Пролетта донесе най-добрата вест - най-сетне положителен е моят тест ! ~бебеправене 619~

• 33 716
  • 825
  •   1
Отговори
# 720
Еми, работодателят ми знае, но не и останалите колеги. Малък екип сме и когато един отсъства останалите трябва да сме на линия. Не искам да злоупотребявам и с разбирането, което получавам. А и си мисля, че в един момент, когато се толерира моето "безпричинно" отсъствие, колегите ще си помислят, че се ползвам със специални привилегии. Не искам да им споделям с тях защо се налага да отсъствам.
Клиниката ми е на 500км и при стимулации оставам колкото се наложи в София, защото няма смисъл да пътувам през ден такова разстояние.

Може би си в малко населено място, може би от много време си с този колектив, може би ако се заядат трудно ще си намериш друга работа и се притесняваш…

Но се замисли дали наистина искаш и си заслужава да приоритизираш работодателя си пред процедурите в твоята ситуация.

# 721
Ще си позволя пак да говоря от мое име. Ние сме сравнително голям екип и сме само жени, съответно голям Клюкарник. Сигурна съм, че всички знаят през какво преминавам, но не от мен.
Честно казано изобщо не ми пука кой какво си мисли - дали съм със специално отношение или не ...
Те не са хората, които взимат решение дали да ми се позволи отсъствие или не, затова си има работодател.
Още повече, не ме вълнува тяхното мнение защото те не са в моята лодка. Само аз знам какво преживявам и от какво се лишавам и т.н

# 722
Не ги разбирам аз тея работи, колегата е в отпуск, затова няма как да си направя процедурата. Ами ако се разболееш докато е отпуск? Ако те блъсне кола докато е в отпуск? Я стига глупости. С теб, без теб, нещата си вървят. И така или иначе това е проблем на работодателя ти, не твой.

# 723
Може би сте прави момичета и вероятно проблема е в мен. Винаги съм била изключително толерантна и лоялна към всички и затова ми е толкова трудно да постъпвам крайно. Със сигурност няма да ме уволнят, но ще се създаде допълнително напрежение.
Имам време да помисля, може пък този месец цикълът ми да се измести.

# 724
Anigo 🤞🤞🤞всичко да е наред до финал!

nasi за теб също на пускам палците. Дано този път всичко завърши щастливо!

salsera, съжалявам за фалшивата чертичка. Следващия път да е истинска!

mommy, бързо да става бебе #3!

Аз в тази тема не се включих съвсем съзнателно и като цяло много се чудих дали да пиша, но след 2 години и половина, в които бях част от това общество поне в моята глава е редно да дам малко ъпдейт за мен.
Скрит текст:
Минаха повече от 80 дни от началото на последния ми цикъл. Овулация или дори кървене все така няма. Утре ще пусна едни хормони по никое време да видя кое накъде е, но съм решила да не пия прогестерон до средата на юни. Даже смятах въобще да не предизвиквам цикъл, но не искам за пореден път да ме изненада докато съм на море. От снощи почнах пак инозитола, другата седмица директно ще го увелича на 4гр и се надявам да ми помогне. Започнах пак от време на време танци, каране на колело, разходки.
В началото на юни имам час и за онлайн консултация с д-р АнН (благодаря ванила, че моментално ме ping-на като отвориха формата). Интересно ми е да чуя и нейното мнение и съвети, надявам се да успея да ги спазвам и да намеря нещо, което работи за мен дългосрочно.
Април ми беше доста емоционално влакче - в рамките на 4 дни получих снимки на 3 различни положителни теста за бременност. Знаете смесените чувства, които това поражда. После при 2 не се развива нещата, от което пък се чувствам още по-тъпо, защото съм изпитвала някакво самосъжаление първоначално. Освен това пазара на имотите е скандален. Тук-там намирам обяви от преди година-две и виждам огромната разлика в цените. И започнах да се чувствам сякаш съм си пропиляла времето в преследване на неосъществими мечти. Имаме една опция в момента, не знам още дали ще успеем да го купим, но и търсенето на жилище създаде доста напрежение между мен и ММ, защото той е спокоен и няма зор, склонен е години наред да чакаме да изскочи нещо подходящо, а аз искам да взема нещо, за да се чувствам поне малко в контрол на живота си. Да направя нещо смислено. Просто да се случи нещо около мен. В крайна сметка ММ каза, че ще ми "угоди", което не мисля че е съвсем правилната нагласа за покупка на жилище, но каквото-такова.
И след целия този спам същината на включването ми. Смятам, че моя репродуктивен път приключи. Не съм се отказала да си трансферирам последното ембрионче, но все така не знам кога ще се случи. Започвам да раздавам/дарявам дрехи, играчки, книжки и т.н бебешки неща. Достатъчно дълго чакаха нов собственик, а ако тръгнем да се местим не виждам нужда от излишен багаж.
Като мине трансфера сигурно ще мина да се отчета тук все пак. Продължаваме да не се пазим, но е напълно безпредметно на фона на неработещата ми репродуктивна система. ММ отказа да пуска повече СГ, тъй че въобще не знам и там какво е положението след втория курс добавки.
Много, много, ама много ми се искаше да се изнеса някой ден от тук бременна и да минавам само я да поръся с прашец, я да замерям с пампреси, я просто да вдъхна кураж. Ама друг ми бил пътя. Време е да го приема, дори и да не ми харесва. И се надявам да успея да си живея живота повече фокусирайки се върху това, което имам, вместо върху това, което можеше да бъде.
Благодаря за безценна подкрепа, която сте ми оказвали неведнъж! Heart
Известно време още ще си ви чета от време на време, но целта ми е след няколко месеца да спра изцяло да влизам във форума.

