Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 528
  • 355
  •   1
Отговори
# 255
vl, а какви трябваше да са мерките според теб? Ако ти беше начело на една държава и имаш отговорност към милиони животи, как щеше да постъпиш? Ама не от дистанцията на времето и когато каруцата вече се е обърнала, а сега, на момента, сблъсквайки се с нещо непознато? И не грижейки се само за себе си, каквото мислене демонстрираш до момента, а отговаряйки за една цяла държава с различни групи население - деца, възрастни, бременни, хронично болни, хора с компрометиран имунитет, хора на химиотерапии и пр. Коя група хора първо да защитиш, коя да жертваш? Как точно да предпазиш всички, как да са доволни всички?

# 256
Solaris нямам нужда да чета гугъла за нещо, което преживяхме с цялото ми семейсътво неотдавна. Никой от нас няма склероза. Непрестанни истерии че се качвали бройките , докато населението беше принудено да търпи какви ли не измишльотини.
Дори не знам как се разминахме със задължителната ваксина , но аз лично си мисля че имам на кого да благодаря.
Също така според мен няма как да не излезне информация един ден за действителните последствия и от всичко, плюс резултата от ваксините .
Ще поизчакаме. Но помним.

Явно всеки си знае какво е преживял , как го е преживял и какво ми е донесло. Няма да стане да се убедим един други в чуждата истина. Аз го разбирам и не съм тръгнала теб да те убеждавам , ти обаче се опитваш мен да убеждаваш . Същото се случва и с други в тази тема.
При толкова много засегнати хора една истина няма. 
Затова няма да продължа спора. Ти си имаш твоите преживявания , а аз моите. 
И това явно важи за всички хора. Гледай в обществото какви са реакциите , гледай какво става на избори, гледай доверието в политиката, службите и автоеитетите. Реакция на десетки милиони .

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 06:47 от bella-ciao

# 257
  • Пловдив
Ами ей на, на мен ваксините против Ковид (и другите според имунизационния календар) нищо не са ми причинили. Че и децата ми имат сложени ваксини. Кой каквото си го имаше преди Ковида и ваксините - пак си го има (влачим си някакви заболявания от преди 2020 година). И аз като vl - генетика. Ние пък сме генетично подбрани да сме добре с ваксините. И ко прайм? Ние сме ЗА ваксините.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 09:34 от Янтра

# 258
  • Glasgow
Тази дискусия какво ме присети, в началото родителите ни не искаха да се ваксинират, аз и сестра ми вече бяхме сложили първата ваксина, не в България. Но родителите ни възрастни, в провинцията, слушат съседи конспиративно настроени. Както и да е, сестра ми ги убеди по много радикален начин и се ваксинираха.
И съседите започнаха да ги избягват ThinkingTired Face Защото бидейки ваксинирани те само разнасяли вируса Flushed
И двамата изкараха що годе лек ковид след това, не се наложи болница.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 15:39 от Jokerr

# 259
Дори не знам как се разминахме със задължителната ваксина , но аз лично си мисля че имам на кого да благодаря.

Ваксината абсолютно никога не е била задължителна. Но както вече казах - доста избирателно помните. Grinning

Реакциите в обществото няма какво да ги гледам. Не са ми фактор. Масата хора, които са против ваксините и разпространяват конспиративни теории, едвам са изкласили и това много си личи.

# 260

Ваксината абсолютно никога не е била задължителна. Но както вече казах - доста избирателно помните. Grinning

Ами аз именно това написах. Ако и гугъл резултатите така се прочитат ...
...

Реакциите в обществото няма какво да ги гледам. Не са ми фактор. Масата хора, които са против ваксините и разпространяват конспиративни теории, едвам са изкласили и това много си личи.
Да. Много компетентно твърдение с твърдо потвърждение , че неизкласилите маси са неваксинирани с/у ковид. И много добре илюстрира причината за поляризацията в обществото.   

Също така е интересно обобщението, че тези, които не са поискали да се ваксинират с/у ковид са против ваксините по принцип.

Ами ей на, на мен ваксините против Ковид (и другите според имунизационния календар) нищо не са ми причинили. Че и децата ми имат сложени ваксини. ...
Ами същото разказва мисля  vl писа,  за опита на семейството и с ковид. Т.е. тях не ги е засегнало особено .

От двете страни може да се приложи същата аргументация. Според мен няма причина за такива спорове. Малко ми звучи като религиозен спор - има господ, няма господ ...

# 261
Нека си боледува vl, ние предпочитаме превенция. Дано не спре вноса на ваксини, че наближава времето за нов бустер.

# 262
  • Melmak
Вие и сега ли си слагате ваксини за ковид?

# 263
  • Пловдив
Вие и сега ли си слагате ваксини за ковид?
Да, веднъж годишно, горе-долу сега е времето по което го правя.

# 264
Слагаме, разбира се. Както за грип, така и за КОВИД.

# 265
Образователното ниво е толкова ниско, че наистина няма как да слушам какво говорят и мислят мнозинството хора. Колко лъжи избълваха тези полуграмотни хора...то не беше, че лекарите убивали пациентите, че ги "пишели нарочно с Ковид", че във ваксините имало "графен" и прочие глупости.
Доста може да се спори дали тези, които реват срещу Ковид ваксините, са антиваксъри или не. Наблюдавам, че едни и същи хора пищят срещу Ковид ваксините, срещу противогрипните ваксини, срещу ваксините срещу ЧВП, както и срещу детските ваксини, защото "те не са същите като преди години, сега са много по-вредни и причиняват аутизъм".

То както е тръгнало скоро мнозинството ще бъде напълно убедено, че Земята е плоска.

# 266
  • Melmak
Напротив, аз не съм против ваксините, нито против медицината, против иноваторството. Но не се ваксинирах за ковид, защото съм против тази ваксина да си я слагам аз. Като иска някой да си я слага, да не ме кара мен. А също мисля, че много хора бяха писани с ковид без да са, дали заради грешно позитивни тестове, дали заради друго. Нито за грип ще се ваксинирам, нито за ковид.
Хората пощуряха от страх. Имах съседка, която пипаше вратата на входа с ръкавица от латекс. Хубаво ама не се притеснява за наднорменото си тегло, а за да не пипне сакън нещо си. Дезинфекция на пакетираните стоки от магазина, какво ли не видях…

# 267
Ами не виждам нищо учудващо. Точно хора с наднормено тегло, с диабет, с рак, със слаба имунна система трябва да се пазят най-много по време на пандемия. Или да пазят близките си, ако имат такива заболявания.

# 268
Solaris както казах прилича ми на аргументация в религиозен спор .

# 269
  • Melmak
Хората масово не са отишли на един профилактичен преглед, пушат, пият, не си гледат здравето, дебелеят, ама пандемията леле, мале… то хубаво, ама в останалите 70-80 години от живота, в които не е пандемия също е хубаво да си обръщат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт