❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 13 068
  • 381
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Здравейте! Моето дете е много злоядо и не знам какво да го правя... Има само 5-6 неща, които яде. Всеки ден изпробвам по една нова рецепта, но само помирисва и се мръщи.
Има само 5 зъба. Казва доста думички и опитва да повтаря всичко, което чуе. Много е сладка!

Детска кухня пробвали ли сте?

# 376
Здравейте! Моето дете е много злоядо и не знам какво да го правя... Има само 5-6 неща, които яде. Всеки ден изпробвам по една нова рецепта, но само помирисва и се мръщи.
Има само 5 зъба. Казва доста думички и опитва да повтаря всичко, което чуе. Много е сладка!

Детска кухня пробвали ли сте?

Не. Тук няма детска кухня.

# 377
Аз за ваксина за варицела ще сложа задължително преди яслата. Малкото бебече ще има вече задължителна в имунизационния календар. Забавихме се с тази за морбилито и средата на януари я поставиха. Този месец ще гледам варицелата да се сложи.
Има вече 10 зъба. Учудващо мога да кажа, че кътниците почти не ги усетихме кога излязоха за разлика от резците, което доказва, че при всяко дете е различно.
Не говори много..чакам мамааа да каже най-накрая. По цял ден слушам татииии, почна сякаш и баба да казва. Отдавна на корема ми казва бебе и заек е зай-зай. С това се изчерпва лингвално 😀 но имитира не малко животни както и нас самите. Бяхме болни с таткото началото на януари и като си духаме  носа почна да пръцка с уста, аз най-вече като отварям нещо, което ми е трудно и почва да се напъва.
 Откакто направи 1г.3м яде всичко напълно сама-основни, супи, мъфини. Не може да я спреш да хапва. 10.500 и и 80см е

# 378
Здравейте.
Моите тръгнаха на ясла на година и 3 месеца, адаптираха се идеално, не са плакали изобщо. На третия ден останаха да спят. Гледат си ги като писани яйца, в държавна ясла са, много съм доволна.
За килограмите се плаче - средата на януари бяха 8900 и 9100. 78 и 79 см.
На Матео му останаха само последните кътници и са тръгнали, Антонио обаче е с 8 зъба, сега пробива 9тия. Grin

# 379
Здравейтее! Ани от вчера е прясно яслениче. Вчера си е поплакала милата, но днес беше герой и даже не й се тръгваше на обяд. Все пак до края на седмицата ще я взимам преди съня.
Ваксината ще я сложим някой петък в края на този месец или началото на другия - да мине вълнението от яслата.
Бърбори много, но основно на бебешки. Иначе речника е с неща като мама, тати, да, баба, котка, баубау... Отскоро започна да казва "не". Обикновено като тръгва да се катери по мебелите започва да повтаря "нененене" 😆
Зъби - 12 и 1/2
Ръст - 75.5 см
Тегло - нещо между 8 и 10 🤷‍♀️

# 380
Мисля да му сложат ваксината за вари ела този месец. На батко то я поставихме като беше по-мъничък, нее имал реакции и съм доволна от защитата.
Около 10,500 е като кг, 84см. Не спира да яде, но стоп се търси храна. Храни се самостоятелно от 1-2 месеца вече, много добре се справя. Казва 4-5 думички, надявам се скоро да обогати речника. Има 14 зъба. Става 7-8 сутринта, на обяд спи от 13:30 някъде, 2 часа и малко обикновено и вечер заспива 21-21:30. Когато стане в 7 малко зорно изкарва до обяд и му се приспива.

# 381
Много ви завиждам за храненето. Моето момиче не само, че не яде всичко и по много, но и не дъвче много добре. Дъвче когато си поиска и ми е голяма мъка. Може би се дължи на малкото зъби. Не знам. С лъжичка опитва да яде и се справя горе долу добре. Ние още не сме сложили ваксината за морбили, но все има болни вкъщи и я отлагам. Иначе за говоренето знае около 50 думи, тук включвам и звуци на животни. Последните няколко дни научи много думи и повтаря всичко. Много сладко казва сино - синьо. Тананика си и песнички. Пее си на на на , на някоя любима мелодия. Много са интересни на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт