За бащите, които възпитават дистанционно

• 1 894
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
На какво го учат осемте площадки, освен на консумеризъм и на постоянно недоволство? А поигра ли, намери ли си другарче, нещо смислено освен смяна след смяна?

# 16

Всеки има идеали, дори и бащите. Simple Smile
Майката има уста да обясни на бащата всичко това, а ако не вдене, пълното право да му връчи детето и чистенето, за да отиде да пие кафе с приятелка например.
Мъжете не са виновни, че не изисквате от тях да си поемат ролята на съпрузи и бащи. Те си карат по линията на най-малкото съпротивление. Вината е на жените, които се нагърбват с дейности, които не са по силите им. Не изискват или не знаят как да изискат помощта, от която има нужда.
И пак стигаме до поговорката за лудия и баницата...

А иначе е вярно, че само майките обичат децата си безусловно. Бащите имат нужда от „заслуги“.

Те се правят нещата с точна преценка на момента. Не като съм готова за излизане и за връчване на детето. Приготвя се той да излиза и пътьом минава да инспектира дали добре се гледа детето, ако трябва да го възпита. Аз съм в банята, на средата на къпането. Чувам рев, излизам недоизкъпана, грабнал картата за приемника на телевизора да я хвърля, защото тя телевизията е вредна. И си излиза. Оставаме аз мръсна и детето ревящо. Примерна ситуация.

А дете, което в момента е на 3, а преди това е по-малко, с глас се смея как го чакат да стане и да се соанира, да се самоприготви за излизане, прибирайки и играчките си, и баш, като бързат бащата да му дава уроци, докато се научи да си ги прибира.

# 17
На какво го учат осемте площадки, освен на консумеризъм и на постоянно недоволство? А поигра ли, намери ли си другарче, нещо смислено освен смяна след смяна?

Аз се чудя как продължавам да пиша, и това ще ми е последния коментар тук,аз ако му дам и две капачки тои пак ще се играе и ще е щастлив, казвам че сега отделям повече време само за него, казвам че като отидем някъде му позволявам просто този ден да е дете без да му се казва не влизай в пясъчника, не гледай пуканките, няма близалка и тн аз му казвам ако искаш ще обиколим парка и ще се играеш където искаш.Тези площадки не са 3 часа път с автомобил,просто му позволявам тои да реши как да мине деня.Да кажем в Мусагеница има 15 площадки на пешеходно разстояние 10-15 минути решава играе на едната и казва тате да ходим на по голямата пързалка после да отидем на по хубавите люлки и това казах ,че не го извеждам пред входа на игрището където е всеки ден а му позволявам тои да реши къде иска да си играе е да се забавлява.Разбирам ви и вас, скучно ви е появява се мъж който се допитва уж до по опитни хора с деца с връзки ,хора които са минали през тези неща и се търси кусур веднага, Ами може би не всички живеят като вас а всеки е различен.Или кажи нещо позитивно или кажи човек не е правилно това което правиш и се приключва.Тука от 30 коментара съвсем нормално отговориха не повече от 2 ма човека.

# 18
Ти остави детето. Не ти е то проблема. Кажи жената що те изгони. Хората не се разделят, щото не могат да се разберат за възпитанието на 3 годишно дете.
И да допълня, нещо много сериозно си я наранил тази жена, щом като след като уж те е прибрала да опитате да се сдобрите, изобщо не е пожелала да правите секс заедно. Че това е в основата на една връзка. И то на тия години.

# 19
Ти остави детето. Не ти е то проблема. Кажи жената що те изгони. Хората не се разделят, щото не могат да се разберат за възпитанието на 3 годишно дете.
И да допълня, нещо много сериозно си я наранил тази жена, щом като след като уж те е прибрала да опитате да се сдобрите, изобщо не е пожелала да правите секс заедно. Че това е в основата на една връзка. И то на тия години.
Снощи се сдобрихме, но няма нужда да влизам в обяснителен режим.Тя искаше време дала ми е шанс сега от мен си зависи.Не е получила достатъчно  внимание от моя страна и не съм се вслушвал в нещата които ми е казвала.Един съвет от мен, ако можете помагайте ако не можете не обвинявайте заради ваши разсъждения и мисли.Има едно злорадстване че когато има някой проблем вместо да се вникне в ситуацията хората му търсят косури и го обвиняват,знам къде съм сгрешил знам че е поправимо тя е видяла че е поправимо и ми е дала шанс другото ще видим след време.

# 20
Успех!
Не си пропилявай шанса.

# 21
Те се правят нещата с точна преценка на момента. Не като съм готова за излизане и за връчване на детето. Приготвя се той да излиза и пътьом минава да инспектира дали добре се гледа детето, ако трябва да го възпита. Аз съм в банята, на средата на къпането. Чувам рев, излизам недоизкъпана, грабнал картата за приемника на телевизора да я хвърля, защото тя телевизията е вредна. И си излиза. Оставаме аз мръсна и детето ревящо. Примерна ситуация.

Ами... Прочети я тази примерна ситуация няколко пъти, все едно някоя друга жена я е написала. Сигурна съм, че решението на проблема веднага ще ти проблесне.
Ако не ти е жал за себе си, поне за детето не ти ли е жал?

Скрит текст:
На твое място този мъж досега да съм го излежала вече.

Наистина ми е трудно да проумея как може да се живее така. Във всяко семейство може да се появят разногласия относно възпитанието на децата, но те се изчистват на момента. Родителите трябва да са екип, да имат еднакви изисквания към децата и да се подкрепят в решенията си, а не да дърпат децата на различни страни и да саботират действията на другия. Ако наистина ги е грижа за децата, де...

# 22
  • София
Има две много хубави книги, които започват с Какво може детето на... и после е възрастта. Първо е добре всеки да ги прочете и да види какво може да изисква и очаква от детето на всяка възраст. После двамата родители да си определят приоритетите и да ги спазват. Иначе детето няма да слуша, но то на 3 и да иска половината пъти не слуша, защото не е способно, кората на мозъка не е дозряла и задръжния процес още не е на ниво.
И дете на 3 не бива да гледа телевизия, но това е друг въпрос.
Лоши родители има и от двата пола, по мои наблюдения.

# 23
О, колко хубаво си го описала /прочетох само първия пост/. Баш ама баш е така! Бившия ми го правеше едно към едно по този начин! Иска нещо си да се случи по негов начин, ама иска аз да свърша мръсната работа по случването му и ако откажа, ставам "лошата гафна егоистична кучка", която не го зачитала и не го слушала. Хахахахаха пълен мозъчен амок..... Ама вЕрват си, бе, вЕрват си. Joy
Бивш е ключовата дума, нали. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт