“Като две капки вода“ - сезон 13, тема №5

• 35 434
  • 886
  •   1
Отговори
# 15
Малко офф- Познавам покрай общи приятели брата на Роксана, харесвам го супер много още от “Гласът на България”. Много е артистичен и талантлив, би било хубаво да го видим и него някога на сцената на Капките (в коренно различен стил е той, метъл ❤)

Да продължа темата за Роксана от предната тема. Като певица ми е напълно безразлична (въпреки че има хубав глас) главно защото жанра и никак не ми харесва. Но като човек ми изглежда приятна заради привидната и скромност и едно такова обикновено държание.

Не мисля, че вчера спечели заради ромския и чалгарски вот. Ако беше така всяка седмица щеше да е в топ на зрителските гласувания, а тя не е. Даже в болшинството седмици си беше във втората половина след като правеше ужасни образи. Ама снощи си гръмна песента и хората се впечатлиха.

Хубаво се набляга, че си е състезание за имитации, ама когато ти се пада изпълнител стоящ на едно място какво друго да имитираш освен пеенето? Да искат да обикаля сцената и да подскача като Роби Уилямс ли? Съгласен съм с Фънки, а и цялостно, не е песенен конкурс, но в този случай пеенето си беше 95% от имитацията която и дадоха.

Иначе, не е песенен конкурс, ама цялото шоу е пеене на песни. Имитации могат да се правят и на артисти и актьори от различни роли ако не знаят продуцентите (може би форматът не го и позволява не знам). Преспокойно може да кажат, че 1-2 седмици от сезона ще се имитират сцени на любими актьори от филми и сериали и нека тогава видим как ще са певците.

# 16
Това за бутона сме го дъвкали хиляди пъти...
Знаем, че е избирателен.

# 17
И аз помня и следя брата на Роксана, разкошен глас!

# 18
Аз въпреки всичко и всички, симпатизирам на Звезди. Харесва ми как интерпретира песните. Засега той ми е фаворит.
Сега по Великден май няма да има предаване

# 19
  • София
Само че тук имитираш, а не интерпретираш.

# 20
Много ми е досадно като има народни песни,ама много.И естрада от 70-те год на миналия век
Защо е този зор да участва Зуека?Мега досадно е

# 21
Фолклорът и музиката от 70-те год си имат своята аудитория. На който му е досадно, превключва на друг канал.
/Българският фолклор е изключителен и е също така оценен по света. Но, както се знае, никой не е станал пророк в собствената си страна./

# 22
Фолклорът и музиката от 70-те год си имат своята аудитория. На който му е досадно, превключва на друг канал.
/Българският фолклор е изключителен и е също така оценен по света. Но, както се знае, никой не е станал пророк в собствената си страна./
Кажи ми честно,песента ,която изпя Роксана за подобен забавен формат ли е?Много ясно,че не я изслушах.Добре ,че превъртам .Факт е ,че фолклора ни се цени и слуша от определена част от обществото,но това значи ли ,че всяка песен е хубава?

# 23
Ма това се отнася за всички жанрове. Има такива ....никакви песни, които обаче са модерни. Ми преминават покрай ушите и толкоз. Но обобщения, че видиш ли, фолклорът не бил за този формат, са неуместни.

# 24
  • София
Скрит текст:
Кажи ми честно,песента ,която изпя Роксана за подобен забавен формат ли е?Много ясно,че не я изслушах.Добре ,че превъртам .Факт е ,че фолклора ни се цени и слуша от определена част от обществото,но това значи ли ,че всяка песен е хубава?
То и модерните чекнения, грачене и дране се харесват от определена част от обществото, ни пак ни ги пробутват.

# 25
За мен потребителя/ката е доста млад/а и те изобщо не ценят народната ни музика, история, книги и прочее. И аз слушам основно рок, джаз, но когато стане въпрос за наша музика и наши ценности винаги ще оценя.

# 26
  • Пловдив
За мен потребителя/ката е доста млад/а и те изобщо не ценят народната ни музика, история, книги и прочее. И аз слушам основно рок, джаз, но когато стане въпрос за наша музика и наши ценности винаги ще оценя.
И аз слушам метъл и рок. Просто е въпрос на възпитание да се прояви уважение и да не се смята, че щом нещо не ти харесва на теб, значи е некачествено.
За щастие, виждам колко хора във фейсбук са оценили и песента и изпълнението на Роксана. Има толкова харесвания, колкото общо на всички други изпълнения за вечерта.

# 27
  • София
И аз не харесвам конкретно тази фолклорна песен, не съм и фенка на Роксана, но гласувах за нея. Направо отвя с глас. Какво друго да имитира на Недялка Киранова?

# 28
  • София
Тя пя народна песен, само че не знам дали я пя като Керанова или като себе си. Това е тънката заблуда, че всъщност тя изпя една песен, но тъй като оригиналът за мен е непознат, а и за повечето зрители, не може да се прецени доколко е имало някаква имитация.

# 29
Нещо интересно, което не знаех и не видях някой да е написал тук. Гледах филма за Гунди, оказа се, че Иван изпълнява две песни там, по музика и текст на Дони. Много се изненадах, звучи доста добре. Не ги намирам обаче в нета, за да дам линк.

Общи условия

Активация на акаунт