Революция в кухнята: Instant Pot – здравословно готвене за модерния живот

• 11 211
  • 512
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - имам отделни уреди, но бих предпочела да са в един комбиниран - най-вече, заради липсата на място в кухнята.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - всички изброени характеристики са много важни - може би най-вече личната препоръка
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - разбира се - приготвям много ястия и в двата уреда, дори варя яйца в еърфрайъра. В мултикукъра приготвям ястия с месо тип гювеч, супи и много други. Във фрайъра правя кифлички, бейгъли, кюфтенца от тиквички, кюфтенца от кайма, броколи с кашкавал...

# 16
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Имам еър фрайър и много искам да си закупя мултикукър, но при възможност за комбиниран уред бих го закупила. Ще спести доста място ако е комбиниран.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?
Всичко изброено е от значение за мен. При избора гледам обема от храна, който мога да сготвя, важно е да има резервни части(като купа например), както и да има поддържащ сервиз в България.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Разбира се, ще влезне в употреба - различни видове хапки, печени зеленчуци и мъфини мисля да направя на фрайъра.

# 17
  • София
Имам и комбиниран уред и отделен еър фрайър. Ползвам и двата уреда. Еър фрайър т е много удобен за скара, принцеси, бързо стопляне на храна, печене на Банички, пици и всякакви неща. Мултикукърът е супер, когато нещо трябва да се приготви за кратко време като месо или зеленчуци - те под налягане са готови за 2-3 минути след като се херметизиран уредът.
2. При избора се доверява на отзивите на други потребители. И не сгрешех с Инстант пот. Много съм доволна от уредите.
3. Ползвам ги ежедневно, не само по празниците.

# 18
Тъкмо четях темата за 15-минутни рецепти и след това ми излезе тази тема Grinning

1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? -Мисля,че комбиниран би било по-добре,защото ще пести място.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - Да ми върши работа,цената и да е безопасен.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - Агнешко.

# 19
1.   Бих избрала комбиниран мултикукър с еър фрайър, защото е по-лесно и заема по-малко място.
2.    Най-важно за мен е да е с неръждаем вътрешен съд.
3.   Бих включила мултикукъра в приготвянето на месото.

# 20
1. Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?

Бих избрала комбиниран мултикукър с еър фрайър – по-малко място в кухнята, по-малко бъркотия и повече възможности в един уред. Удобство, бързина и гъвкавост – всичко, от което имам нужда, когато готвя за семейството си.

2. Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър?

На първо място – неръждаем вътрешен съд, без покрития! Здравето е приоритет. След това – сигурност и надеждност, тоест да има добри системи за безопасност и гаранция в България. Обемът също е важен – искам да приготвям храна за всички, без да правя по две готвения.

3. Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?

О, да! Великден без чудеса в кухнята не минава. С мултикукъра бих направила задушено агнешко с ароматни подправки, а в еър фрайъра – нещо по-различно, като златисти картофки или козуначени мъфини с пълнеж. Обичам да комбинирам традиции с малко иновации!

# 21
В момента имаме еърфраер, ако се сдобия с комбиниран бих се разделила с отделния веднага. Не го ползваме достатъчно често, че да ми трябва отделен, основно го ползваме за притопляне, защото нямаме микровълнова. Освен това тефлоновото покритие на настоящия се надра от ползване на дървена лъжица, което хич не ми вдъхва доверие и сега го ползваме без подложка.

Минаваме бавно към използване на повече неръждаеми покрития, тъй че това със сигурност е важно. Системите за безопасност - също. Имам (може би нерезонен) страх от класическата тенджера под налягане и ми се струва, че на Instant Pot бих се доверила по-лесно.

Събираме се много хора и готвенето определено е тежка задача. Бих приготвила, каквото мога, за да облекчат печката, например дроб сърмата и някоя лека супа за разтоварване на стомаха след това.

# 22
Избирам два отделни уреда, за да мога по-бързо и едновременно да приготвям различни ястия.
Задължително избирам съдове БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития. Важен е размерът и обемът, а ако е херметичен се готви дори по-бързо.
В мултикукъра ще приготвя великденската дроб сърма, а фрайърът ще използвам да изпека вкусно агнешко.

# 23
  • София-Младост
Значи ако има място, бих си взела от всеки уред по един...но уви. Така, че ако нещо комбинира два уреда-защо пък не.
Най-важното е да се почиства лесно! Да ми върши работа като обем и да има сервиз, при нужда.
За момента нямам мултикукър, така че няма да го включа за празниците Simple Smile

# 24
  • София
1. Комбиниран уред. Причината е банална, но значима - място.
2. Всички изброени фактори са в някаква степен важни, но ако трябва да степенувам, то :
- Размер и обем.
- Гаранционен срок / следгаранционен сервиз
- Доказана марка и такава, на която имам доверие.
3. Би пристигнал след празниците, но ако се търси принципен отговор : Бих пробвал с печено агнешко месо.

# 25
  • Beyond the stars
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?  - комбиниран, имам отделни и заемат твърде много място. Вярвам в марката и че комбинирания уред също ще е качествен.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - Лична препоръчка и херметик ми е водещо.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Имам мултикукър, ползваме го за дроб сърмата за празниците.

# 26
  • София
За съжаление все още нямам мултикукър и еър фрайър. Бих купила и двата уреда, за да могат да се използват пълноценно и двата едновременно. Комбинираният уред е оправдан само при липса на място. За мен е важно уредите да са безопасни и с голям обем. Трябва количеството храна, което се приготвя да стига за едно голямо семейство. Ако имах такъв уред, бих го включила в приготовленията за Великден. Simple Smile

# 27
  • In The Middle Of Nowhere
Здравейте,
1. Бих избрала комбиниран уред, защото ще ми спести повече място, но и поотделно да са също няма проблем. Важното е да вършат добра работа
2. По принцип всички изброени сигурно са важни, но понеже досега не съм имала такъв уред не знам кое на мен ще ми е най-съществено, но да речем размерът:)
3. Да, ще го включа разбира се. Ще направя агнешко с картофки
4. За късмет🍀🍀🍀

# 28
  • София
1. Използвам само еърфраер към момента, но съм запозната с предлагането на пазара и комбинираният уред на Инстантпод винаги е представлявал интерес за мен. С удоволствие бих минала към такъв вариант.
2. За мен най-важното е да е високо качество (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития) и да се поддържа лесно.
3. Да, и сега използвам еърфраера си ежедневно за приготвяне на месо и гарнитури. Бих приготвила агнешкото в комбинирания уред.

# 29
  • София
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
За мен е по-добре да бъдат два отделни уреда. Въпреки, че би спестило място, ако е един. Но може да се готвят две отделни неща.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Препоръка от човек, който вече го изпозлва. Важно е да има гаранция и сервиз в България. А също и да е херметичен.
С удоволствие ще пробвам козунак на Еър фрайер.

Общи условия

Активация на акаунт