❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 649
  • 321
  •   1
Отговори
# 255
Абе да тръгват и да избиват и да се приключва сагата. Аз бях в екстаз като изби сега втория, ще кажеш, че мъдреците вече е извадила. Надявах се с нея да не бера драмите и ядовете от брат й, ама явно в този живот това ми е съдбата 😅
ЕМ, на две дремки е, добре са й, просто я опускам да спи повече от необходимото явно. Ако не я будя може да си направи 2х2 без проблем…
Вашите дребчовци по колко часа спят на ден?

# 256
Не знам дали ще те успокоя Азалия, но и ние сме в този период със ставането в 5. Тъкмо закрепихме режима и ха ха някой ми завидя сигурно 😅 Иначе дневен сън спи между 2:20-2:45 като гледам да не надвишава, че става още по-страшно през нощта. Мен по-скоро също ми е интересно горе долу колко будуват вашите бебоци 😅 вече съм в един порочен кръг с това спане и не знам къде ще му е края 🤣

# 257
На моята будуването й е все по-лесно. Което не значи, че не се преуморява и не мрънкя на заспиване ако я изпусна.
В момента в идеалния случай става в 6:30-7;
10-11 първа дрямка,
14-14:30 до 16 макс втора
20 нощен сън. Тоест 3/3:30/4 часа
ПП; другия месец ще я местя при баткото. Някоя има ли вече опит, да сподели малко ноу хау 😅

# 258
И ние сме на интервали 3/3:30/4. Сутрин става в 7-7:30, после 10-10:30 дрямка до към 11:30-12, после към 15:30 втора дрямка до към 17 и в 21 си ляга за нощен. Изместих нощния с час (преди лягаше в 20) и доста добре се отрази. Иначе плюс/минус 30мин, варират нещата. На мен също би ми било интересно преместването, обмислям като го отбия да го местим в неговата си стая.

# 259
И при нас изби днес зъб номер 7. Даже имаше разстройство и първо помислих,че може да е свързано, но после продължи...та май е някое вирусче. Дадох адирекс и се надявам да овладеем положението.
Спи 10часа нощем, което си мисля,че му е малко и наваксва през деня. Става в 7 обикновено, първо дрямка от 10:20/30 до 11. Втори сън от 14:40 - да 17часа. Като често го и будя, защото май и това му е много и мисля, че е свързано със ставането в 7часа сутринта. Вечер ляга в 21, някой път обаче заспива много бавно.
Днес най-накрая се организирах и направихме прощъпулник. Хвана първо линията, наречена за архитект. Ще поживеем, ще видим ще се случили 😅 да е жив и здрав, пък успешен, в която сфера избере.

# 260
Ей ни и нас.
За зъбите не съм писала - Матео е с 9, Тони е с 5, предполагам избива 6тия,че последните два дни драмата е на ниво.
Матео направи първите си крачки днес! От 3 седмици ходеше хванат за един пръст, знаех, че може, но просто го беше страх. То нормално, той не ходи, а буквално тича. Казала съм на ММ да направи питка утре, ще раздадем, ако стигне да направи де. Grinning
Тони ходи хванат за една ръка, клякат, стават и двамата от много време, може би откакто бяха на 9-10 месеца, катерят се навсякъде.
Много съм горда, все пак по коригирана възраст са на 10.5 месеца Heart
Еделвайс, честит ви прощъпулник! Чакаме да видим бъдещия архитект. Heart

# 261
Дано на всички мъници да избиват лесно зъбките. Ние последния месец рязко изкарахме 3 и сега чакаме 4-ти, макар че венеца изглежда бял за повече, но не ми се мисли 😅😅
Какво кисело мляко давате на бебоците? Дойде нашия ред за киселото мляко и съм в чуденка.

# 262
Дано на всички мъници да избиват лесно зъбките. Ние последния месец рязко изкарахме 3 и сега чакаме 4-ти, макар че венеца изглежда бял за повече, но не ми се мисли 😅😅
Какво кисело мляко давате на бебоците? Дойде нашия ред за киселото мляко и съм в чуденка.

Аз давам на Боженци 4% и на Harmonica 3.6% или пълномасленото розовото. От скоро правя и домашно, ама не съм намерила хубаво прясно мляко все още, засега пробвам различни, докато намеря качествено и ще му давам домашно.

