❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 642
  • 321
  •   1
Отговори
# 285
Честит празник, момичета! Flowers Hibiscus Нека Богородица закриля вас и семействата ви, да ви дарява с много здраве, сили и спокойни дни. На всички празнуващи днес – честит имен ден! Бъдете обичани, ценени и винаги усмихнати! Two Hearts

# 286
Матео се отчете със зъб номер 11 и все по - смели крачки.
Той нали проходи, обаче след болницата нещо се уплаши и все търсеше да го хвана (хвана силно казано, един пръст държах под лакътя му, иначе ходи стабилно).
Антонио няма никакъв интерес към ходенето, но дай му да се катери, навсякъде. На големите пейки, на пързалки, няма някъде, където да не се е покатерил. Зъбите си стоят все още 5.

# 287
  • Sofia
Ние сме си с 4 зъба все още. Подути са доста Венци, но зъби няма много.

# 288
Привет, момичета! Как сте, как са бебоците, имаше ли летни емоции?
Отдавна не съм се включвала и не съм чела назад. Стоянко е на 11 месеца, на 10.09. ще прави годинка. Има 8 зъба, 11 кг е, пълзи и седи изправен с подпора. За вървене още не прави самостоятелни опити. Хапва си почти всичко вече. Правим си стандартни прегледи и ваксини. Ще посрещаме РД на морето

# 289
  • Sofia
Ние се връщаме от почивка. За пръв път плува в топъл басейн. Мисля, че му хареса.
Така - за пореден път не е приет на ясла и вече не зная какво да правя в тази тъпа София. Частните ясли искат да се започне от 1 септември, дори и да не ходи и да се плаща от 1 септември, а аз съм още в майчинство. Отделно сумите са 1200+ и ми е скъпо. Това са 14000 лв на година. Изобщо тази история с яслите си е кой кого да излъже че уж е болен или има друг критерии за повече точки и нормално семейство с 15 точки няма шанс освен ако не живее в Люлин. Отделно не ми се връзва да живея с 700 лв майчинство за втора година, но как и да се върна на наботя като бебо не е на ясла. Някакъв ужас е в главата ми.

# 290
И моята девойка не е приета (отново жребий и късата клечка), но успях да се договоря да продължа да работя от вкъщи, но вече на пълен ден. Не ми е спокойно, защото не знам как ще се справя full time, но нямам особено голям избор.
На 12.09 е рождения ден.. кога мина 1 година?! Толкова бързо растат. 🥹

# 291
Здравейте, Йоан навърши една преди няколко дни, на рождения си ден стана и християнче. Празника мина чудесно, в църквата беше спокоен, а после в ресторанта имаше баби и приятели, които да ходят след него, та успяхме и ние да разпуснем 😀 очаквахме да се изнерви, но той се представи отлично.
На консултацията отбеляза 10кг и 78см. Сложиха му ваксина и всичко беше наред. Другия месец слагаме морбили и след това планирам варивакс.
Ходи все по-добре, с обувките имаше затруднения, но вече и това усъвършенства.
Още спи по два пъти, но усещам,че режима вече не пасва съвсем, но пък става много рано и няма как да е на един сън на този етап.
Преди рождения ден бяхме за седмица на море. Там както и предния път много му хареса. Играе на пясъка, а в морето влиза сам безстрашен 😀
Той ще ходи на градина, живот и здраве, след като навърши две, та си продължаваме с приключенията вкъщи.
И той хапва всичко вече като цяло, по-малко му включвам и млечните, а другата седмица за пръв път ще сме на нормална храна в детската кухня (с млечни), надявам се вече да е израснал проблема. Та дайте идеи какво приготвяте за закуска и сз. Аз редувам Макарони със сирене, овесени ядки с плод, веган мляко с бисквитки, бананови палачинки, баничка, кекс с плодове, мюсли с АМ...
Тези ,които са на адаптирано мляко до кога смятата да пият за лека нощ? Аз давам 90мл, когато сме навън вечерта заспива без мляко, но не знам вкъщи дали ще стане. А и ми се иска като Чили още няколко месеца да попие.

# 292
Ето ни и нас.
Днес годинка и месец. Матео - 12 зъба, Антонио - 6ти пробива в момента.
Матео както ходеше прекрасно, след Пирогов явно настъпи някакъв регрес и сега единствено вкъщи се пуска за кратко. Леко съм притеснена, но ще го почакам още малко, той е доста страхлив. Иначе свиква и с обувките вече навън, но предпочита да усеща един пръст опора под лакътя си, не че не може.
Тончето пък, другата крайност - пуска се за 2-3 крачки, пада като талпа и продължава. Безстрашен като сестра си. Grinning
Хапват всичко, на килограми обаче не мърдат. Сега сме на 11.09 и ще видим качили ли са нещо, че домашния кантар показва спад, отново. До децата на детската площадка са като новородени, милите. Мислех , че ще наваксат, но явно 34та седмица и дългата кислородозависимост си оказват влияние.

# 293
И аз да се отчета. Последен ден на почивка, толкова бързо свърши 😞. Данито върви дребничка, на последното мерене беше 9,250кг и 70см. Има 4 зъба, но като гледам как ѝ е надут горния венец очаквам скоро да пробият следващите. До рождения ден има 11 дена, не знам как мина тази 1 година. Май бях казвала че ние ще правим двата рожденни дни (моя и на Дани) и кръщенка заедно.

