Има друг на хоризонта

• 19 193
  • 663
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ко искат от теб, сладкиш?

# 271
  • Out of the Mix
Нищо, шегувам се. Simple Smile

Кротуват и са покорно-послушни. Mr. GreenSmirk

Сигурно заради Разпети петък, а утре ще месят козунаци.

# 272
Мъже тук, мъжчета вкъщи.
Давайте, още мачизъм трябва на всичкия тоя естроген.

И аз се чудя какъв е тоя вой на умряло при положение, че в България при развод живота на мъжът си остава почти непроменен.
Знаем много добре, че законът действа в ущърб на майката.

# 273
Знаем много добре, че законът действа в ущърб на майката.
Кое точно е в ущърб на майката, драга Ариел?
Законът ти дава право да получиш родителските права над децата, ако ги искаш. Дава ти право да изгониш мъжа от общото, или от неговото жилище - без да доказваш виновен ли е с нещо, или просто ти е омръзнал. Дава ти право и да му поискаш издръжка, според нуждите на детето (ако си се омъжила за нехранимайко, който се осигурява на МРЗ, може и на минималната да го осъдят, а ако е нормален човек ще ти присъдят нормална сума, равна на 50% от нуждите на детето).
Кое е сега ущърба, особено ако го сравниш в правата, които законът дава на мъжа - да си вижда децата 2 пъти в месеца, по график, определен от съдия?
За н-ти път виждам Криско да споменава Жоро от фитнеса. Ясно е къде го стяга чепикът.
Жоро от фитнеса и Гошо от офиса са събирателни образи. Моята жена на фитнес не ходи, понякога на Пулс ама заради спа-центъра. Тя си е слаба природно.
Или майката ти остави децата, за да не ги местите непрекъснато и не им се обажда, защото е заета с Жоро, и ти трябва и да ги издържаш, и утешаваш, и да ги водиш по психолози, за да разберат защо майка им не ги обича?
Има и такива майки, рядко, но познавам 1-2. И сега към такъв човек ще апелираш ли: виж, ти трябва да ми плащаш компенсация, задето ги гледам аз? Сериозно ли? Или ще гледаш просто да си имаш колкото може по-малко вземане-даване?

То и целият аргумент в тази тема е такъв, за мен абсурден. А именно: ако мъжът бил свестен и достоен мъж, той трябвало да предложи допълнително компенсация на майката, ако децата останат при нея след развода.
Да ама той ако е достоен и свестен мъж, тя защо се е развела от него?
Значи е несвестен (то свестните с фенер да ги търсиш, както споделят много жени тук).
Така че - от свестния жената няма доброволно да се разведе. А от несвестния - и да се разведе, ходи го търси да ти плащал допълнително компенсации, освен това, на което законът ти дава право.

# 274
Крис,ти първи написа,че ще компенсираш жена си при развод. Никой не ти иска компенсации,спокойно. Много я изживя тази тема,сакън да не дадеш нещо повече на жена си при развод...
А не смяташ ли,че е мега нагло жена ти да напусне вашия дом,сама да си гледа децата,а ти да се появяват 2 пъти в месеца и да плащаш мизерни издръжка а? И да имаш претенции,че си баща! Какъв баща е това?
Аз ти говоря да си поделиш времето и парите за отглеждане на децата ви,ти говориш за компенсации..... И това е в интерес на децата,не на жена ти!

# 275
  • София

Има и такива майки, рядко, но познавам 1-2. И сега към такъв човек ще апелираш ли: виж, ти трябва да ми плащаш компенсация, задето ги гледам аз? Сериозно ли? Или ще гледаш просто да си имаш колкото може по-малко вземане-даване?