От сърце желая на всички тук, без значение пишещи или четящи, да видят заветните две черти и да гушнат живо и здраво бебе/или бебета/ на финал!

# 725
Anigo, топ е ЧХГ, все така да расте!

salsera, ужасни са тези тестове, съжалявам, че и теб така са те подвели.

2402 Heart

Каква е причината толкова дълго да липсва цикъл?

Скрит текст:
Относно жилището, изобщо не е лесно. Ние купихме на зелено, всичко по документи и на практика е готово, но още чакаме да започнем ремонт, а уж вече трябваше да сме пред финал. Ще стане, просто е чакане, чакане, с много проблеми и неясни величини. Не мога да дам съвет, просто се надявам да си усетите като намерите вашето жилище. При нас и двата пъти така стана. Цените не ги коментирам, не мисля и, че ще паднат.

# 726
Аниго, много се радвам за резултатите! Стискам всички палци! Как си? Понамаля ли течението?

Салсера, съжалявам за напразната надежда. 🥲

2402, радвам се че търсиш мир и удовлетвореност в това което вече имаш. Пожелавам ти да се радваш на семейството ти и някой ден да се изненадаш по най-хубавия начин.

Понеже Наси пита - нищо ново при мен. Още си чакаме резултати.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 09:26 от ВаНиЛа

# 727
  • На изток от Ада
Съжалявам 2402! Мсля че си ценен учатник в темата.

# 728
  • Замък сред облаците
2402, гуш! Резонирам с вълненията ти по една или друга причина и смятам, че взимаш добро решение да се фокусираш върху нещо друго и да дадеш приоритет на това да градите напред живота си. Каквото и да си говорим, докато сме нонстоп на въртележката в усилията за забременяване, особено когато е свързано с безброй прегледи и процедури, голяма част от “реалния” ни живот е на пауза. Дерзай напред, заради Филип и за да се наместиш и ти самата на център! ❤

# 729
2402, надявам се трансферът на последното ви ембрионче да ви изненада приятно и след няколко месеца вместо да напускаш темата, просто да се преместиш в отчетни! Разбирам и мечтите ви за дом, ние преди точно 2 години си купихме къща в окаяно състояние и все още я ремонтираме, за да можем някой ден да се нанесен (надяваме се на догодина, но ще видим). Пожелавам ти много сбъднати мечти във всички сфери на живота ви! Nature Star2

Салсера, много съжалявам за отрицателния кръвен, вече изглежда, че на никой домашен тест не може да се довери човек. Силно те прегръщам и ти пожелавам следващият месец да е вашият! Heart

# 730
2402 Има ли някаква причина за това огромно закъснение . Поликистоза, хормоните как са ?! На колко си години . Според мен не оставяй нещата на самотек , а потърси мнение от лекар .

Сутринта на Лейди нямаше нищо ,само на този новия Лейди имаше някаква бледа черта , но доста се поизмъчи докато се изчисти реактива , много са му занижили качеството . На другия стария Лейди не знам честно дали нещо виждам . Абе 10 дни след О , шанса е малък според мен . По-късно ще направя Клиър .

# 731
  • София
2402 Heart напълно те разбирам!
Все пак вярвам, че последното ембрионче ще изчака най-подходящият момент и ще се върнеш с добри новини! Положителното е, че все пак имате какво да трансферирате в най-подходящият момент!
Аз отдавна раздадох бебешките дрехи, останали са някакви много сантиментални неща, които подмятам от ред на ред...

# 732
2402, съжалявам, че преминаваш през толкова труден период. Понякога всичко, от което имаме нужда, е просто малко време да си поемем дъх за да се върнем после по-силни и с още повече надежда. Вярвам от сърце, че последното ембрионче ви чака – точно вас – за да се сгуши най-сетне в прегръдките ви 💗

# 733
2402 Heart Пожелавам ти каквото и да правиш и каквито и решения да взимаш, да ти носят само спокойствие на душата.

Ванила, от обяд до преди час беше спряло. Сега гледам пак има...

# 734
Салсера, много съжалявам за фалшивите надежди, ама че тестове. Аз правя на easy at home и при мен са напълно категорични, няма и помен от сянка, колкото и да ги въртя на светлина на прозореца.
Искрено ти пожелавам, скоро да видиш истински две черти, а и имате план за имунологична терапия, което не е малко.

2402, радвам се, че се включи, вчера точно си мислех, че те няма в тази тема. Усещам минорно настроение и разочарование, но вярвам, че и това ще мине. Разбирам напълно и думите на АА за вторачването в опитите за забременяване и това, че слагаме живота си на пауза. Аз се усещам, че последните поне година и половина съм абсолютно фиксирана в това и броя само времето от овулация до овулация.
Но, аз вярвам, че вие все още имате шанс да имате второ детенце, кога ще дойде е Божа работа. Стига да зафункционира цикълът ти, смятам, че шансът ви е голям. Дано доктор АнН да успее да ти помогне по някакъв начин. И аз имам час на 1 юни при нея, макар да не съм много убедена, дали ми трябва. Каквито и съвети за хранене да ми даде, при мен факторът е възраст и това няма преодоляване.

Общи условия

Активация на акаунт