Банята - тема 49

• 28 095
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ако са на тавана вентилаторите трябва да се по къси.

# 46
По това колко е свален таванът се избира колко да е дълбок вентилатора (както писа Румен), кръгли или плоски да са вентилационните тръби и  се съобразява диаметъра, но не само спрямо нивото на тавана, но и спрямо основната вентилационна тръба.
Това, че са на тавана не е минус.

*Ако вентилаторът е по-дълбок, то може да се направи само кутия около него (т.е. тялото му), без да се възпрепятства засмукването на въздух, за да не се сваля целият таван.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 11:43 от drago_2008

# 47
Таванът е окачен и "дълбок" около 13см.
По това колко е свален тавана се избира колко да е дълбок вентилатора (както писа Румен), кръгли или плоски да са вентилационните тръби и  се съобразява диаметъра, но не само спрямо нивото на тавана, но и спрямо основната вентилационна тръба.

*Ако вентилаторът е по-дълбок, то може да се направи само кутия около него (т.е. тялото му), без да се възпрепятства засмукването на въздух, за да не се сваля целият таван.

# 48
Моят проблем се реши със замяна на чинията, което стана бързо и безпроблемно . Аз една фуга имам , обаче която е до стената след сифона, която видимо не изсъхва . Сифон VIEGA ADVANTIX VARIO , възможно ли е да се е разхерметизирал и да има теч . Ако да , дали има начин със силикон да се оправи или ще се къртят плочките Толкова много нерви потроших с тази баня, че вече нито ме радва искам просто всичко да свърши .

# 49
  • София
По това колко е свален тавана се избира колко да е дълбок вентилатора (както писа Румен), кръгли или плоски да са вентилационните тръби и  се съобразява диаметъра, но не само спрямо нивото на тавана, но и спрямо основната вентилационна тръба.

Покажете снимка на отвора за вентилатора

# 50
Aurora, как да се е разхеметизирал, имаш предвид да се е пробил ли? Теоретично е възможно, но по-скоро   някоя фуга не е ок или наклонът не е съвсем наред и там остава вода.
Дай снимка.

# 51
Някой скоро да е виждал телескопична етажерка с дължина на вертикалата поне 275 см? Моята ръждяса, а неочаквано се оказа, че резервната ми е явно друг модел и е по-къса с няколко сантиметра. Намерих едва 2 модела в интернет, но цената им е... странна.

# 52
Някой скоро да е виждал телескопична етажерка с дължина на вертикалата поне 275 см? Моята ръждяса, а неочаквано се оказа, че резервната ми е явно друг модел и е по-къса с няколко сантиметра. Намерих едва 2 модела в интернет, но цената им е... странна.
Не съм виждала, че не съм и търсила, но ние в селската къща преди години монтирахме две една над друга - ако този подход ще ти свърши работа...

# 53
Да. Това. Наживо не защото не търся такова съоръжение. Предполагам, че моделите на Simplehuman са странната цена.

Честно казано като за такава сериозна височина, пък и неръждаемо... няма как да е 100 лева. Инфлацията вече започва да се усеща даже и от най-големите оптимисти, а тепърва най-веселата част предстои. Пък и Simplehuman не е магазин Temu. Та за съжаление според мен в бъдеще все по-трудно ще се намират качествени неща на прилична цена.

# 54
Нямам отвор все още. Току-що поставиха окачения таван..Избирам вентилатори

Покажете снимка на отвора за вентилатора

# 55
  • София
Привет на всички!

Това е баня която е била част от детска градина и дори в банята е измазан нещо като за цокъл - пясъчен гранит Кристал или нещо подобно. Очевидно не издържа добре на влага. Пръснах малко със Саво и мухала пада , но с времето  пак ще се върне.

Има ли смисъл да се сложи боя/лак който да покрие мазилката и да запечата и леко да се освежи? Приемам всякакви идеи за друго решение с малък бюджет.

Благодаря ви!

Тапети за баня дали не са вариант?

# 56
  • В небето
Да. Това. Наживо не защото не търся такова съоръжение. Предполагам, че моделите на Simplehuman са странната цена.

Честно казано като за такава сериозна височина, пък и неръждаемо... няма как да е 100 лева. Инфлацията вече започва да се усеща даже и от най-големите оптимисти, а тепърва най-веселата част предстои. Пък и Simplehuman не е магазин Temu. Та за съжаление според мен в бъдеще все по-трудно ще се намират качествени неща на прилична цена.

Цената е умопомрачителна. Абсурдна. Погледнете цената на диспенсъра за течен сапун - https://gamaelit.bg/simplehuman/dozator-za-techen-sapun-ss-senzo … 266ml-byal?page=4  (172 лв.).
Simplehuman е американска дизайнерска компания, не платформа за продажба на стоки (Тему).
Ето няколко предложения за подобни стелажи в amazon.de: https://www.amazon.de/s?k=telescopic+bathroom+shelf&crid=1965TQW … _ss_ts-doa-p_1_15

# 57
mordohai, моля те... отлично знам кои са Simplehuman. Не обичам и не гледам евтини неща. По необходимост ги купувам просто, защото не мога да си позволя скъпи. Инак дори не би ми хрумнало да сравня нещо за 60 и 260 лева. Много рядко разликата е безпричинна. Но не карам никой да купува Simplehuman де. Жената попита и аз показах това, за което се сетих.

# 58
Все пак повечето "неръждаеми" метални аксесоари за баня ръждясват до 2-3 години. Както четем, това е и проблемът на запиталата. Освен това иска и голяма височина. Та ако наистина иска нещо, което няма да бъде за смяна след 2-3 години, а и да е с нужната височина, май се налага да е скъпо.
Но вариант е и да се сменя през две години за част от цената на нещо качествено. Въпрос на избор.

# 59
Моите са купувани преди повече от 10 години, сега си продължават живота временно в селската къща - не са ръждясали, въпреки че не бяха много скъпи (по спомени). Сегашните ми в постоянното жилище са 5-годишни (не телескопични, друг вид, но пак от неръждаема стомана), определено бяха значително по-скъпи от първите и все още нямат никакви признаци дори на ползване, камо ли на ръжда. Надявам се още дълго да ми служат, поне до нов ремонт на банята. Засега всичко в нея се държи като ново.  Ако действително материалът е неръждаема стомана, не би трябвало да ръждяса.

Общи условия

Активация на акаунт