Има друг на хоризонта

• 19 211
  • 663
  •   1
Отговори
# 285
  • Out of the Mix
Карина, така, де тя ако има, никой никого няма да гони, директно се трансферира, напрежение и щения не би имало излишно...

Затова, жена гола, като пушка, не, мъж под чехъл, също не. Joy
Подчертавам - особено след едни години, 30-35+.

Правя се, защото устата и щенията са, ако може 50% от всичко, каквото има, а може и да няма...

Не знам какво е повече и за кого.
При здравословни отношения и обич дете-родител, повече от нормално е всеки да иска да се грижи, и изобщо не се гледат проценти, а всеки иска да е щастлив с детето си, да минава през всичките етапи на живота му.

Крис, защо се чувстваш длъжен да се обясняваш толкова?
Мерките и теглилките отдавна са казани и поставени на тезгяха.
Сега, фантазьорки и фантазьори, шизофреници/чки много, но техен е проблемът, аз в такива полемики не влизам.
Който ме познава в реала знае за какво става дума.
Е са, ще тръгна да "доказвам" нещо на някакви анонимници.
С който трябва се виждаме фейс-ту-фейс.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 10:45 от Revoker

# 286
Мъжа,ако иска да е баща,ще намери как,разбираш ли? Егоиста обаче, ще се съгласи на 4дни месечно с 300лв на дете,нали така? За да й е гадно на бившата,дето му е набила шута,а не се замисля,че най-потърпевшо ще е детето! И пак казвам,че говоря за интереса на детето!
Допълвам след Revoker- какво значи няма? Щом имаш дете,независимо дали живее при теб или при майката си длъжен да полагаш грижи и да го осигуряваш финансово! Не,ако искаш,а си длъжен! Дано го осъзнаеш преди да създадеш семейство,че горко им на жена ти и децата ти!

# 287

Въобще, тия идеи със споделеното отглеждане дето ги пропагандирате, ако бяха толкова добри, щяха повече хора да ги практикуват. Тука всички споделихте "имам една приятелка, която..." така че това показва колко на брой са тези хора и колко % от всички.

А кое му е толкова лошо? По-добре така отколкото въобще да не си поглеждаш детето.
Защото много мъже ако поискат могат и да спрат да виждат изобщо децата си без всякакви последствия.
И после се чудите тука ама защо жените се били озлобили толкова. Много странно наистина.

# 288
  • София
Доколкото разбирам Крис, за него най-добрият вариант е децата да забравят, че имат баща след раздялата.

# 289
  • Out of the Mix
Карина, разбирам, знам ги тези неща, благодаря ти за загрижеността и пожеланията иначе, оценявам. Hands Plus1

Тези неща са така.

Аз казвам друго, че ако се сговнят отношенията с майката, т.е. отношението й е да кажем лошо, много меко го казвам, няма как да очаква подкрепа, и мъжът просто би й хвърлял "подаянието", би прекарвал време с детето, изграждал отношения, връзка с него, но ще е много токсично, ще има настройвания единия против другия родител, което за никоя от страните не е ок.

Нищо не е задължително и защото трябва, а се стига до него с отношението и адекватното поведение.
Метафорично се изразявам понякога с "тропане на крачета" и т.н., но със заплахи, принуда, ку§§§§§$и номера, няма как да стане, това се опитвам да ти кажа. Дано разбираш и моята гледна точка. Wink

Реваншизмът ощетява и двете страни.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 11:02 от Revoker

# 290
Аз разбирам,но вие се концентрирате върху отношенията между родителите,а аз говоря за децата. Когато искаш да си баща,намираш вариант. Един от тях и то справедлив е споделеното родителство. Другия при добри взаимоотношения е да си помагат когато се налага,но това става при баща,който иска да е такъв, а не си чака режима от съда като затворник. Само тая и тая събота,щото така казал съда и лошата бивша да се спасява.
В случая вие го правите напук на бившата,понеже тя решила да се разведе. Ами,ако толкова й е било окей в брака с вас,нямаше да се разведе, но това е тема на друг разговор. И независимо от причината за развода,децата не бива да се зарязват,да участват във войни между възрастните. И е задължително да не си егоист.

