Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 23 478
  • 516
  •   1
Отговори
# 480
На снимката и мебелите, и стената изглеждат много добре! Цветът на стените много ми харесва и въобще цялостно се е получило много хубаво!

# 481
Не стои лошо, изглежда свежо, но да- на мебели в цвят отива да имат сатенен завършек (аз не харесвам гланц). Ако искате такъв ефект, а и за допълнителна здравина против надиране, можете да минете отгоре с прозрачен сатенен финиш. Има на Сократес полиуретанов лак на водна основа.
Този лак ли

# 482
Боята е бяла, лакът отгоре може да придаде жълтеникав оттенък. Бих потърсила бяла боя с необходимата лъскавина  /на мен сатена ми харесва/ и още една ръка отгоре. Преди това "забърши" с фина шкурка за да хване по добре.

# 483
  • София
Да, този лак със сатенен финиш (полумат). Пише, че не пожълтява с времето.

# 484
Здравейте! Имам въпрос относно матово петно върху лаковото покритие на фурнира на едно легло . На едно-две места се забелязват петна,  (указано със стрелка на снимката в скрития текст). Това легло е на доста години, но е здраво и дизайнът му е удобен. Тези петна не са чак такава "болка за умиране", но ако мога да ги махна, по-добре.
Как да се третират тези участъци, за да се подхранят. Пробвах с препарат Medix за всякакви мебели, с домашен полир от ленено масло и оцет, но резултатът е почти нулев. Явно лакътнв тези участъци е изхабен. Дали някъде мога да намеря специално полиращо средство за подхранване на лака и заличаване на тези петна. Или ще трябва цялостно професионално обновяване на лаковото покритие. А не ми се ще с боядисване да развалям оригиналния цвят и текстура на фурнира.

Скрит текст:

# 485
Отвреме навреме ми излиза реклама на някакъв препарат, който прави всякакви такива повърхности като нови и заличава всички драскотини. И аз го гледах за себе си, но не посмях да го купя, рекламата ми се вижда съмнителна, освен това цената не е много висока, но разфасовките са малки.

# 486
Кой е този препарат?

# 487
И аз се интересувам какъв е препаратът. Ако не е удобно да се споменава марката тук, може на лично.

# 488
Не мога са кажа марката, защото не я знам, ще се опитам да намеря рекламата. Обикновено се появява, когато играя някоя игра и гледам по-бързо да свърши. Дават как с този препарат мажат всякакви стари мебели и стават като нови изведнъж.

# 489
Скрит текст:
Този препарат чисти и заличава петна, но след време пак се появяват и трябва да се повтаря.

# 490
Точно Мебелин щях да препоръчам и аз. Но не е дълготраен. Също, ако е паднал лака, не върши работа. Но, по снимките, мисля, че ще е решение, за момента.

# 491
За петното по фурнира, което най-силно ми се набива на очи, се сетих да експериментирам със следното. Изглежда странен подход, но нанесох тънък слой вазелин и след 2-3 часа разтърках за 2-3 мин. с микрофибърна кърпа и сякаш забелязах по-осезаем резултат, отколкото, след като бях нанасяла сместа от ленено масло и оцет. Засега петното като че леко се сви и изглежда по-неутрално и не така дразнещо, сливащо се със шарката на фурнира.
 В момента имам проблем с прикачването на снимки, но за момента съм удовлетворена от резултата. Вярно, че сигурно ще е временно, докато нанеря средство за по-траеен ефект.

# 492
  • Варна.
Мисля си днес за този проблем, за мен това е под лака и няма как да се промени с каквото и да е отгоре. Лака няма да пропусне надолу нищо. Предполагам (само), че ако се пробие малка дупчица в лака над петното и се вкара нещо мазно, препаратите за които говорите или просто бебешко олио е възможно петното да се ликвидира. Така бих проверила теорията, ако беше моя мебел.
Дупката бих я запушила с епоксидно лепило. Препоръчвам Поскипол - прозрачно, на мен ми върши работа за много проекти.

# 493
Но пък при мен, областта на това петно е леко грапава. Изглежда точно като протриване на лака. На втората снимка след третирането с вазелина малко се позаглади. Ще се види колко ще изкара. Благодаря на всички до момента, които дадоха идеи за препарати. С интерес, ще очаквам още.

# 494
Някъде ми е попадал клип за минаване с ютия върху петното, като се ползва парче плат за под ютията, но не съм го пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт