, ама то това е друга тема. Досега все не я бяхме свързали. Вместимостта ѝ е 6 кг. Тази седмица я вързахме, попрах с нея и... нещо не ми е комфортно. Едно време 6 кг беше обичайна вместимост преди да навлязат големите обеми на пералните. Но ми се струва, че в случая с моето AEG уловката идва от 6 кг макс. Демек пряко сили може да изпере толкова. Оборотите 1200 ама пак макс. На 1200 нещо прекалено се тресе.
Добре че за другия етаж сме взели нормална пералня със сушилня. Доколкото изобщо смесените уреди са ок.

# 118

Имаме една такава и нямаме никакъв проблем. Аз не намирам разлика, ММ не е споменавал нищо и той.

Новите чинии са масово с хоризонтално оттичане, в старо строителство евентуално има останали с долно, защото и тези канали вече се преработват, за да нямат съседите отдолу У на мръсния канал стърчащо от тавана.

Относно поддръжка на мат нямам опит, понеже не е моето.

# 119
  • Пловдив
Влизам за да споделя радостта си.
Няколко месеца след началото вече имаме обособено мокро помещение в приземния етаж, който ремонтираме.
В началото беше просто някаква площ с плочки без стена, идея си нямам как е ползвано и влизало ли е в употреба изобщо.
Изкъртихме всичко, планирахме позицията на правите и обратни води. Цялото ВиК на етажа се преработи.
Площта е 1.3 кв.м.
Бойлера ще е извън помещението поради малката площ и нисък таван.
Извинявам се за качеството. Но долу е тъмно и тока все още не функционира напълно.
Радостта ми е неописуема, да има функционираща тоалетна и течаща вода Simple Smile
Знам, че е маломерно, по-голямо нямаше как да стане, но за мен е нещо огромно.
Окончателния вид е във видеото.

Общи условия

Активация на акаунт