# 291
Revoker, то е ясно, че няма как да накараш баща който не иска да си погледне децата да го направи.
Дори законово няма сила, която да го накара да си вижда децата - дори безнаказано може и издръжка да не плаща.
Е - с какво точно е виновна бившата жена, че осеменителя не иска да си поглежда децата?

# 292
  • София
Познавам вече доста родители с тийнейджъри, които са на споделено родителство. Децата ходят всеки уикенд при родителя, с когото не живеят. В рамките на София говоря. Когато има разбирателство и разумни хора, които не ги тресе безкрайна ревност и отмъщение, всичко е възможно.

Моята история е "безкрайното отмъщение". Бившият е загубил човешки облик от толкова старание да отмъщава.

# 293
  • Out of the Mix
Окей, Карина. Simple Smile

Рокстар, нали си самостоятелна вече, още ли в миналото?
Забравяй, намали форума, и си живей живота...

Revoker, то е ясно, че няма как да накараш баща който не иска да си погледне децата да го направи.
Дори законово няма сила, която да го накара да си вижда децата - дори безнаказано може и издръжка да не плаща.
Е - с какво точно е виновна бившата жена, че осеменителя не иска да си поглежда децата?
Хипотетично с нищо.
Добра жена никога не бих оставил на произвола, бих й оставил и дал всичко в обозримо бъдеще.
Но другият типаж...въобще не са познали.

# 294
  • София
Абсолютно съм в настоящето. Уведомих го, че детето е болно, той се заяде, че само искам пари и не мога да го гледам. Не получихме нищо повече, освен заяждане. Но ок, явно вече не е баща. Вероятно е извънземен.

Аз отивам да боядисвам яйца с децата.

# 295
  • София
Аз само се моля Крис да не се разведе, че много манипулативни са му коментарите. Ще има яко вменяване на вина, че тя му е отнела времето с децата, ще има да ги игнорира и настройва и ще вика "Еми, майка ви не щеше да ви гледаме заедно, макар че не я бия и не пия".
Бррр, думите му звучат като затвор, сякаш човек няма право да се откаже от едни отношения по други причини и ако го направи, е най- черен, макар че потребителят има силно реваншистки уклон.

А другото е толкова смешно - да се пазариш какво БИ дал при развод при положение, че дори нямаш брак и жена. Явно много ви бърка в джигера да не споделите парите с имагинерните си деца, затова стойте си сами. Така е правилно

# 296
Аха, Revoker ясно - и за това ще наказваш децата си понеже с бившата не сте се разделили нормално.

# 297
  • Out of the Mix
Не, мила Ариел.
С подобна жена, от нежелания типаж, няма да стигаме до детето...Wink

Спокоен Великден на всички, и по-малко хейт, бъдете здрави.

# 298
И добре,че на Крис децата да големи,могат малко или много да мислят самостоятелно. И като изгони жена си,ще й е по-лесно,отколкото ако децата са малки,като моето....
Revoker' "Добра жена никога не бих оставил на произвола, бих й оставил и дал всичко в обозримо бъдеще.
Но другият типаж...въобще не са познали".
После писа,че с втория типаж изобщо не бил създал деца....
Ако имаше поне минимален опит,щеше да знаеш
,че и ние на задници и егоисти не раждаме деца. Те стават такива след развода. Или по-точно се показват какви са след развода. Ама това е в живия живот,а не в хипотезата,ако евентуално някога някоя жена му роди дете....

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 21:31 от Karina-88

# 299
Споделеното родителство се появи отскоро като идея и е естествено да му трябва време, за да навлезе по-трайно, да се променят законите и тн.

Естествено, че като десетилетия наред сме живели с принципа детето се взима от бащата два уикенда в месеца и две седмици през лятната ваканция, преходът към по-адекватно родителство изисква време.

И когато бащата е отговорен, свързан и грижещ се за децата, няма нужда да искаш от него, той сам го иска. Ние практикуваме споделено родителство, защото мъжът ми пожела така.
Едно от хубавите неща на това е, че нямате никакви разговори на тема пари. Не плащате издръжки, не се разправяте на тази тема и никой не се чувства прецакан.
А позитивите за децата са, че имат баща, с когото отношенията не са накърнени, защото баща им и майка им не искат да живеят заедно.

Общи условия

Активация на акаунт