Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 549
  • 355
  •   1
Отговори
# 210
  • София /Абсурдистан
Всички се промениха, както се промени и средата.

# 211
Като ходя при ЛЛ и имам хрема и кашлица, слагам маска. Написано е и на вратата. Ако нямаш маска, помощничката ти дава. Още преди пандемията ЛЛ работеше с маска през зимния сезон.

Моят ЛЛ беше по средата на юни с 2 маски. Тази година.
За кратко беше свалил маската, но явно е размислил и пак носи, дори по 2.

Как пък не ме дърпат платформите да ги гледам..
Да не казвам голяма дума, но тези идиотскитe reels съм и гледам 1 клип на месец и то като максимум. Хората гледат по 50 на ден поне.

Аз не знам дали и 5 за година гледам. Нямам време и търпение да гледам видео.
Предпочитам четене, ако преценя, че ми е интересно - продължавам, ако не - хикса.

За хората, които са си самодостатъчни - много са причините, но тенденцията е в световен мащаб, от преди пандемията. Висок стандарт, модерни комуникации, не е като едно време - само срещи на живо и в най-добрия случай стационарен телефон.

Честно казано ако това , което виждам е висок стандарт - тури му пепел.
Бях поканена на един рд. в един ресторант в столичнип кв. Младост 2. Ако го гледаш като цена на жилищна площ ще речеш че някъде в съседство на Бъкингамския дворец купуваш. Обаче опитвайки се да паркираш из квартала ти става ясно, че не е място за хора, а за хора с коли. При всичкия транспорт и метро не знам закакво им е това чудо на жителите там . Паркингите на огромни супермаркети също препълнени. Всяко преди свободно местенце застроено , всякакви преди тротоари, зелени площи, от двете страни на уличките кола върху кола. Аз направо получих клаустрофобия. И ако на това да седиш в апартамент с модерни комуникации, 2-3 возила паркирани в околовръст и да премъкваш само торби от дискаунтерите ... ако това е висок стандарт - то определенията са се изменили с короната и оскотяване и висок стандарт нещо са си поизменили поляризацията.

# 212
Промениха се или по-скоро си показаха най-гадните черти. В първите дни след обявяването на пандемията хората масово подкрепяха медиците и им ръкопляскаха, няколко месеца по-късно вече бяха настроени срещу тях. Това продължава и до ден днешен. Много хора показаха, че не уважат никой и нищо, дори и себе си. Хубаво, не вярваха, че има пандемия и че от Ковид се умира, но какво им пречеше да сложат една маска на публични места? Толкова много ли струва чуждият живот?
Разочаровах се доста и от роднина, която ме зарази с Ковид, знаейки, че има симптоми. Няколко дни по-късно го лепнах и на майка ми, която слава богу оцеля, но според мен това много влоши основното ѝ заболяване.

# 213
Това не е от и след...ковида.
Винаги масово са ходели и ходят кашлящи и болни по автобуси...работа и т.н....

# 214
На натиск и насилие хората реагират негативно. Нормално е. Учили сме физиката и действие и противодействие, равно по сила.
Т.че ако тази реакция на хората не е цел, то тя е от страшна глупост.
Имаше много други начини, но бяха свързани с разходи и инвестиции.
На рейсовете се качват кашлящи и сополиви защото нямат избор. Пробвай една зима при всяка настинка и тази на децата  да си взимаш болничен ако изобщо получиш за настинки . Да видим реакцията на работодателя ти, И ако семейството разчита на тези финанси ? А повечето имат кредити ?
Пак е неуредби и пак въпрос на пари.

# 215
  • Бургас
Едно от хубавите неща на ковид-пандемията беше точно това, че хората можеха да си вземат болничен без проблем, даже принудително и да се лекуват колкото е нужно.

# 216
Точно така. Болничен за всеки вирус се дава без проблем. Ако идеш на лекар, естествено.

# 217
Да, ама имаше хора, които ги беше страх да не ги карантинират вкъщи, затворени, сами, и си ходеха болни на работа. Лични впечатления споделям.

# 218
  • Бургас
Преди пандемията не беше така, не се гледаше с добро око на болнични не само от работодателя, но и от колеги, от лекари в някаква степен.

# 219
Аз много харесвам източно азиатските култури по много причини и една от тях е, че при тях много хора носят маски всеки грипен сезон. Така са още много преди пандемията. Радвах се, че може и тук хората да започнат да носят маски, когато имат симптоми на грип или настинка, но уви беше за кратко.

# 220
Точно така. Болничен за всеки вирус се дава без проблем. Ако идеш на лекар, естествено.

😄
Колкото хора, толкова вируси

# 221
Нищо смешно не виждам. Не е само КОВИД. Много вируси има и болни хора трябва да се лекуват вкъщи, не да разнасят зарази.

# 222
Да, ама имаше хора, които ги беше страх да не ги карантинират вкъщи, затворени, сами, и си ходеха болни на работа. Лични впечатления споделям.

Карантината беше отвратителен и небивал тормоз! 3пъти прекарах ковида без никаква регистрация и никаква карантина. Лекувах се съвсем навреме и компетентно, както и моите близки. Никакви последствия от ковида нямаме. Наистина беше жалко, че никой от телевизионния екран не съветваше населението да се лекува незабавно и компетентно.

Аз много харесвам източно азиатските култури по много причини и една от тях е, че при тях много хора носят маски всеки грипен сезон. Така са още много преди пандемията. Радвах се, че може и тук хората да започнат да носят маски, когато имат симптоми на грип или настинка, но уви беше за кратко.

Маските са изключителен тормоз за много хора! И дишането е сериозно затруднено.  

А защо никой не говореше за редовно проветряване на всякакви помещения? Магазини, транспорт.....

Една потребителка, живееща в Япония се оплакваше, че нейният личен не желаел да и предпише грипна ваксина! А в Япония не било възможно да си я купи без предписание, както е у нас.......

https://www.facebook.com/events/3719992578071591/?acontext=%7B%2 … ion_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22attachment%22%2C%22surface%22%3A%22newsfeed%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 00:51 от vl

# 223
Как да не се е говорило за проветряване?
В Германия децата учеха на отворени прозорци.
А ти не се хвали с трите пъти. Ние с маските по веднъж го карахме.

# 224
Ех, много сте специални тези, на които маските им затрудняват дишането. Сигурно тези, които носехме маски, сме от друг биологичен вид.
Носила съм маска до 9-10 астрономически часа на ден. А някои ги мързеше да си сложат маска за 10 минути в магазина. Изобщо не сте за хвалене.

Общи условия

Активация на акаунт