Революция в кухнята: Instant Pot – здравословно готвене за модерния живот

• 11 691
  • 512
  •   1
Отговори
# 150
1. Нямам нито мултикукър, нито еър фрайър, но пък бих избрала комбинирания уред, защото нямам много мястото в кухнята.

2. Най-важното за мен при избора на уреди е качеството: да е с неръждаем вътрешен съд без други покрития, и да има системи за безопасност и лесно да се почиства.

3. Ако имах мултикукър или еър фрайър задължително щях да приготвя празничната великденска трапеза с тяхна помощ.

# 151
  • here and now
1. Смених мултикукъра с комбиниран, имам и отделно еърфрайер.
2. Предпочитам неръждаема стомана.
3. Бих, но няма да готвя за празниците. За сметка на това ги ползвам ежедневно, особено комбинирания.

# 152
Kомбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда?
Комбинираният уред, като например Instant Pot Duo Crisp, предлага удобство и спестява място, тъй като съчетава функциите на мултикукър и еър фрайър в едно устройство. Това е особено полезно за кухни с ограничено пространство. Освен това, комбинираните уреди често имат програми, които позволяват лесно превключване между различни методи на готвене.​

От друга страна, използването на два отделни уреда може да предложи повече гъвкавост, особено ако често готвите за големи групи или предпочитате да използвате едновременно различни методи на готвене.​

2. Най-важни критерии при избора на мултикукър
При избора на мултикукър, ето някои важни фактори, които да вземете предвид:

Вътрешен съд от неръждаема стомана: Предпочитан заради своята издръжливост и безопасност, без наличие на тефлонови или керамични покрития.​

Херметичност: Позволява готвене под налягане, което ускорява процеса и запазва хранителните вещества.​

Размер и обем: Изберете обем, който отговаря на нуждите на вашето домакинство.​

Системи за безопасност: Уверете се, че уредът има вградени механизми за безопасност, като защита от прегряване и автоматично освобождаване на налягането.​

Гаранционен и следгаранционен сервиз в България: Важно е да имате достъп до обслужване и поддръжка при необходимост.​

Лична препоръка: Отзиви от приятели или онлайн рецензии могат да бъдат полезни при вземането на решение.​

3. Използване на мултикукъра/еър фрайъра за Великденската трапеза
Да, мултикукърът и еър фрайърът могат да бъдат отлични помощници при приготвянето на Великденската трапеза. С тях можете да приготвите разнообразни ястия, като:​

Козунак: Еър фрайърът е подходящ за печене на козунак, като осигурява равномерно изпичане и златиста коричка.​

Печено агнешко: Мултикукърът може да се използва за бързо и сочно приготвяне на агнешко месо.​

Пълнени яйца и зеленчуци: Еър фрайърът е идеален за приготвяне на хрупкави пълнени яйца или зеленчуци.

# 153
  • Бургас
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Имам комбиниран пот, бих пробвала отделен фрайър, предполагам пърженето с него ще е по-лесно.

2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър? 
Личната препоръка на приятел е най-важната.

3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Да, още при боядисването на яйцата ще се включи с варенето им.

# 154
  • Сливен
1.Един - ще заема по-малко място,ще готвя само в един уред, ще спестя време за миене. 
2.Определено да е неръждаем.
3. Да. Ще сготвя предястие или десерт в него.

# 155
Предпочитам комбиниран уред,за да не заема много място.
Допада ми вътрешно покритие без тефлон. Важно е да има сервиз в България.
Ще опитам да сваря яйцата за Великден в мултикукъра.

# 156
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Бих предпочела един комбиниран уред, защото е по-практично. Два уреда ще заемат прекалено много място на плота и вероятно единият ще стои прибран в шкафа и съответно ще бъде ползван изключително рядко.

2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  
Херметичен, неръждаем и с гарантирано и надеждно гаранционно и следгаранционно обслужване.

3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Преди всичко агнешкото. Бих опитала да направя и козунак.

# 157
Бих избрала мултикукър и еър фрайър отделно – готвя много зеленчуци, бобови и зърнени храни, така че използвам мултикукъра почти ежедневно. А еър фрайърът ми е любим за хрупкави тиквички и карфиол без грам масло.
Най-важен е вътрешният съд да е без покрития – държа да няма вредни вещества в храната. Също така търся модели, при които се запазват повече хранителни вещества.
За Великден ще приготвя пълнени чушки с киноа и зеленчуци в мултикукъра, а в еър фрайъра – мини кюфтенца от леща с хрупкава коричка. Хем вкусно, хем леко. Thinking

# 158
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Бих избрала комбиниран, защото ще ги ползвам често и така ще спестя от мястото.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?
Херметичен задължително условие и да има голям обем.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Разбира се. Ще приготвя дроб сърма в него. Агнешката супа също би станала перфектно.

# 159
  • някъде
1.  Нямам опит с тези уреди, но може би бих избрала комбиниран уред.
2.  Всичко изброено ми е важно, най-вече покритието на съда да е здравословно за готвене в него.
3.   Не знам какво бих сготвила

# 160
1. Бих избрала комбиниран уред, отделни имам. Но не съм ползвала комбиниран.
2. Важно ми е мултикукъра да е херметичен и добре обезопасен. Бих пробвала неръждаемо покритие.
3. А за празничната трапеза дробсърма и  козуначени кифлички.

# 161
1.Бих избрала комбиниран мултикукър с еър фрайър, защото пести място в кухнята, по-практичен е и мога лесно да приготвям разнообразни рецепти само с един уред.

2.Най-важното за мен при избор на мултикукър е неръждаемият вътрешен съд (без допълнителни покрития), както и надеждността на гаранционния и следгаранционния сервиз в България.

3.Да, с удоволствие бих включила мултикукъра/еър фрайъра в приготвянето на празничната великденска трапеза – бих приготвила крехко месо и печени зеленчуци като допълнение към традиционните ястия.

# 162
  • Once there was a Hushpuppy...
1. Бих избрала комбиниран уред
2. Ще подбера според безопасната технология на изработка и вложени материали
3. Бих сготвила нещо, което не вярвам че ще стане хубаво, ако не е приготвено на печка

# 163

Струва ми се, че два отделни уреда ще си вършат по-добре работата, за която са предназначени, отколкото един комбиниран, въпреки, че се спестява място.
2.  Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Херметичен, неръждаем,  с по-голям обем и с гарантирано и надеждно гаранционно и следгаранционно обслужване.
3. Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
В еър фрайъра бих пекнала агнешко, а в мултикукъра - агнешка супа със спанак

# 164
  • София
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - един, защото спестява място
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - да е херметичен, обем, покритие.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - да, крем карамел в мултикукъра

Общи условия

Активация на акаунт