❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 639
  • 321
  •   1
Отговори
# 300
Ихаа, 20 номер, Данито е 16/17 (най-мъничките), тя ходи само хнаната за ръце това по мебелите не е нейното явно 🤣 иначе като стигне мебел или човек и почва да се "катери" по него за сега стига само да стои на колена. Със сричките сме на тати, деди, баба... аз съм ме-ме и то като ме търси и хленчи едновременно 🤣. Днеска почти каза леля - лигави се нещо с езика и звучи като "Л" и аз реших да се възползвам да пратя клипче на зълвата. Онзи ден пък броихме и тя за първи път реши да се опитва да повтаря нещо - хареса си цифрата четири и сега и като я питаш на колко години ще става и казва четири. tdimitrova можеш ли да покажеш какви сортери имате, на Дани ѝ подариха един с животинки и има един с морковчета, но тя повече иска да ги вади от колкото да ги слага.

# 301
Пускам сортерите. Буквално най-обикновенни, но явно при нея интересни 😅
Имаме и на уокъра 4 дупчици, но с тях най-малко се заиграва. Предпочита тези, които може да си дръпне, да седне, да сложи върху крачета и да мърда фигурките 😅

# 302
Здравейте и от мен!
Честити рожденици, да са ви много здрави и безгрижни! 🥳
Виктор вече ходи, 19 номер обувки е. Мери, 16/17 ми се струва малко, да не би нещо да не мерите както трябва?
При нас е лудница. Явно е в някакъв скок в растежа. Последните дни сме на 1 дрямка, ама в края на деня е каталясал и нещо не ми харесва режима. Чудя се как да го нагодя все още. Но втората дрямка започна тотално да я отказва. Ще го пробвам утре за две, че може би има натрупана преумора, днес беше бая кисел, но пък стана в 8:30 и нямаше къде да вместя 2 дремки за деня 🤷🏻♀ много сложен този преход, направо ми е страшна лудница.

Някой да ходи на киндиру тази година? Аз го записах от прохождане до 18м, другата седмица започваме, но нещо не знам със съня как ще го напаснем, групата е следобедна 🙈

Не знам кой беше писал за контактната реакция от кисело мляко, нашия прави от картоф. Обрива се около устата, ситни червени пъпки, минават бързо. Все още не го е израстнал. Прави ми впечатление, че ако измия добре картофа или махна водата, в която е приготвян, няма проблем. Проблема е обаче, че в манджи това няма как да се случи, затова ще го избягвам картофа засега явно.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 19:45 от EM6632

# 303
Честити да са рождениците 🎂🥳
Първо се зачудих какво означава "шофиране всички със завидния 20 номер". 😀 а то било,че много голям 😅 Ами на мен не ми се струва голям, синът ми носи 22 номер. Баткото първите му обувки също са били този номер. Та добре си е детето, да не се шокират толкова 😅
За киселото мляко...към други млечни продукти има ли реакция? Чисто прясно мляко още са малки да пият, по-скоро пробвай в печиво.
Моето дете е с неизчерпаема енергия, излизаме 2 часа нон стоп обикаля без да сяда и после пак не е изморен 😆 не знам зимата какво ще правим като е тъмно в 5часа и как ще го изморявам.

# 304
Честити да са рождениците 🎂🥳
Първо се зачудих какво означава "шофиране всички със завидния 20 номер". 😀 а то било,че много голям 😅 Ами на мен не ми се струва голям, синът ми носи 22 номер. Баткото първите му обувки също са били този номер. Та добре си е детето, да не се шокират толкова 😅
За киселото мляко...към други млечни продукти има ли реакция? Чисто прясно мляко още са малки да пият, по-скоро пробвай в печиво.
Моето дете е с неизчерпаема енергия, излизаме 2 часа нон стоп обикаля без да сяда и после пак не е изморен 😆 не знам зимата какво ще правим като е тъмно в 5часа и как ще го изморявам.

Друго млечно, което яде без проблем и без реакция си е кравето сирене, кашкавал и извара. С тях нямаме никакви проблеми. За печивото не ми беше дошло на ум, благодаря! 😊

# 305
Честити рожденници, в най-празничният ни месец 🤗
Ние също отчетохме годинката, и ви черпя с виртуални бонбони от нашия цирк

Ани вече се пуска за по 4-5 крачки, но е много по-уверена и хвърчи ако държи едно пръстче. Ние също сме с обувки 20 номер(биомеханикс) и бяха от най-малките в магазина. Иначе си имаме катерач - не мога да обърна гръб и за секунда и вече е върху някоя мебел. Взехме помощна кула и пиклер с пързалка - големи хитове вкъщи. За жалост не се случва да седне и да се заиграва с нещо - постоянно търси разнообразие и една активност ако стигне 5мин е някакво чудо.
Дремките все още са предимно две, като имаме и дни на една, но определено става кисела. Хем не иска да спи, хем е изморена - борим се общо взето.

Търся трикове как да я науча да яде сама с лъжица. Като хапва каша е нещо страшно, супите са мираж. Не дава да я храним ние, всичко иска сама

# 306
Честито на всички рожденици! Празничен месец за нашата група. 🎉🥳

За размера, ами не са объркани защото ги мерихме стелката на крачето. Даже ѝ беше голяма. Свекървата и зълвата са със супер малки крачета, та може да го е наследила.

