Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 550
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Отита може да е и вирусен. Но сега залагам на бактериален, щом детето е било болно.

# 721
Случайно някоя от вас да е посещавала др Куртева имунолог,знаете ли как се запазват часове?

# 722
Към мамите, които дават/ са двали Ериус сироп. Лекар ни беше изписал за 10 дни ериус за ал.ринит. Повлияхме се, но може ли Ериуса да се дава по-дълго време? За колко време максимум са ви го изписвали?

# 723
  • shumen
Emocija,аз съм давала Ериус докато свърши.Той е противоалергичен сироп и не би трябвало да има странични действия.

# 724
Моят син пи аугментин 2 седмици, като му давах LactoFlor BioPlus Пробиотик и пребиотик. Той е на таблетки и може по 2 на ден. Стават за дъвчене или смучене. Не се появи разстройство, но със сигурност успешно бори такова, защото съм давала. И е евтин сравнение с другите пробиотици.
Био баланс бейби е бебешки против колики... 🙄

Мария, моето дете беше с отит и налепи по гърлото. Гърления секрет беше чист, носа чист, тест за скарлатина отрицателен, но и със 92 CRP 🙂
Температура имаше до макс 38.
Та, може всичко да е, понякога не могат да изолират от гърлото (специално) адекватно бактерия.

# 725
Напълно възможно е и в лабораторията да е лепнало нещо детето.

# 726
Оф нз вече може то за едно отиваме сега пак е с 38 и 5 температура.А този тест за скарлатина отделен ли е или ако пусна гърлен секрет ще излезе тази бактерия ,няма обрив по тялото езика не е червен ,дето казват малинов език.Само гърлото ми се вижда бая червено.Давам Ефизол.Иначе бяхме пуснали секрета щото влачеше едни прозрачни сополи ,от който се запушваше носа и уж според педиатърката и Уши нос гърло бяха алергия ,и давах само противоалергично и накрая викам уж да видя да не изтървем нещо.То пък сега друго ще излезе.

# 727
Още съм назад с четенето и не мога да наваксам, но пак сте подхванали темата с носните секрети и лечението им. И да ви кажа си противоречите сами. Една пише, че заради такива майки които не си тестват децата и заразяват нейното, друга пише, че с възрастта децата придобиват имунитет и тогава не се лекували, а само при усложнения. Така не се разбира какво да правим 🙂 може би тези дето ги пращат със сополи пък са вече на етап израстнали го и не правят усложнения.
За информация само, в нашата градина кашлица умерена, сополи и температура до 38,5° не е проблем и можеш да си водиш детето. Аз не водя с темепература, но със сополи да. То всички са със сополи и както детето казва, всички кашлят.

# 728
Мария, има бърз тест, подобен на тези за гриповете и ковид. Продава се и в аптеките. Иначе при вземане на гърлен секрет за микробиология би излязло, да. Ето на Таня им е излязло (Streptococcus pyogenes).
На нас ни казаха, че скарлатина се води когато са налице всички изброени - бактерията по-горе, обрив, малинено червен език, температура, червено гърло.
Дори и да носи бактерията, но ако няма едно от тези уж не се води скарлатина.
Аз не мисля, че при вас е това.

# 729
Явно някой тъп вирус пак хвана ,те тържества в петък танци пък вече взели да ги събират и групите и може и от някоя друга група да лепна ,тя много обича като имат танци с групата ,който са на 3 да се вре в малките ,че били много сладички пък ние сме се дърпали да и родим сестричка.🤣Утре ще види мъжа ми лекарката ,че аз пък от утре уж трябва да подписвам договор да почвам работа и доста ударно ще я почна ,че тая вечер ще умувам как да го измисля че не върви още 1 ден да се скатая и с това разболяване се чудя имали изобщо смисъл да подписвам,предвид че 5 дена макс кара на градина и то до обяд🤣.

# 730
  • shumen
Мария,в лаборатория,в магазин,а и от градината да е лепнало нещо ново детето.
Био баланс е много слаб пробиотик.
Моя нещо се оплака,че кръста го боли.Чудя се дали да му дам Нурофен като ляга.

# 731
Мария има бърз тест за стрептококи,както по-нагоре в постовете е казано.В аптеката се продава и не зависи от това дали е на гладно,при нас винаги е показвал, независимо в кой часови диапазон на денят е направен.
Гърлото  болката е основен фактор и температура, поне при нас когато е със стрептокок.

# 732
  • shumen
С каквато и бактерия да е моя вдига Т.
Аз дадох Нурофен и го намазах с Диклак.Ще видя утре как ще е.

# 733
Момичета, голямото дете има 2-3 гнойни пъпки. Дерматолог или педиатър да търся?

# 734
Гнойна пъпка не би трябвало да е варицела. Аз бих завела на педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт