Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 520
  • 355
  •   1
Отговори
# 270
А защо не слагаш ваксина срещу грип, Хечи? Според теб е безобиден? Знаеш ли колко хора умират от усложнения от грип? И не говорим за грип като синоним на респираторни вируси, а инфлуенца.
За Гилен Баре чувала ли си? А тежки пневмонии с фатален изход?
Имам трима души, близки познати, починали от усложнения от грип. Единият - момче на 25 години, здрав, прав, за 10 дни вече го нямаше...
Колега лекува с месеци последствия от Гилен Баре и все още не е в ред.
Силно се неглижират вирусите, много невежи са хората.

# 271
Като чуя репликата аз не съм против ваксините ама......... и ми става ясно колко е капацитета на този дето го казва.
Не схващам защо хора в това време не могат да приемат, че може да има има пандемия. Застраховани ли сме от такава.

# 272
Аз мнението си за капацитета на някои от списващите си го пазя за лично ползване. И така е и редно. Вкл. и мнението ми за горната дама....също ще го запазя за себе си. Да не нарушавам правилата....като нея. С квалификации и обидни епитети.

# 273
  • Melmak
А защо не слагаш ваксина срещу грип, Хечи? Според теб е безобиден? Знаеш ли колко хора умират от усложнения от грип? И не говорим за грип като синоним на респираторни вируси, а инфлуенца.
За Гилен Баре чувала ли си? А тежки пневмонии с фатален изход?
Имам трима души, близки познати, починали от усложнения от грип. Единият - момче на 25 години, здрав, прав, за 10 дни вече го нямаше...
Колега лекува с месеци последствия от Гилен Баре и все още не е в ред.
Силно се неглижират вирусите, много невежи са хората.

Защото не съм видяла нужда. Наскоро говорих с приятелка, работи в голяма столична болница. Каза, че години наред се е ваксинирала против грип и не е боледувала. Една година е пропуснала и е изкарала всеки вирус де що има. Аз боледувам 1 път на 2-3 години. Излизам непрекъснато, возя се в метро, ям на ресторант. Изкарала съм цитомегаловирус и мононуклеоза без да разбера. Имам антитела за отминала инфекция. Дори не знам кога и как се е случило..

# 274
Ти не може да знаеш, кога ще имаш нужда. Просто разчиташ на късмет.
От 30 години слагам противогрипна ваксина, от 5 против КОВИД. Поне знам, че това, което зависи от мен, съм го направила.
И аз не боледувам, но но не желая да рискувам.
Мононуклеоза знаеш ли какво значи? Че си имала досег с Ебщайн Бар. А той какви поразии прави дългосрочно... Нищо, че без симптоми си я карала. За повечето автоимунни заболявания се сочи той, като причина.

# 275
  • Melmak
Ходих на инфекционист. Каза, че няма какво да направя. Реално не знам да има ваксина против ебщайн бар. Не съм разбрала кога сме го изкарали. Преди съм имала приятелка, която се зарази, бяхме тийнейджъри. Объркаха се, че е ангина, аз се виждах с нея. Тогава не ме хвана. Сега разбрах случайно, ако не бях пуснала конкретните изследвания, нямаше и да знам…

# 276
Хората масово не са отишли на един профилактичен преглед, пушат, пият, не си гледат здравето, дебелеят, ама пандемията леле, мале… то хубаво, ама в останалите 70-80 години от живота, в които не е пандемия също е хубаво да си обръщат внимание.

А кой твърди, че хората, които се ваксинират не си гледат здравето, пушат, пият и са дебели? Или това просто са някакви лични наблюдения?

# 277
  • Melmak
Хората масово не са отишли на един профилактичен преглед, пушат, пият, не си гледат здравето, дебелеят, ама пандемията леле, мале… то хубаво, ама в останалите 70-80 години от живота, в които не е пандемия също е хубаво да си обръщат внимание.

А кой твърди, че хората, които се ваксинират не си гледат здравето, пушат, пият и са дебели? Или това просто са някакви лични наблюдения?
Никъде не съм написала това. Казвам, че е абсурдно да те е страх от ковид, но да не те е страх, че можеш да имаш диабет, подагра, да получиш хипертония или инфаркт, заради наднорменото си тегло, примерно. Не конкретно ти.

# 278
  • Пловдив
Е и? Аз съм в преддиабетно състояние от 20 години и ме е страх от ковид. Съвсем сериозна съм. И?

Това са различни страхове. Нямат връзка за мен.

# 279
Аз съм с обратни впечатления. Отговорните хора се ваксинират и си следят за здравето.

# 280
Всички изброени заболявания не се хващат по въздуха. Нямам нито едно от тях, но ако имах, щях да се опасявам от Ковид по време на пандемия, защото могат да ми влошат здравословното състояние. Особено ако съм на пенсионна възраст.

# 281
Масата хора, които са против ваксините и разпространяват конспиративни теории, едвам са изкласили и това много си личи.

Ами вредата от Чернобил сега не е ли конспиративна теория? Какво е нивото на пишещите може да се види в една друга тема.

А нашето ниво какво е според теб, след като сме за някои ваксини и против други??? И образованието?

# 282
С тази разлика, че Чернобил е реално събитие, а твърдението "има графен във ваксините и ще пукнете до две години" от човек, който е пропускал доста от часовете по биология и химия, е много вероятно да е измишльотина.
Сега е модерно смъртта на всеки млад човек да се обяснява със сложена ваксина. Той може и да се е гръмнал в главата, но не, от ваксината ще да е.

Нищо лично, но по медицински въпроси предпочитам да слушам мнението на лекари, а не на фейсбук експерти.

# 283
Аз съм твърдо за маските, но към ваксините за Ковид имам резерви след като получих странични ефекти като възпаление на средното ухо.

Даже при първа доза така ми повлия, че вдигнах температура и все едно си го изкарах в олекотен вариант. Надявам се негативните ефекти от нея да отшумят.

Иначе срещу грип съм за ваксините. Но тези за Ковид реално нямаха никакво време да ги тестват. Те лекарства за настинка не се пускат така от вчера за днес, кога успяха да тестват ваксините не е ясно.

Съжалявам, че се ваксинирах и ако някога пак има пандемия и затворят моловете и трябва да нося маска няма да ми е никакъв проблем, но този път няма да се ваксинирам.

# 284
Надявам се знаете, че и нормалните утвърдени ваксини могат да дадат странични ефекти. Нямаме универсални тела все пак и не е ясно как ще реагират.

Общи условия

Активация на акаунт