❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 12 796
  • 370
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Момичета, за тези които сте сложили ваксината за 13 месеца за варицела мисля, че беше имате ли реакция? Как я понесоха децата? Това ли е набедената ваксина и има ле значение марка, производител?

# 331
Варицелата мисля че е пожелателна, тази на 13 месеца е за морбили.. дано не се бъркам.
Всичко ще е наред, не се притеснявай! Ние малко закъсняваме с тази за 12тия месец, защото сме закъснели с първия й прием, но този път се движим доста по-добре с календара, въпреки че имам и батко вкъщи, който носи бацили от време на време. За сравнение той по ковидно време с половин година близо влачеше ваксините и трябваше за се спешим заради яслата накрая.
Иначее след 3 дни става на годинка и месец, още е с два зъба и не ходи. Даже вече плаче като я пуснем, иначе си стои сама стабилно, за ръка ходи стабилно, но сама не иска. Поне рязко започна да хапва по-добре и качи около половин килограм за тоя месец, че и повече. Вече гони 9,500.
И другото “голямо” е, че я отбих. Още съм със супер смесени чувства, но за нея мисля, че мина много безболезнено. Вече даже не търси, а мина седмица. Много се страхувах и притеснявах от този момент и съм супер горда от себе си, че успяхме да стигнем до тук!

# 332
Здравейте и от нас!
За ваксината - ние ще я слагаме на 13-ти живот и здраве, но близко дете до мен я изкара сравнително леко с лек дискомфорт в ръката първите няколко часа понеже все пак вече усещат, че имат болежка 😅 малко кисело настроение и вечерта само след ваксината 37 и малко температура.

Азалия, браво за отбиването! Не съм кърмила, но предполагам е бил емоционален момент.
Беше споменала, че с кърменето се справяш с ранните събуждания. Сега как е положението при вас? Дали намери разковничето?
Аз тъкмо си помислих, че покрай вируса, който изкарахме ще спим нормално вече (беше започнала да става в 7 😅) и бам отново 5-цата ми е на часовника 😭

# 333
Амии сменихме се с баща й и спи доста по-спокойно вече. Не знам как стана, но събота и неделя спаха двамата до 9 и до 10 часа.. Аз съответно си ставах в 7 заради баткото, та не можах да си поспя. Но към 7 се будеше и той я взима на спалнята да си доспят. Аз когато я взема не успява да заспи отново, но поне не става в 5 вече. Общо взето от самосебе си.. сигурно е период и при вас, дано отмине скоро!

# 334
Ваксината на 13м е тази за морбили. За варицела ваксината е пожелание след навършване на 1 година и си я закупуваш от аптеката. Ние сложихме морбили миналия месец, единствената ваксина до сега, за която дори не разбра, че му направиха нещо. Вероятно, защото се слага в ръката и предполагам,че не боли колкото в крака..реакция от нея, ако има такава, обикновено се наблюдава след около две седмици. При баткото се беше образувал обрив на ръката, отшумя за 2-3дни. Малкия за сега няма реакции.

# 335
Ние сега на 13ти ще слагаме Морбили, нали се водим по коригирана възраст.
Вчера ги мерих вкъщи,да съм подготвена психически Grinning - 8700 и 8500 Grinning няма да настигнем наборите скоро.
За ходенето - при тях е много странно. Много дълго време се проточи. Виждам, че могат, но не искат явно. След месец трябва да тръгват на ясла и съм им дала срок Grinning
Имаме проблем с Антонио. Агресивен е. Посяга на брат си, на сестра си, на нас с баща му, на други деца. И то без причина. Нито каката, нито брат му са/били агресивни. В шах и мат сме.

# 336
Амии сменихме се с баща й и спи доста по-спокойно вече. Не знам как стана, но събота и неделя спаха двамата до 9 и до 10 часа.. Аз съответно си ставах в 7 заради баткото, та не можах да си поспя. Но към 7 се будеше и той я взима на спалнята да си доспят. Аз когато я взема не успява да заспи отново, но поне не става в 5 вече. Общо взето от самосебе си.. сигурно е период и при вас, дано отмине скоро!

Азалия, имам няколко въпроса за отбиването.. даваш ли АМ сега или е изцяло на твърда храна? Също така как си спря кърмата, естествено или с хапчета? Иии постепенно ли махаше кърмения, докато остана 1 и го спряхте или махна всичко от раз? Помня, че беше споменала, че малката не яде достатъчно твърда храна, след отбиването оправиха ли се нещата?

Като цяло мисля до няколко месеца да отбия и аз. Яде си достатъчно млечни продукти и не виждам вече смисъл, само се успокоява на гърда по мои наблюдения.

