❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 642
  • 321
  •   1
Отговори
# 315
Сама се буди. Имаше един много дълъг период, в който спеше точно по 30 минути. Пробвах какво ли не и в някакъв момент се урегулира до по-къса първа дрямка и втора с по-дълга продължителност.
В момента категорично отказва и да я приспива баща ѝ.

# 316
Ето ни и нас.
Почти на година и два месеца са, все още не ходят стабилно и активно. Слаби са, дребни и вече виждам изоставането. Лл се притесни също за теглото им, въпреки че не ми го каза.
Правят по някоя друга крачка, ходят като ги държа за блузата, но до там. Катерят се навсякъде иначе. Не могат да станат сами от земята, ако няма за какво да се хванат. Матео стои клекнал доста време, но не ходи сам.
На кг са 8300/8500 и 75 см.
До връстниците им са като новородени.
Честито на всички рожденици! Да са здрави, да са щастливи и много да слушат и радват всички около тях!

# 317
Марти, мислите ли да ги водите на консултация при някой друг педиатър, за успокоение?
Нашата също върви дребна, 8,800 е, при положение, че се роди 3100, 72 см. Като за последните 4 месеца е наддала около 400 грама. Обаче личната лекарка е супер отвеяна и лежерна. Каза ако искам да я водя някъде, че ще даде направление. А аз просто искам да каже според нея дали добре се развива.. и само го мисля. А всички казват, че детето си е наред и да си намеря с какво да се занимавам, че от скука само мисля глупости.. мммда..
Иначе от 2-3 седмици започна да се изправя сама, стои права и после сяда. Вчера както беше права направи 2-3 крачки и тупна, но това е. Мен повече ме притеснява, че не наддава.

# 318
Имам доверие на нашата, за момента не мисля да ги водим на друго място. Сега сме на 14.10 за Морбили ваксината и ако нищо не се е променило с ходенето, ще я питам, дали според нея има нужда да ги водим на ортопед или невролог или просто да чакаме.
8800 за момиче е добре. Ама на година и два месеца, момчета по 8300 и 8500 съвсем малко ми се вижда. Тя и каката не беше гигант, ама..

# 319
Марти, помня, че и Кая винаги си вървеше по-слаба и дребничка, та може би е нормално и за тях. А и не се ли гледа коригираната възраст? По снимки си изглеждат съвсем нормални дечица. Знаеш, че някой прохождат по-рано, други по-късно. И това реално не е фактор за вбъдеще. Познато детенце родено юли, също все още не ходи. Естествено ако ти го чувстваш като притеснение направи консултация.
Ние уж минавахме към 1 сън, но всичко беше за 3 дена и пак започна да става в 7 сутринта ,съответно в до 10 едва издържа и дремва половин час, но не смогвам винаги в 10 да го сложа. Отделно тия 30мин после в 15ч едвам го слагам, оставя ли го да спи след 16и30 пък вечерта не заспива...абе общо взето ужас. Не може да се нагласи.

# 320
Тя също беше дребна, но беше 9 кг и 100-200 грама на тяхната възраст. А и е момиче.
Ами каквото такова де, дано наваксат някога.
За прохождането, не знам. Имам чувството, че изостават, всички ми казват, че не е така, но на мен така ми се струва.

# 321
Марти, моята девойка също е в долна граница- 8.300 при ръст 76, последните два месеца е наддала сумарно почти нищо.. Педиатърът не се притеснява, аз пък съм решила с кръвните следващия месец да ѝ пусна няколко допълнителни пакета като железен, витамин Д и тн.
Слушай си интуицията и ако нещо те човърка се консултирай.

Общи условия

Активация на акаунт