# 307
Честити рожденици! 🎂 Да са ни здрави, умерено палави 😆 и любопитни!
Госпожицата е 19 към 20 номер. 🤷🏻♀
Вкъщи ходи около мебелите с подпиране, обикаля с walker-a, но обикновено, ако я хвана за ръце се пуска, а навън директно сяда. Нямам представа дали я е страх или нещо друго я смущава.
Последните дни сънят е проблемно звено. Случи се да я приспивам над час- на ръце заспива, но преместя ли я веднага неистов рев. Имаше един ден с една дрямка поради невъзможно приспиване за втора.. чудо. Не знам дали, защото избива 8-ми зъб или е фалшив преход към 1 дрямка, за което още не е готова.
И аз ще съм благодарна за пинизи за приучване към самостоятелно хранене с лъжица. Засега всичко се ползва само за дъвкане.
Разкошни дечица! Пу-пу!

# 308
Дойде и най-хубавият месец. От няколко дни мисля само какво малко бебенце беше. От две, три седмици е на една дрямка, като от време на време има и дни с две. Вече е християнче. Един ден преди да стане на 11м, се пусна да ходи и от тогава само бягам след нея. Навън е смела и не иска да я държа дори за ръка, но не е много стабилна все още и ме е страх. Страшно палаво дете, не се спира за секунда… всичко трябва да се види, пипне, оближе. От 3-4месеца се върти около 8,900-9кг. Остават само три дни до първия ѝ рожден ден и се чудя кога мина това време..
Да са ни живи и здрави всички празнуващи дечица 🎉🎈

# 309
Преди месец взех буйки 19 номер, проходи малко преди 11м да направи и вече сме на 21ви номер. Препоръчвам обувките в декатлон понеже много се чудих какви, от къде да взема. Направихме и прощапулника, а от няколко дни се научи сама да се изправя и вече рядко пълзи. Липсват ми тези моменти. Сякаш вече като вървят и спират да лазят не са бебенца, а дечица вече. Попринцип е добричка особено с други деца, но от известно време почва да удря като се ядоса. Обяснявам, че мама не се удря, но е прекално малка и не се впечатлява.

# 310
Мамита, здравейте! Вече се отчаях тотално и не знам какво да правя. Моята бонбонка не мога да и оправя съня и това е. Става между 5:20-5:45, следователно заради това ляга и рано и вече наистина не знам къде се намирам. Знам, че влезнахме в порочен кръг, но дайте някакви моля някакви идеи и/или препоръки как мога да изместя това събуждане. Реално и се събират около 10-тина часа нощен сън, но ставане в 5 не е най-красивото нещо на света 😅 Още си търси 2-те дремки и спи около 2:30-40 дневен сън. Заспива лесно, това не е проблем. ИБ са +- 3:30/3:45-3:55/4:10-4:20 към момента. Ще съм много благодарна на всякакви идеи, че станах като зомби вкъщи 😅

# 311
Димитрова, 1:1, амаааа 1:1111111 вкъщи.. ама успявам да я доприспя понякога. Като спането е по-скоро въртене и мрънкяне.. аз а кърмя като се събуди в 5 и така до към 6:30. А бях махнала нощното кърмене. Но според мен си е гладна. Пробвала ли си да дадеш мляко още преди да се е разсънила или става готова за игра и не й се спи?
Нашите интервали са същите, две дремки, гледам да не надвишава 3 часа общия сън за деня, но тя като стане рано и през деня може да спи и по 2+ часа на дрямка. Иначе вечерния интервал преспокойно може и 4-5 часа да си изкара.
Моята госпожица още не е проходила, някак си очаквах, че като направи годинка ще проходи, но не е готова още.
Иначе за минаването на една дрямка го виждам да е като започне да поспива сутрин поне до 8, за да издържи до 12, после 2 часа сън до 14 часа и 19 часа нощен сън. Това е идеалния вариант, но не знам как да го постигна за момента 😮💨

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 18:53 от Азалия

# 312
Пробвала съм да я храня в просъница сутрин уж, че е гладна, но усетили ли млякото и все едно адреналин съм сипала вътре, не мляко 😅😅 Общо взето за целия период на това ранно ставаше 1 път успях да я доприспя. Тя се събужда и веднага е готова за игра. Изправя се, скача, приказва, тропа с бибата където стигне и това е. 🤣

За прохождане и ние не сме, тук от ден два обикаляме заедно из стаите вкъщи за ръчички, но по-скоро от любопитство, не защото и се ходи 😅😅. Твърдо предпочита лазенето засега 😄

# 313
Моята госпожица последните 3 нощи е някакво чудо.. Две нощи се събужда в 4 и до 5, 5:30 тествам всичките методи на приспиване, за да поспи още.. и после си доспива до 8. Едната вечер се събуди към 12 и така до 1:30. Вчера отказа да заспи за следобедна дрямка к беше само на 1 с много ранно приспиване. Категорично не е за една дрямка още.
Интервалите при нормално събуждане около 7:30 са ѝ 3ч. първи интервал., дрямка до 50 минути максимум, 3:30-4 часа, дрямка около час +- 5 мин. и последният интервал е около 4 часа, издържала е и 5 и това са били вечерите с най-най-лесно приспиване.
Ако някой има някакви идеи, моля да сподели. Вероятно бъркам нещо или е такъв периода, но на моменти се чувствам доста гадно, че не мога да нормализирам съня.

# 314
Да не би да и идва малко дневния сън? Ти ли я будиш или тя сама си става след тези дремки. При нас имаше такова будуване по 2 причини - малко дневен сън и малко общо будуване за 24 часа. Не го препоръчвам, но при нас това помогна - рязко от веднъж вдигнахме първия ИБ на 3:30 и нощите се нормализираха и сама си удължи и дремките леко. Виж със събуждането рано сутрин не мога да помогна, но поне с будуването при нас беше това. Опитай, но дръж по няколко дни, за да се настрои организма. Резултата при нас беше след 3-4 дни

Общи условия

Активация на акаунт