# 263
Аз пробвах с киселото мляко на Розино и нямах успех. Вероятно, защото вкусът е много силен, а и е доста тежко (по спомен 5.5 масленост е). Сега предлагам Хармоника зеленото (май 3.6%) и на Наслада (3.6%).

# 264
Еделвайс, честит прощъпулник и от мен! Да е здрав и силен малкия архитект!

Ем, щом заспива за 5 мин и не ти се буди на 40-та минута да го люшкаш пак си си супер, според консулнатите, които съм чела.

След почти три месечно затишие на Данито май ще почнат да избиват наред зъби, така е побелял и подут венеца отпред. Дъвче всичко и най-големия фаворит са краставиците. Аз давам домашно кисело мляко и от магазина на Боженци 4% взимаме.

За съня спорем моя чат консултант по сън сме в преход към една дрямка. Имахме даже и един такъм ден на морето. В момента интервалите ни са пълен мармалад. Пъвия може да е 4-5 часа, втория е 3-4 часа, само последния си стои на 4 часа. Става между 7:00 и 7:20. Първата дрямка се движи в диапазона от 11 до 12 като спи по 1:40, втората дрямка е около 15:45-16 и гледам да не минава 45 мин. Радвам се, че не съм само аз дето трябва да си будя бебето, като единственто което правя е да вдигна щората и спра белия шум и до 5 мин тя сама се събужда. Една близка едва ли не щеше да ме анатемоса щото "съня хранел".

# 265
Съня хранел, ама нощния 😅
Мойта хубусница може да спи 4-5 часа през деня, ама нощем правим серенади 😅
Мери, има фалшив отказ от втора дрямка в този период, може да сте в него сега.

# 266
Честито на първите ни рожденници и бъдещия архитект!

Ани се държи все още с две ръчички, но вече купихме обувки и много бързо свикна с тях навън. Надявам се скоро и аз да трябва да меся питка.

Днес май май получихме първата си категорична реакция към храна - вчера яде за пръв път лаврак (яла е други риби но тази не беше). Всичко ок до днес преди обяд когато се появиха три зачервени пъпки с бял център. Докато се чудехме дали нещо не я е хапнало, мм реши да й даде витамини дето скоро не е пила включително рибено масло. Скорострелно трите пъпки станаха много повече и айде към спешното. За щастие изчезнаха бързо и нямаше други ефекти освен това и лека диария. Спираме за два дни човешката храна и ще следим ситуацията.

Някой мисли ли да прави торта за бебешора си? Ние ще правим cake smash и мисля аз да направя тортата, но не съм се спряла на рецепта

# 267
Леле, звучи много неприятно с тази реакция! Аз с рибите съм малко предпазлива, не знам и от къде мога да намеря хубава и прясна..
Вие от къде взимате?
Иначе и аз ще правя smash cake, искам да направим фотосесия на плажа. Блатовете мисля да са бананови (банан, яйце, мляко, кокосово масло, брашно, ванилия и бакпулвер, както правя палачинки или кексчета) и крема примерно крема сирене и заквасена сметана, ванилия и трябва да измисля с какво да го подсладя, мисля си за малко плодово пюре или смлени фурми

# 268
Риба взимаме предимно от лидл, като гледам да е диво уловена и пакетирана максимално скоро. Досега никога не сме имали проблем.

Гледах различни рецепти и повечето хич не се свенят и ползват неща като маскарпоне и заквасена сметана - на мен това ми идва малко тежко за нея. Знам че няма да изяде много, но ми се иска да е вкусно и здравословно. Видях една рецепта която за глазура ползва кокосово масло и мисля да я пробвам за кексчета, тъкмо да видя дали ще й хареса. Друг вариант срещнах за глазура от кисело мляко, но това не ми звучи вкусно и като изсъхне ще се напука грозно.

# 269
Кокосовото масло си е масло, тежко е също. Но има едно кокосово мляко в лидл, в кофички като от кисело мляко, плътно е, цеденото мляко също, и сладкарската извара дето е в кофички от 1кг, състава й е чист. Но да, тя ще се поомаже и едва ли ще яде много. Ако намериш някоя готина рецепта може да споделиш. На мен това ми хрумна на прима виста, не съм мислила много по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт