Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 15 776
  • 344
  •   1
Отговори
# 60
  • В градината...
Страшни столове!

# 61
Седалка номер 3.
За първите две седалки ползвах памучно въже в комбинация с въжето от юта.
Тук използвах паракорд, което е синтетично въже. Много гладко, много издържливо и на външни условия, много лесно се работи с него.
Като негативи: изборът на цветове е по-ограничен, освен ако не се купят по-скъпи маркови въжета, там има всичко; материалът има малко лъскавина и в определени комбинации започва да се натрапва, че е изкуственяк.

А може ли да видим една облегалка в суров вид?
В конкретния случай седалките са на отделна рамка, която се завинтва за самия стол с 4 винта отдолу.
Това е много удобно. Понякога няма отделна рамка и се обикаля и върти целия стол.
1. Празната рамка с малко байц по ъглите, да не свети бялото дърво,
2. Как изглежда готовата седалка от долната страна.
3. Изплитането на основата,
4. 20 метра от зеленото въже са изплетени и има нови 20 метра на совалката.

# 62
Браво!!! Направо фабричен изглед има! Heart

# 63
  • София
Браво, на мен ми е фаворит #2, много нежно съчетание.

# 64
За такова изпълнение се иска талант, търпение и концентрация. Не е за всеки. Поздравления!

# 65
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Живи и здрави, за следващата тема, разбира се ако Barbabeau е съгласна, ще сложа в началния пост на темата линк към нейния пост #61, по-горе с демонстрираното изпълнение на седалките.

# 66
Седалка номер 4.
Синьо въже. Видях, че въжето беше по-малко, но реших да рискувам и... стигнах до тук Simple Smile))))

Разплетох всичко и започнах отново, вкарвайки по една зелена жичка. Шарката е същата, но без обръщане на посоката в средата, така пожелаха да бъде.

Седалка номер 5.
"Pixel art" с остатъците от всички възможни въжета, които имам. 🌈

Мисия изпълнена! Направих и петте седалки и остава само да си оправя пострадалия маникюр...
... докато си го помисля и вече ми бяха докарали това столче с новината, че всъщност били две столчета и съвсем скоро ще ми донесат и другото. Joy

Ще ви държа в течение, ако се получи нещо интересно!

Живи и здрави, за следващата тема, разбира се ако Barbabeau е съгласна, ще сложа в началния пост на темата линк към нейния пост #61, по-горе с демонстрираното изпълнение на седалките.
Да, разбира се, нямам нищо против, нали споделям в публична тема. Hug

# 67
  • София
Чудесно изглеждат! Явно има празна пазарна ниша тук. Помислете, ако Ви е приятно да плетете, дали да не започнете да го правите професионално.

# 68
Благодаря!
Имам и друга работа, която ми ангажира много времето, но понякога ми се получават паузи и тогава се занимавам с удоволствие. Винаги съм обичала ръчните занимания и съм си измисляла какви ли не проекти. По повод на горните плетки, размених контакти с едни дизайнери, които работят много смело и цветно и ще бъда много щастлива, ако направим нещо заедно.
https://draga-aurel.com/galleries

Да ви кажа нещо интересно по темата за реставрацията, което научих и пробвах днес.
Рамката на това бар столче, което ми донесоха, е от хромиран метал. На снимките не личи, но отблизо целият хром беше на ситни жълто-кафяви точици от избила ръжда. Потърсих в гугъл може ли да се направи нещо и се оказа, че ръжда от хром се премахва успешно с обикновено кухненско фолио от алуминий. Уверявам ви, този метод работи толкова добре, че направо прилича на някаква магия! Open Mouth Взима се парче фолио, смачква се, мокри се с вода и започвате да търкате леко по метала. Тайната не е в търкането, а в химичната реакция, която се случва - ръждата изчезва и металът става гладък и блестящ. Ако имате да възстановявате нещо с хромирани метални части, непременно пробвайте този номер. Докато го правих, си мислех, че едно време заради такива "магически" реакции са вярвали в алхимията и вещерството. Така лъсна този метал, направо невероятно. Sweat Smile

# 69
Има разни такива номера наистина, работят неочаквано добре.
Приятелка която дълги години работеше със сребро така веднъж ми даде акъл за потъмнелите ми бижута - пепел от цигара е вълшебството там. Почесах се по главата първо, признавам си. А то буквално тръкнеш напред и назад и разликата като от реклама на някакви почистващи неща. Повече време ги мия после за да не миришат, отколкото ги търкам да ги почистя.
За който има сребърни неща вкъщи, ако има и пушач наличен - това е начинът да ги оправи да лъснат. Бижута, прибори, съдове, други орнаменти от сребро...

# 70
Среброто се чисти и със сода.
Благодаря за идеята с фолиото. Ще го пробвам.

# 71
  • София
 за идеята с фолиото. Ще го пробвам.
И със алуминиево фолио

# 72
Благодаря за идеята с фолиото. Ще го пробвам.
Среброто аз съм си го чистила с паста за зъби, но трябва да е по-абразивна. Също след това го кисна за кратко в медицински спирт и светва като чисто ново.

# 73
Със социалистическия Поморин и Мери ставаше идеално. Сегашните пасти за зъби са много по-гелообразни и "вкусни" и не е същото. С едновременните пасти за зъби се "изгаряше" и херпес на устните - мазваш 1-2 пъти, оставяш да изсъхне хубаво и да почне да се изронва, и си готов, изсмукваше всичко, без каквито и да са други мазила.

# 74
Разбира се че има и други начини, просто този е много бърз и лесен а не е толкова известен и затова го споделям, най-малко занимавка е от каквото съм пробвала. И не е абразивно, което при малко по-меко сребро за мен си е предимство.
Това търкане или киснене направо ме е отказвало да лъскам нещо сребърно, върши работа но си е досадно много. Освен и че някои неща няма как да се киснат.

Общи условия

Активация на акаунт