Има друг на хоризонта

• 19 232
  • 663
  •   1
Отговори
# 390
Има още един изключително нàучен отговор - в Турция сеяча от половин век се мъчат да го засеят, но не се получава.
Но на Бояна отговорът е по-як Joy

# 391
...
Исках друго да кажа - кой създава живота - нивата, в която има условия да се развие този живот, или сеячът, който хвърля семето?
Две клетки се сливат. Коя е по-важна? Ами и двете еднакво. Къф сеяч, какви пет лева. Семето, което пръска сеячът, е готов зародиш и затова може да се развие в мъртва нива. Такъв готов зародиш, който се получава след сливането на онези две клетки. И той при човека не се развива в мъртва нива - жива е. Тоест, жената дава половината за ембриона + жива нива + изхранва този ембрион доста месеци с кръвта си, а и после с кърменето. Ако мъжът е на място, той няма да се чуди кой е по-важен между яйцето и кокошката, а ще участва според силите и възможностите.
Но иначе да, ти си Сеячът с главно С. Направо си Господ, мен ако питаш.

# 392
  • София
Въпросът е, че жената отглежда ембриона в тялото си и след това бебето е зависимо от нея поне година, пък тя е извън строя година, две или повече. Някой трябва да се грижи за нея. Такава е природата. Нещата са се променили в социален план, но биологично все още си стоят така, затова най-нетърпимо за жена е мъж, който не се грижи за нея или я застрашава.

# 393
...с което застрашава и детето, защото той самият не го гледа.
Аналогията със сеяча е фаворизираща мъжа и тъпа и по друг параграф. Сеячът не неглижира, изоставя или подпалва нивата, най-малкото пък заради друга нива, обаче мъжът тормози, изоставя заради друга, бие жената и детето, понякога и ги убива.

# 394
Само ще кажа, че на мъжете, които печелят уважението на една жена, не им се налага да обясняват за сеячи, ниви, вкарване и изкарване. Те просто са си мъже с главно М и нямат нужда да принизят една жена, за да изпъкнат те.

# 395

Сеячът от 13-14 годишен сее по плочките в банята и от там не излиза нищо. Това отговаря на въпросът ти.

Тя и нивата от това време стои в очакване обилно напоявана от хм... дъждовете, ама без сеяча нищо не пониква..
Така де, тук съм съгласен, че и двамата са еднакво важни.
Иначе в духа на изключително смислената дискусия, дето сте заформили мога да дам и друг пример. Пускаш стотинки във вендинг машината, тя ти пусне кенче кола. На кой е кенчето, твое или на машината?

# 396
  • София
Рационализациите продължават Laughing Хората вече са сведени до вендинг машини Laughing

# 397
Невена писа за младежите 20+ във Франция, че не искали връзки, деца, някои и вазектомия си правели.

За Франция не знам, тук в Чехия основен проблем по пътя за имането на деца е цената на имотите. Става невъзможно да си купиш дом.

# 398
  • София
Невена писа за младежите 20+ във Франция, че не искали връзки, деца, някои и вазектомия си правели.

За Франция не знам, тук в Чехия основен проблем по пътя за имането на деца е цената на имотите. Става невъзможно да си купиш дом.
На 20 са деца. Женят се по-късно. Те са прагматични хора, за семейство трябват и пари. Не знам какво цитира Невена, изобщо нямам подобни впечатления.

# 399
...
Иначе в духа на изключително смислената дискусия, дето сте заформили мога да дам и друг пример. Пускаш стотинки във вендинг машината, тя ти пусне кенче кола. На кой е кенчето, твое или на машината?
Преди да пуснеш стотинката, не е твое и после си го купуваш с парите. Тоест, акт на покупко-продажба. Не ми напомня за отношения мъж-жена, сори. Макар че някои се продават, но тогава те са стоката.

# 400
  • София
На подсъзнателно ниво, липсата на важна и незаменима функция, която жените имат, кара някои мъже да се съмняват в собствената си ценност. Даже редпилърите го демонстрират с тяхната философия - жената имала стойност по подразбиране, мъжът трябвало да си я изработи.

ПП: Попринцип създаването на живот, съзиданието, се смятат за божествени дела, затова бременността и раждането доближават жената да божественото. В библията е заложено, че жената е произлязла от реброто на Адам, тоест мъжът е съзидателят. Това показва нуждата на мъжа да се идентифицира с тази функция и да направи жената продукт, а не обратното. Ироничното е, че всъщност всички ембриони са първоначално женски, тоест, в реалността женското е началото.

Целият този въпрос е много интересен от психологическа гледна точка. Дали нуждата на мъжа да доминира не се корени някъде там? Компенсаторен механизъм? Тук виждаме колко е важно за мъжете да усилият ролята си в създаването и да намалят женската. За мен много от мъжките амбиции и несигурности се коренят точно в този неразрешен емоционален конфликт.

# 401
...
Преди да пуснеш стотинката, не е твое и после си го купуваш с парите. Тоест, акт на покупко-продажба. Не ми напомня за отношения мъж-жена, сори. Макар че някои се продават, но тогава те са стоката.

Те пък тези,дето си купуват взаимоотношения щото са стока. Но на много мъже им е по-лесно да разглеждат жената като примера с вендинг машината,понеже няма да се налага да се напъват,а и друго освен пари не могат да предложат.

# 402

На 20 са деца. Женят се по-късно. Те са прагматични хора, за семейство трябват и пари. Не знам какво цитира Невена, изобщо нямам подобни впечатления.

Кой направи от 20-годишните - деца?
На 20 години Наполеон Бонапарт е бил генерал и е командвал артилерийска бригада.
Ромео е бил на 16 години, Жулиета - на 14.
Има една сентенция, наречете я клише. От верните клишета обаче.
Силните хора правят живота лесен, лесния живот прави хората слаби, слабите хора правят живота труден, трудния живот прави хората силни.
Бг мамите не си дават сметка, че лесния живот, който им е осигурен от предното поколение си има цена, и го разхищават , съсипвайки живота на следващото поколение - на децата си. Чийто живот ще е доста по-труден.
Как го правят? Измисляйки си абсурдни умотворения, че, видите ли, 20-годишните били деца.
След като им го набивате в главите ежедневно, те в крайна сметка почват да вярват, че са такива и да се държат като такива.
Лишавате децата си от най-важното - индивидуалност, независимост, автономност, приспособимост. Отрязвате им бъдещето.
------------------------------
Деца били 20-годишните - боже, прибери си вересиите!

# 403
Верно Бог да си ги прибере даващите примери със самоубили се младежи, обект на покупко-продажба на сватбения маркет.

# 404
Ето пак, предната страница - деца, тази - вече младежи.
Айде уточнете се накрая, че байгън от лицемерие и двоен, троен, четворен аршин.

Общи условия

Активация на акаунт