Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 584
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
Танчето, според мен е вирус, црп не е твърде високо.

Емилия, съжалявам за този гаден РСв, добре си действала с инхалациите. Бързо да минава!

# 121
Танчето, според мен е вирус, црп не е твърде високо.

Емилия, съжалявам за този гаден РСв, добре си действала с инхалациите. Бързо да минава!
А да попитам а кое вирус трябва ли да се лекува с антибиотик или не трябва да се приема антибиотик.
Чакам и секретите да станат готови.

# 122
Антибиотик се пие при бактерия или при много влошено общо състоянив след вирус, например пневмония. При дребни оплаквания се лекува симптоматично: спрей за нос, ако е нужно, нурофен или панадол, ако има температура, витамин ц, вдига се имунитета и така...

# 123
Танче отиди на личния.
Ние сме вкъщи. Дребния кашля влажно с храчки. Правя му инхалации с физиологичен, давам и изопринозин този път. Сироп Тусипрес и да видим какво ще става…..
Аз пия ципрпфлоксацин и още куп неща.

# 124
Детето имаше афти миналата седмица, сега и аз имам. Егати симптомите. Аз от дете съм нямала такова нещо.

# 125
Рейна, при моя син помогна @нафтин, не знам дали пръскаш с нещо. Или гаргара със сода и вода.

# 126
То ако е вирус вече сте пили Аверон и спрей за гърло и нос ,сироп за кашлица така или иначе синтоматично лечебие имате, вече ако не минава като посетите лекар той ще Ви каже какво да пиете.Аз лично хванах сега от моето  силно запушен нос и като просветне да се отпуши текат като чешма прозрачни сополи ,пия Фитолор хот ,Ксилометазолин капки и витамини и Трахизан за гърло,пък ако не мине след празниците ще ходя да видя какво ще дава.

# 127
Здравейте, детето ми на две години от събота вечер е с Темп 37,7. В понеделник бяхме при личния - гърлото каза, че е много зле, сливиците ужасно уголемени, изписа сумамед. Неделя, понеделник, вторник държеше 38 - 38,5. ОТ вчера бих казала, че темп спадна, но като цяло е отпаднал. Днес се събуди с този обрив, правих сега тест за скарлатина отрицателен е. Според ЛЛ не е алергичен, а си е от вируса. Пуснахме пкк.. според Вас възможно ли е все пак да е скарлатина? Или може и от АБ да е? Прикачам снмки.

# 128
Прилича ми на розеола- бебешка шарка. Тя протича така, температура 3-4 дни (при моето дете първите дни стигаше 40 градуса) и после обрив, който отминава до 2-3 дни, не сърби и не предизвиква дискомфорт.

# 129
Прилича ми на розеола- бебешка шарка. Тя протича така, температура 3-4 дни (при моето дете първите дни стигаше 40 градуса) и после обрив, който отминава до 2-3 дни, не сърби и не предизвиква дискомфорт.

Да, така каза и личната днес, но ми каза да не давам фенистил? Сега аз се чудя да продължа ли АБ или не, все си мисля, че май от него се обрина.

# 130
Изобщо защо ви е бил АБ? Детето не е било с бактерия. Моят син изкара розеола на 1 г. Имаше 4 дни ужасна температура, после се обрина и след това нищо му нямаше.

# 131
Скрит текст:
Изобщо защо ви е бил АБ? Детето не е било с бактерия. Моят син изкара розеола на 1 г. Имаше 4 дни ужасна температура, после се обрина и след това нищо му нямаше.

Ох, не знам и аз, мислех да не го давам, ама видимо не му беше много добре, а и на прегледа си ми каза, че е си е ангина с рани. За колко време минава обрива? И нещо дава ли се за него?

# 132
Няма нужда да се дава нищо за обрива, минава до 2-3дни. Не е от антибиотика, но щом е започнат се дава до края на курса иначе се развива резистентност. Ако беше от антибиотика щяха да са големи червени петна и при прием на противоалергично изчезват почти веднага. Поне на такава реакция станах свидетел при дете, когато бяхме в болница със сина ми. Не е невъзможно детето да има и ангина и вирус. Дайте си антибиотика до края, обривът ще мине сам, не излагайте директно на слънце детето, докато е обринато.

# 133
Благодаря Ви за мненията. Толкова се ядосах на педиатърката ни и на себе си.. изхвърлих АБ, имаше още два приема, надявам се да няма проблем. Ще давам омнибиотик.

# 134
Антибиотик не се започва и спира ей така. Ако е предписан без нужда, пак св продължава поне 5 дни, иначе ставаме резистентни. Бързо оздравяване на детето.

Общи условия

Активация на акаунт