Банята - тема 49

• 29 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Тази тръба излиза отгоре не за симетрия, а за да функционира нормално отходната инсталация, да не се образуват тапи. Където и да се запуши и прекъсне изхода към покрива е грешно. И в новото строителство така се изпълнява.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 10:05 от drago_2008

# 136
Написаха вече, че не може.
Аз ще напиша друго - защо не затапиш тръбата...

Аз това питам. Може ли да я затапя?

# 137
Според мен не може. Тя е за проветрение и трябва да е открита към атмосферата. Иначе ще мирише, а май можеше и пожар да стане от газовете.

# 138

Не, не можеш! Толкова човека вече ти обясниха защо...

# 139
Не, не можеш! Толкова човека вече ти обясниха защо...

Исках да се убедя, че зададох въпроса разбираемо.
Благодаря за отговорите.

# 140
  • София
Написаха вече, че не може.
Аз ще напиша друго - защо не затапиш тръбата...

Може да "затапиш" САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТКЛОНЕНИЕТО, предвидено за твоята тоалетна чиния.
Не може да правиш нищо с вертикалната канализационна тръба, която обслужва всички бани надолу (и/или нагоре).
Надявам се, че вече е ясно на 100%.

# 141

Може да "затапиш" САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТКЛОНЕНИЕТО, предвидено за твоята тоалетна чиния.
Не може да правиш нищо с вертикалната канализационна тръба, която обслужва всички бани надолу (и/или нагоре).
Надявам се, че вече е ясно на 100%.

Точно така. И аз съм "затапила" само отклонение към моята бивша тоалетна чиния. Но на практика всички тръби към тоалетните по етажите са отклонения от вертикалната тръба. При мен беше на пода, но аз съм на партер и отклонението към затапения канал и отдолу в мазетата. Пак е отклонение, не е на вертикалната тръба.

# 142
  • Варна
Хора, ще ми обясните ли, като за невеж и не ползвал досега хигиенен душ човек, какво да гледам при покупката?
1. Нужно ли е да има и топла вода или може само студена?
2. Ако е излишно да има и топла вода, тогава без смесител ли се купува? В смисъл ето така:

3. Такъв вид със смесител е когато има топла вода ли? И първо кое се натиска за да тече?

# 143
Аз се чудя как изобщо има хигиенни душове със студена вода.

# 144
Аз се чудя как изобщо има хигиенни душове със студена вода.
Хора с някои съдови заболявания (хемороиди) биха ти отговорили веднага Simple Smile
В някои случаи топлата/горещата вода са противопоказани.
Не съм сигурна, но допускам, че това е възможна причина за производството и на такива душове. На мен би ми било дискомфортно, макар на млади години да бях свикнала да се къпя със студена вода (бяхме на разкопки, имаше проблем с топлата вода и просто нямахме избор известно време, после свикнахме, поне аз).

# 145
Е то като имаш смесител може да си я пуснеш сам на студено, все пак.
По принцип със смесител се отваря първо той и после се натиска “бутона” на самата дръжка.
След ползване трябва да се затваря смесителя, защото пречи някак на останалите места, където се ползва топлата вода:-) много лаишки го казвам, но не знам реално защо се случва, само знам ЧЕ СЕ случва:-)

# 146
second, и това е така. Постът ми беше по-скоро с малко черен хумор.
Вероятно е за случаи и места, когато няма възможност за прокарване на топла вода, но все пак някаква трябва да има за хигиенни цели.

# 147
С топла и студена. Аз го ползвам и да измивам т.чиния и наоколо и пускам вряла направо тогава. За мен кранче поне трябва да има, дори да е само хигиенен душ със студена вода. В противен случай стои под налягане и разчиташ само на спусъка на слушалката.

# 148
  • София
Здравейте. От известно време следя темата, защото ще правя ремонт на банята. Горе-долу си изясних визията и успях да скалъпя някакъв проект. Искам плочките да са наредени на рибена кост и се чудя дали някой е правил такова редене и дали има нещо специфично, което пропускам. Банята е малка със скосове, трегери и доста чупки. Ще се опитам да прикача снимки на проекта. Мивката ще бъде само една (дясна, вляво ще е само керамичен плот, един вид продължение на мивката), но в програмата, която ползвам нямаше точно такъв шкаф (120 см дълъг, но само с дясна мивка). Плочките на пода искам да са някаква геометрична форма (черно и бяло), няма да са точно тези, но в програмата имаше само този дизайн Simple Smile Харесала съм едни на фирмата Mayolica, има го в Про-грес (ще се опитам да сложа снимка). Обмислям и вариант за душ пита от тавана, защото има възможност да се затвори една ниша до трегер и така хем да се изравни тавана, хем да се вгради питата, но все още не съм сигурна. Мъжа ми настоява и затова проучвам, ако някой е слагал и може да каже плюсове и минуси. Ами това е…приемам всякакви съвети, препоръки, критики, всичко Simple Smile

# 149
  • София
dutci, явно много искате да чистите "милиони" фуги. За цената на труда даже няма да отварям дума. В крайна сметка, важното е на вас да ви харесва!

Общи условия

Активация на акаунт