❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 642
  • 321
  •   1
Отговори
# 270
Кокосово мляко исках да кажа, моя грешка. Иначе вариация на тази рецепта за глазура ще пробвам https://leelalicious.com/how-to-make-whipped-coconut-cream/#recipe

# 271
Като споменахме зъби да попитам с какво ги миете?

# 272
  • Sofia
С паста и накрайник

# 273
Като споменахме зъби да попитам с какво ги миете?

Аз мия с това когато ми даде естествено 😅

Мами кажете ми, че не съм сама. Малката тотално взе да отказва всякаква твърда храна. Независимо часове, разновидности и каквото се сетите още. Пада едно бутане с ръце, плюене … вече направо полудявам .. съответно от това неядене пак ставаме в 5:30 🤯🤯 някакъв период ли е какво е не знам, но само на мляко на 11 месеца не знам как ще я караме.

# 274
А коя паста за зъби сте доволни? tdimitrova42, от къде я взимаш тази паста, не мисля че съм я виждала.

А аз не съм тръгнала да я махам втората дрямка, но понеже последните дни един час първа дрямка ѝ беше малко, не се събуждаше дори като вдигна щората. Чата каза, че това било първа фаза 😅, удължаване на първата дрямка и съкращаване на втората сега първата дрямка е около 1:30-45, а втората макс 45. Определено е по-добре, но и в същото време чата ме напъва да ѝ отварям още първия интервал, за което го отрязах категорично че в момента не може да изкара повече от 4 часа. Освен ако не сме навън. Тогава и 5 часа може да изкара без да се вкисне. Не знам как го прави 🤣.

# 275
А коя паста за зъби сте доволни? tdimitrova42, от къде я взимаш тази паста, не мисля че съм я виждала.

Аз я взех от магазин ПиПи в Тракия, но видях, че я има и в аптеки Херц. Предполагам и по другите аптеки ще я има. Обръщам внимание, че има и оранжева на цвят, но това не е разновидност, а за по-големи дечица. ☺

# 276
Ние ползваме тези четки и паста на ненедент:

Мисля да взема и с флуорид някоя и да редувам двете. Нашия пак почна да се буди по 3-4 пъти на нощ и да става рано, стопява ми лагерите направо. Мисля, че сега е от жегите и от кучето, което все му е жега и обикаля наляво надясно из стаята и скоро ще излети да спи в хола май май 😄

# 277
Да, имах предвид по скоро с какво ги търкате. В целия град е изчерпан варианта с Накрайник на ненадент и срещам затруднения с какво да ги търкам, а стандартната четка, макар и от 0м ми се вижда на този етап неподходяща.
Мери ан ,много интересно това за по-дълъг първи сън.  Винаги съм си мислила, а и с баткото беше така,че отпада първият сън, а не втория. Защото с времето започват да издържат по-голям интервал. При баткото просто в един момент започна да заспива чак към 12 за първа дрямка и я махнахме съответно ,защото няма смисъл от нея, втория сън идва многоо късно. Предполагам така ще процедирам и сега с бебето, но той става много рано, още в 7-7и30 и за сега лесно заспива 10-10:30, та докато избутаме до по-късно ще мине време. 😅

# 278
За четката за зъби - не мога да се похваля с постоянство, но взехме тази и за сега е предимно гризалка. Нека свиква с нея, а с паста ще започнем тези дни.

# 279
Аз мисля да правя торта и съм се спряла на тази рецепта за основа, но ще заменя крема или няма да е изцяло с маскарпоне. Следващата седмица ще правя тестова.

https://www.healthylicious.bg/smash-cake-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%8 … 0%B1%D0%B5%D1%82/

Ползваме паста и четка за зъби на Nordics, имаме успех и от месец сме постоянно всяка сутрин. Постепенно въвеждаме и вечерното миене, което за да се случи трябва са не сме изпуснали тънкия момент с преумората..

# 280
Ето ни и нас.
Зъби мия с четките на ДМ, защото с напръстник рискувам да остана без пръсти.
И моите по едно време отказваха първата дрянка, сега категорично са си на 2, да видим докога.
Ние естествено пак във филми. 2 дни бяхме в Пирогов, в детската гръдна хирургия, защото Матео аспирира топче от липа в белия си дроб.. в 22 часа бронхоскопия по спешност с пълна упойка. Сега допива Аб вкъщи.
Как едно кротко дете не ми се падна, не знам.

# 281
Благодаря, ще погледна в ДМ какво има, най-лесно ще ми е.
Мале Марти..звучи много страшно! Милото момче, надявам се вече да е добре, а и вие психически! Ти го видя,че се случи това ли или имаше някакви симтоми?

# 282
Видях, опитах се да извадя топчето от устата му, той се разплака закашля. След това продължи да кашля часове, беше ми ясно, къде е отишло.

# 283
Бързо възстановяване на Матео!

Еделвайс, реално като гледам таблиците двете дрямки просто се сливат в един дълъг обеден сън. И така го обяснява и чата, и една статия бях чела. Има и вариант с постепенно съкращаване на първата дрямка. Данито е точно прави 11 часа будуване, даже някой път отива и на 12. Тя рано махна и 3тата дрямка. Предполагам, че е защото не се движи толкова активно. От известно време прави една засилка напред докато седи, все едно иска да тръгне да лази, но като я издърпам да застане на 4 крака и разтваря краката като жаба и край 🤣. Иначе ако ѝ държа крачетата под нея и ги местя си мести ръцете, ама пак бързо се уморява и забива главата. Иначе като ѝ кажа “Хайде да ходим…” и  вдига ръце да ѝ дам да си хване, изправя се и тръгва. Но държи да се е хванала и двете ръце още, като пробвам да я пусна или почва да хленчи или сяда 🤣.

Аз още ѝ мия 2та зъба с напръстника, не знам с тия дългите четки дали ще се справя (има тези на ДМ, но ги ползва за гризалки). Страх ме е да не ѝ бръкна много навътре да я задавя и повече да иска да ѝ ги мия. Сега доброволно си отваря устата.

# 284
Мале Марти, звучи ужасно.. бързо оздравяване на Матео! Направо не знам как се справяш с двамата, то очите трябва да са ти на 8. Аз изнемогвам с един дивак 🙈

Нашия не ми дава да бъркам и гледам набързо колкото мога да ги изтъркам с тези четки, после ги ползва за гризалки. С напръстника ме е страх да не остана без пръст, както каза Марти.

Иначе почти е проходил, държи се за един пръст, като на моменти само той си мисли, че се държи, реално си ходи сам. Вече нямам търпение да тръгне, че кръста ми замина. От друга страна пък не знам после какво ме чака и дали като само си лазеше не ми беше най-добре.. 😄

Общи условия

Активация на акаунт