# 337
Ем, не давам АМ, тя така и не прие да пие от шише, нито кърма, нито АМ. Аз и баткото, който беше на АМ към годинка и 1-2 месеца му го махнах. Иначе от лятото някъде започнах леко да намалявам кърменията през деня. Сега бяхме на етап да я кърмя вечер за заспиване и сутрин като стане, но не сучеше много, а и си мисля, че по-скоро от навик го правеше, не съм имала кой знае какви количества. Преди да я отбия напълно 2-3 дни спах в хола и сутрин със ставането баща ѝ правеше закуска и не е пила сутрешно. След 2-3 дни пробвах да я сложа да спи без да я кърмя и си заспа. И така вечер след вечер  си станаха вече 10тина дни. Не съм имала препълване или дискомфорт, а не мога да кажа че съм спряла много постепенно. Но, да чукна на дърво, никога не съм имала и запушвания или други проблеми и май съм късметлийка в това отношение. Първите 2-3 дни мислех да пиша в някоя от групите да питам как да процедирам, но май вече приключи. Но е тегавко, няма да лъжа..
Количествата увеличи, ако е гладна й давам бисквитка или плод между храненията и така.

# 338
При нас останаха само нощните кърмения.. Буди се по два пъти и ако не суче настава страшна драма и съответно будуване, което в крайна сметка приключва със сукане.. Пробвах с вода, айрян, обикаляне, люшкане, да я оставя да се наплаче и нищо не дава резултат. Така сме от две седмици и отгоре без никакви дневни или вечерни кърмения и никакъв прогрес. Приемам съвети. Simple Smile

Марти и при моята девойка има изблици на агресия като не се случи нещо, което иска. Надявам се да е фаза и ще поровя по темата из разни книги, които имам вкъщи.

# 339
При нас останаха само нощните кърмения.. Буди се по два пъти и ако не суче настава страшна драма и съответно будуване, което в крайна сметка приключва със сукане.. Пробвах с вода, айрян, обикаляне, люшкане, да я оставя да се наплаче и нищо не дава резултат. Така сме от две седмици и отгоре без никакви дневни или вечерни кърмения и никакъв прогрес. Приемам съвети. Simple Smile

Марти и при моята девойка има изблици на агресия като не се случи нещо, което иска. Надявам се да е фаза и ще поровя по темата из разни книги, които имам вкъщи.

Оставяй я на бащата. Ще е трудно няколко вечери и ще свикне. Нашия също се буди често вечер, но като го вземе баща му пие вода и си заспива. Проблема е като го взема аз. 😃

# 340
Пробвахме и това, но нито през деня, нито през нощта се успокоява от някой различен от мен. Явно е в период на много силна привързаност към мен.

# 341
Мале, колко сте писали 😳! Черпя виртуално за рождения ден на майка, че не докарах да пиша за моя и на малката 😆!

Кръщенката мина много добре. Обедния сън го спа в колата - 2 часа, направо ме изуми. На 1 дрямка е от около месец вече и драже спи повече (2:30-2:40). Само ако сме на път прави две дремки в колата не спи много в столчето и за това. Приключих с АМ, минахме на айрян по нейно желание, но пък заради айряна малко се запече. Ходи по веднъж на ден, рядко прескача, но бая се напъва. По-лека лека започва и да си казва като ѝ се ходи като се напъва🤣. Понякога забравя и ако и аз не се сетя отива на памперса, та се чудя дали да не взема от многократните, та ако ѝ мокри да почне да казва по-често. 🤔 На последните мерки беше 9,350кг/73см. Забави наддаването с пролазването. Все още ходи само като се държи с двете ръце, въпреки че се застоява стабилно права за няколко секунди без да се държи никъде. Обаче пуснеш ли ѝ едната ръка и сяда, явно и тя чака да се почувства по стабилна.

По повод коригиране на нежелано поведение в периода 1-3г, ще споделя съвета на няколко възпитателки от социалните мрежи, които ми сподели моята братовчедка (има момиченце на 3г). Та те казват да се игнорират максимално нежеланите действия или да се коригират на момента постоянно. Примерно ако посяга или да му свалиш ръчичката или да покажеш как се гали нежно (според ситуацията). Данито от няколко седмици крещи с пълно гърло когато нещо не е на нейната. На мен писъците ми действат адски изнервящо, но се старая да говоря с нормален тон или почвам да шептя, и ако не спира игнорирам, но спре ли да пищи и обръщам внимание веднага. Не съм напълно сигурна има ли ефект, но като че ли взе по-рядко да го прави, ще кажа ако спре. 😆 Ако ви е любопитно ще ги споделя.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:27 от Merry-Ann

# 342
Аз имам нужда да чуя как да коригирам нежелано поведение. В момента се инти страшно, като не е на нейната започва тръшкане и повтаря не, не, не, не и направо…
От както ходи самостоятелно, дойде и бонус инат.

# 343
Merry-Ann, разлошка! Пу-пу!
За пореден път се убеждавам, че по интуиция действам според препоръките и без да съм ги чела. Simple Smile)
Да се похваля, че от две нощи минаваме с айрян и без кърмене. Ако го предложа веднага, след като примрънка, преди да е стигнала до сериозния рев, се получава магията. Емоционален момент е отбиването, поне за мен де.

# 344
  • Sofia
Нашия бебо вече е на ясла. Мислих го миналата седмица дали ще се адаптира за да реша дали ще се връщам на работа. За добро или лошо не ни приеха на държавна и ще и мъка с таксите за частната, но няма какво друго да се направи за момента. Бабите са на 400 км, а детегледачка няма как да пусна в дома ми.

Общи условия

Активация на акаунт