За хапването просто ме изуми тук на почивката. Прояде и банан, дето преди не искаше да помирише. Аз възнамерявам да спирам АМ. Имам още две кутии мисля и приключвам. А и тя все по-малко го търси. За 24 часа изпива не повече от 400-500мл.

Пълзенето ни е като с обръщането само ако е под формата на игра. Обаче пък все гледа да се изправи по нас и иска да ходи, на само ако се държи с двете ръце.  Пусне ли се с едната и сяда веднага. 🤣

# 294
Това си мислих да питам наскоро, по колко Ам пият и до кога мислите да давате? Той пие по 90мл преди лягане, свикнал си е, но и на мен сякаш не ми се иска да го спираме сега. Все пак от него си приема допълнителни витамини. Може би ще изчакам до год и 4-5м.
Най зор обаче мисля,че ще видя с бибата. Обожава я и много я търси. Тук от седмица се опитвам да го ограничавам.

# 295
  • Sofia
Моето дете пие вече само сутрин 230 мл адаптирано мляко, другите хранения са ат детска кухня.

# 296
Здравейте!
Ние още малко и правим годинка, такова вълнение никога не съм изпитвала през живота си 🥹!
Млякото имам дни в които го давам, има такива в които грам не го яде, но мисля поне до 1,2 месеца да го давам, но ще видим.
Имаме 8 зъба и чакаме още 2, голям ни е зора със зъбите. Вода продължава да пие страшно много, махнах бибата преди 3 месеца-4…не беше зор, но водата вечер си я търсим, не че през деня е по различно. 😀
Пуска се да върви, ако усети, че някой го държи или предържа по скоро, в кошарата се пуска без проблем, паднахме на асфалта два три пъти, но не е проблем 😃
Не знам какви обувки точно да му слагам и ги сменям като луда, един ден с тез на другия с другите и така 😄
9 кг е, но е около 80 см 🤣 Докторката каза да не се притеснявам, яде си нормално, всичко му е наред, просто е прекалено активен…буквално не се спира, а белите така ги прави бързоооо…
Желя ви всички да сте живи и здрави ❤
Радвайте се на дечицата, че тоооолкова бързо мина времето…

# 297
Взлизам за да се похваля, че от няколко дена вече Данито лази. Доживях! И дето се вика още се клатушка и опира чело в пода, ама ми и търси да се хване за нещо да се изправя Satisfied До тук ми беше рахата, осъзнах. Вчера махнах млякото преди вечеря за проба и мале колко голяма порция изяде (дроб сарма беше за вечеря) направо смая и мен и майка ми. Тези дни правя и пробно дни с 1 една дрямка, като е заиграна или по-точно вдъхновена, че може да стигне по-далечни играчки и се справя. Но ако я видя че е уморена си я слягам по-рано и за втората дрямка малко се борим с преспиването. И сега се чудя, с лазенето определно ще се уморява повече от преди, та мисля да продължа с две дремки когатоима нужда, за да не я преуморя, и когато има ергия да караме само с 1. Дали е ок тези моя идея или да продължавам на две дремки (не ми се иска много защото имах едно "приспиване" от 45 мин като почти през цялото време ревеше, дори когато я взех с мен на спалнята и я гушнах)

# 298
Meri an, според мен детето си показва. Ако се налага приспиване по половин час+ значи нещо не е ок. И ние от няколко дни сме на въвеждане в режим с един сън, ако се получи ще споделя.

# 299
Здравейте и от нас вече на една годинка 🥰

Merry-Ann до колкото съм чела този преход е най-бавен и известно време се редуват няколко дни с по една и две дремки, за да наваксва евентуална преумора. И моя бонбон вчера на рождения ден реши, че първа дрямка няма да спи, а после ги сгъчка 2 дрямки набързо. Някаква лудница 🤣
Млякото при нас си го търси като наследство и просто за момента не смятам да го спирам, в понеделник сме на консултация и ще видим какво ще каже ЛЛ.

Взехме си ние първите буйки на колев-и-колев. Малката доста си ги харесва и изглежда са и удобни 😊 Шокирахме всички със завидния 20-ти размер 🤣🤣. Иначе ходи само по мебели или пейки в парка, но ако я хвана за ръце се пуска и почва да лази. С ММ се бъзикаме, че е като малка хлебарчица, не можеш да я стигнеш 🤣

Аз се бях притеснила с нейното “проговаряне”, но една завидна сутрин в 5 часа започна да повтаря мама и баба едно след друго и така вече доста време. Сега добавяме нови срички 🤣 Новата ни любов са сортерите, може и 40 мин да стои и да се мъчи с тях, което за мен е добре, понеже се заиграва и и е интересно.

Надявам се всички сте здравички и се наслаждавате на последните топли дни 😊🌺

Забравих и да се “похваля” - правим контактна реакция от киселото мляко. Ако е в застройка на супа например няма проблем, но ако и дам чисто повече от 2-3 лъжици се обрива 😅 и сега не знам как да пробвам и прясното мляко, понеже в държавната кухня го ползват. Дали изобщо да я пробвам сега? Някой минал през това?

Общи условия

Активация на акаунт