Революция в кухнята: Instant Pot – здравословно готвене за модерния живот

• 11 663
  • 512
  •   1
Отговори
# 330
1. Определено бих избрала комбиниран уред поради причината, че са доста обемисти и бих спестила място.
2. За избора би било важно вместимостта, понеже моите мъже хапват доста и ще е нужно количество. Simple Smile След това със сигурност е важно от какъв материал е изработен самия  уред и дали приготвя храната с малко мазнина , все пак здравето също е много важно.
3. За Велик Ден бих сготвила агнешко.

# 331
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Бих избрала комбиниран уред, защото функциите са повече и това спестява място.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Важно е купата да е незалепваща и с покритие ,което издържа на ежедневно миене в съдомиялна. Трябва да е голям, за да мога да сготвя достатъчно количество дори за гости. Хубаво е да има сервиз в България както и резервни части.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
В мултикукъра ще втасвам козунака, тъй лато той ще е с квас и ще отнеме твърде дълго на стайна температура. Под налягане ще си сваря яйцата, става бързо и без много счупени. Агнешкото също под налягане, а после запечено до златист загар.

# 332
1. Комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда?
Бих избрала комбиниран уред, за да спестя място и пари. Ако обаче готвя често и за повече хора – два отделни са по-практични, защото могат да се използват едновременно.

2. Най-важно при избор на мултикукър:
Неръждаем вътрешен съд без покрития – за по-здравословно готвене.

Херметичност и системи за безопасност – важни за сигурността.

Гаранция и сервиз в България – задължително.

Личната препоръка също тежи, но по-скоро като допълнение.

3. Ще включа ли уреда за Великден?
Да!
С мултикукъра ще направя агнешко с картофи, а в еър фрайъра – запечени великденски кюфтета или пухкави кифлички с яйца и сирене.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 13:44 от Stih4eto

# 333
1. Предпочитам два уреда - мултикукър и фрайър поотделно. Комбинираните уж спестяват място, ама винаги нещо не е както трябва.
2. Важно ми е съдът да е неръждаем, без покрития. Писнало ми е от лющещ се тефлон. И да има сервиз тук, че не обичам да чакам с месеци.
3. В еър фрайъра ще направя картофки и зеленчуци, а в мултикукъра агнешко или яйца. Спестяват ми много време.

# 334
  • Sofia
Instant pot -много бих искала такъв уред. По стечение на обстоятелствата ползвам друг, но искам да го заменя с нов, който е определено комбиниран уред, за да спестя време и място у дома. Другото предимство е вътрешния съд от неръждаема стомана, който липсва при други марки, а аз обичам здравословното готвене. Също така е много важно да има сервизно обслужване в България за всеки случай. Всеки се надява да не го използва, но в редки случаи се налага.
За Великден бих сварила яйцата в него, бих пробвала да направя козунак и също обяд, но с пилешко месо и ориз понеже не обичаме агнешко вкъщи.

Весели празници и дано уреда краси домовете ни!

# 335
  • София
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Комбиниран за пестене на място.

2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 

Неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития).

3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?

Бих пробвала да сваря яйцата.

# 336
  • Варна
1. Един уред, защото кухнята ми е доста малка.
2. Да има гаранционен и следгаранционен сервиз в България.
3. Бих го включила, но нямам.

# 337
1. Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
До момента имам само еър фрайър. Ако избирам в момента бих избрала комбиниран уред.
Бих се спряла на уред, в който ще приготвям здравословна храна за семейството. Бих се вслушала в препоръка за такъв, който да отговаря на описанието си и да бъде безопасен.
Да, еър фрайъра, със сигурност ще го включа. В него ще приготвя грилованите зеленчуци.

# 338
Ще избера два отделни уреда, защото всеки има своите специфични функции и може да се използва по различни начини, което е по-гъвкаво за приготвяне на различни ястия.

За мен най-важното е безопасността и здравето при готвене, затова бих избрала мултикукър с неръждаем вътрешен съд, без тефлонови или керамични покрития.

Да. Ще сготвя агнешко с гарнитура от печени зеленчуци и може би козунак с леко хрупкава коричка.

# 339
  • Пловдив
Бих избрала комбинирам уред - компактност и по-малко уреди.
Всичко изброено би било важно за избора ми.
Бих пробвала да направя дроб сарма.

# 340
  • София
Имам двата отделни уреда -  комбиниран мултиткукър и аер фраер. Незаменими помощници са в кухнята. Основно в тях готвя. Става бързо, вкусно и здравословно. Отделно от това, уредите на инстан пот са икономични на ел. енергия.

# 341

По принцип ако имам място в кухнята, бих избрала отделни. Но понеже нямам, един комбиниран би бил чудесно решение.

Всичко изброено е важно, но лично аз държа да е с херметическо затваряне, понеже у дома се готвят доста меса и ако е такъв тип, ще става по-бързо и лесно.

Бих сварила агнешкото и дреболиите за дроб сърмата вътре.

# 342
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - бих избрала мултикукър, защото нямам място на плота в кухнята.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - всичко изброено.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? Агнешко.

# 343
1. Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - бих избрала един комбиниран уред с оглед на заеманото място.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - за мен всичко изброено е важно.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - разбира се - агнешка чорба, дроб сърма, печено агнешко.

# 344
1.Нямам място в кухнята, и предпочитам комбиниран уред
2.Важно е да е здравословен
3.Да,ще пробвамс агнешко печено на функция бавно готвене.

Общи условия

Активация на акаунт