Приспивате ли бебчетата си?

• 1 316
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте. Синът ми е на година и 10 месеца и все още не заспива сам. И за обедния сън и за вечерния го приспивам като го гушкам на леглото и му пея. Като цяло е доста самостоятелен и мислех че до тази възраст би трябвало да заспива сам. Нямам много опит с децата и искам да попитам другите майки приспиват ли все още бебетата си и как ги научихте да заспиват сами.

# 1
Имате много големи очаквания!
Има майки дават мило и драго да легнат и да гушнат детето вместо да го друсат ,а вие се оплаквате . Какъв е проблема да го гушкате?
В детската ще стане по-самостоятелен

# 2
Моето е на 4 и все още приспивам вечер, въпреки че е в отделна стая. И не защото плаче и не може да свикне. Просто така ни харесва. Знам, че един ден този момент ще свърши и ще ми липсва гушкането, милването и държането за ръчичка вечер, заспивайки.

# 3
  • София/Севлиево
На 3 години и половина е и го приспивам.Носи ми огромна радост.На обяд се държим за ръце (леглата ни са едно до друго),а вечер си говорим и му пея по половин час.Понякога и сам заспива, особено когато е много уморен или болен.

# 4
Имате много големи очаквания!
Има майки дават мило и драго да легнат и да гушнат детето вместо да го друсат ,а вие се оплаквате . Какъв е проблема да го гушкате?
В детската ще стане по-самостоятелен
къде видяхте да се оплаквам? Зададох въпрос а не оплакване. Предстои ни започване на детска и не знам там как ще бъде обедния сън поотделно приспиват всяко дете или ако има проблем със самостоятелното заспиване какво правят. За мен това също са скъпи моменти както за всяка майка, знаем че децата ни няма да имат вечно нужда от грижите ни за това се наслаждаваме на всеки миг

# 5
  • София/Севлиево
В яслата знаят как да се справят.Понякога им четат приказки,а моят син едната сестра ми каза,че го е погалвала по главичката и му пращала въздушна целувка и той заспивал без проблем.Бързо се научил да заспива.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 17:50 от Елислава

# 6
  • Банско
И баткото на 6 приспивах, сега и бебе имаме пак приспивам, и общо взето спя само с децата без таткото. Но после мислим към 7 баткото и 1 година бебето да ги махнем рязко в тяхната стая, че трябва да стават самостоятелни. Но за детската знам, че всички ги слагат да лягат и те децата кой заспива, кой блее в тавана и си се научават. Но вкъщи претенции всякакви се проявяват, иначе в детската всичко си правят.

# 7
  • София
Никое от децата ми не съм приспивала по класическите разбирания с люлеене, пеене и т.н.
Имахме си ритуали. Смяна на памперс, обличане на пижама, лягане в тиха и тъмна стая, галене по челото, някое стихче, целувка и оставяне на детето на спокойствие.
От ден 1.
С никой от петимата не сме имали особени проблеми със спането.

# 8
Не приспивах до към година и месец. Слагах я в леглото, прочитах ѝ книжка, загасвах и излизах. Тя заспиваше сама. До един много тежък регрес със зъби, боледуване и още какво ли не, след който спря да заспива сама, не можех да я оставя спяща в леглото, спря да казва че ѝ се ходи до тоалетна, слава поне, че самостоятелното хранене остана Simple Smile "Това е период" вече над година Simple Smile В общи линии, когато някои деца започват да спят сами моето спря. Не заспива сама и това е, даже заспива почти изключително само с мен вечер Simple Smile Ще ѝ дойде момента и за това Simple Smile

# 9
Приспиваме го. На 2,5г. е, разказваме му приказка и го галим по ръчичката.

# 10
Сина ни го научихме на 10 месеца да заспива сам в кошарата си. До преди това е бил приспиван на ръце, с полюшване и шъшкане. Оказа се сравнително лесно в сравнение с представите, които имах в главата си. Много обича да спи сгушен и затова в кошарата му оставих едно меко одеало да си го гушка. В стаята му има допълнително легло и за да заспи той, лягам и аз на другото легло и се правя на заспала. След 5 - 10 минути си ляга и той и заспива. От скоро (на почти една година) се опитваме да го научим да заспива без да има човек в стаята. Получава се само ако е много спокоен и ако му дам някоя играчка, с която да се разсее докато изляза от стаята. Ако се размрънка го изчаквам 1 - 2 минути, понякога спира и си заспива, но в други моменти мрънкането ескалира и тогава се връщам в стаята и го изчаквам да се успокои. Другото ключово е да е натрупал достатъчно умора.

# 11
На 2 години е и все още си го приспиваме - четем му приказки докато заспи, понякога му пея песнички. В яслата му дават книжка и той си заспива докато я разглежда.

# 12
Няма как научено на приспиване дете изведнъж да започне да заспива само на тази възраст, то си има ритуал и си го чака. Резултат може да има като тръгне на детска градина.
Аз също от ден 1 не съм приспивала, заспиваше си сама като я оставя. Съвсем целенасочено не съм искала.

# 13
Приспивам, да. Ще го правя докато иска и се налага. Дори каката на 9 години ме вика да постоя при нея за 5 минути преди да заспи. Естествено, това не може да се нарече точно приспиване, ама тя си го  чака. Малката е на 1.5 година заспива в кошарата, но стоя до нея и я милвам. Никакъв шанс да заспи ако съм извън стаята, дори с баба си не иска.
Не се притеснявайте, в яслата и градината е друго, като гледа останалите деца ще свикне да заспива сам, но вкъщи пак ще си иска ритуала по приспиване вероятно.

# 14
  • София
Баткото е на 4г7м и си го приспиваме. Повечето пъти е с баща му, но и аз понякога. Тогава разказва най-много неща, избира си книжки за четене, има си ритуал. Нито той има нужда, нито ние да променяме засега нещата. Като му се доспи просто иска тишина и толкова.

Малкото е на 1г1м. Там още много време ще се приспива. Ако притеснението е за яслата - споко. И аз се чудих как ще заспива сам, но от ден 1 не е имал проблеми и си ляга спокойно. Знаят как да се справят там.

Общи условия

Активация на акаунт