Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 487
  • 355
  •   1
Отговори
# 315
Именно.
Аз имах тройно завишен Д димер от самия КОВИД, преди ваксините.
А днес чета същите глупости във ФБ, под публикация, че са доставени новите ваксини.
За внезапна смърт, измислен вирус, старата песен.
Грам не поумня у нас народът.

# 316
Опитах се да ти обясня, че „спешното отделение“ може да действа като ехо камера – лекарите преглеждат тежки случаи по цял ден (написах и няколко примера, свързани с вероятност за емболии), така че е лесно да се забележат повече емболи и да се предположи някаква закономерност. Освен ако някой не „разчисти нещата“ с подходящи изследвания, за да разбере защо се случват тези емболии, това е просто недоказано твърдение – някои дори биха го нарекли спекулация.
По същия начин бихме могли да кажем, че след масовата ваксинация виждаме и по-високи нива на тревожност, вероятно свързани с пандемичния стрес, а не с ваксините; повече хора използват смартфони, но това не означава, че ваксините причиняват пристрастяване към телефона; увеличени случаи на киселини в стомаха, но това не значи че е свързано с ваксините; увеличено онлайн пазаруване, обусловено от пандемичните навици, а не от ваксините; по-високи нива на сезонни алергии, свързани с фактори на околната среда, а не с ваксинация; повече задавяния с вода, но това не значи че е свързано с ваксините; повече катастрофи, но това не значи че е свързано с ваксините и т.н. Това са корелации, а не причинно-следствени връзки. Без данни наблюденията от спешното отделение остават анекдотични. Когато изследваме защо се случва X (емболиите) и има ли връзка с Y(ваксините), тогава можем да говорим и така ще получим истински отговори. Nerd

# 317
Данните от спешните отделения на огромен мегаполис няма как да са анекдотични.. но както и да е.
Няма кой да се наема да планира изследвания свързани с ваксините срещу ковид, все едно е вече за всички ни.

# 318
Просто е специфична извадката когато е само от спешни отделения, няма как да е представителна за цялото население.
Иначе е интересно да се видят връзки с едно или друго ако има, но там не е мястото че наистина става изкривено.

# 319
С по 6 ваксини с майка ми не сме се озовали досега в спешното. Дали е достатъчно доказателство?

# 320
# 321
Защото слагаме всяка година. Скоро ще са 7.
Ежегодно ще си останат, успоредно с грипната.

# 322
Така трябва. Слагайте. И аз познавам едни възрастни хора слагат. Всяка година. Паралелно взимат по 15 различни медикамента на ден, не излизат от в къщи защото какво интересно има  и за какво им е. Макс до магазина и лекаря, като излезнат и им се завие свят обикалят няколко клиники с пачката с парите за да разберат какво да глътнат срещу това . И накрая пак сядат в къщи. Не можели да ходят. Болели ги коленете. Обаче на кантара показва 125. Диета от утре сутрин всяка сутрин.
Човешки организъм - винаги ме е учудвал как може да е толкова робуст и в същото време толкова крехък.

# 323
Ние сме по 46 кг. Simple Smile И ходим навсякъде.
Ще слагаме. Предпочитаме да сме здрави.

# 324
Назад спорихме дали антиваксърите и скептиците към ваксината за Ковид, са едни и същи лица. Наскоро видях новина, че искат да вкарат ваксина срещу варицела в задължителния имунизационен календар. Коментарите бяха отчайващи и изпълнени с обиди към лекарите. Антиваксърите доминират и няма значение срещу какво е ваксината, каже ли се нещо за имунизация, веднага скачат.
Добре, че едно време родителите им не са били толкова глупави и са ги ваксинирали, иначе сега нямаше да ги има.

# 325
  • Out of the Mix
Ние сме по 46 кг. Simple Smile И ходим навсякъде.
Ще слагаме. Предпочитаме да сме здрави.
Тва ми звучи, като приказките на един, дето се спомина наскоро - "до 25 г., до 48 кг." Joy

Форма се поддържа цял живот.
Много дами ходите на пилатеси, йоги, клинчета, ала-бала. Sunglasses

# 326
Ами толкова сме. Simple Smile Аз не мърдам на кг, майка ми свали 20, откакто ѝ откриха диабет.

# 327
  • Варна
Защо е това връщане баш към антиваксърите? Разбирам, че мнението става по-драматично някак, ама няма нужда. Остави ги. Така се отблъскват и останалите.
Убедена съм, че повечето хора са по средата.
Послепис за ковид ваксината:
Защо да си слагаме, като ние изкарахме вируса. Сигурно няколко пъти вече. Здтави сме, караме леко. Защо, по дяволите да се слага ваксина за нещо, с което тялото се е преборило вече?
Защо някои си слагат ваксина всяка година?
За майка ми бих искала, ама не е възможно, заради алергията.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 15:40 от Стейси Грей

# 328
Защото вирусите не създават имунитет. Нито грип, нито Ковид.
Затова са нужни ежегодни ваксини.
Нищо ново не казвам всъщност. Грипните ваксини поне са с дългогодишна история.

# 329
  • Варна
Дева, ами нали тялото все пак помни с какво се е срещнало?
Защо подценяваш човешкото тяло

Общи условия

Активация на акаунт