То и целият аргумент в тази тема е такъв, за мен абсурден. А именно: ако мъжът бил свестен и достоен мъж, той трябвало да предложи допълнително компенсация на майката, ако децата останат при нея след развода.
Да ама той ако е достоен и свестен мъж, тя защо се е развела от него?
Значи е несвестен (то свестните с фенер да ги търсиш, както споделят много жени тук).
Така че - от свестния жената няма доброволно да се разведе. А от несвестния - и да се разведе, ходи го търси да ти плащал допълнително компенсации, освен това, на което законът ти дава право.
За несвестните си прав, по-добре далече, но все пак познавам и свестни хора, които с времето създадоха лоши отношения и се разделиха. И си гледат децата по равно. Няма пари, които биха заменили присъствието на другия родител, та аз изобщо не съм говорила за пари в случая. С теб спорим за споделеното родителство.
Иначе ако се окаже, че си със задник или задничка, какво да коментираме, ни децата повече ще видят тоя човик, нито ще е голяма загуба, че няма да го видят.

# 276
  • София
Законът давал опция мъжът да дава 50%. Ами законът дава и опция мъжът да вземе 50% попечителство Wink

Значи като теглим чертата, програма максимум за жената е:

Жената поема 100% от грижите и 50% от финансите.

Доста небалансирано Wink

Разбирам, че в случай, че жената е поискала раздяла, става черна на мъжа. Ами, това е начинът да я накаже. Колкото и да ораторства Крис, това е истината.

Но ми е интересно какъв съвет ще даде на автора на съседната тема, чиято жена не иска да прави вече секс с него, ама си стои с него, та тоест по логиката на Крис, си изпълнява дълга да търпи нещастна връзка. Ама авторът май няма да я търпи, та как трябва сега да компенсира жената? Wink Или да мълчи и да търпи все пак?

# 277
Имам личен.пример за мъж, който цял живот не плащаше ама никаква издръжка - нито си погледна детето.
Бившата му жена сама си отгледа детето, докато онзи хубостник така нареченият "баща" си харчеше парите по други жени и се правеше, че няма дете.
Ни жена си компенсира, ни детето и никакъв съд не му взе и една стотинка.

Тъй, че по-полека с тия изказвания за законите в България.

# 278
Каквито и закони да има,той като не иска да е баща повече от 4 дни в месеца,никой не може да го принуди. Жалка история и горко им на жените,зарязани сами да се оправят.....

# 279
  • София
Никой никого не може да изгони и СК не се занимава с това!

# 280
Цитат на: chris78 link=topic=1766775.msg49618828#msg496188
Жоро от фитнеса и Гошо от офиса са събирателни образи. Моята жена на фитнес не ходи, понякога на Пулс ама заради спа-центъра. Тя си е слаба природно.

Да, но ти всеки път наблягаш на събирателния образ Жоро от фитнеса, макар че другият всъщност по-често се случва. Това не издава навиците на жена ти за фитнес, а твоите комплекси и страхове. Какво се страхуваш ти, че тя не одобрява у теб и може да реши да потърси някъде другаде.

# 281
  • Out of the Mix
Не може да го изгони от личния му имот, може да го споделя до 18 г. възраст на детето, но дотам.

50% от какво?
От заплата 10к, 5к за нея? Thinking
Е са...Joy

При документално всичко на минимума ще гони михаля, еле пък на фирми, ако е всичко.

# 282
Не може да го изгони от личния му имот, може да го споделя до 18 г. възраст на детето, но дотам.

50% от какво?
От заплата 10к, 5к за нея? Thinking
Е са...Joy

При документално всичко на минимума ще гони михаля, еле пък на фирми, ако е всичко.

Първото е в случай,че тя няма имот. Както виждаш,заради такива мъже и не само,съветваме жените,ако могат да се сдобият с имот,за да не ги изгони някой идиот с дете на ръце!
50% от разходите на децата. Защо се правиш на недоразбрал?

И тука мъжете говорите за пари,а аз говоря за време с децата и баща,който участва активно в отглеждането на общите деца! Ама това в твърде много за повечето от вас,нали?

# 283
  • София
Да, 50% са от разходите по децата. Но това е крайно недостатъчно, ако жената поема цялата грижа.

# 284
Да, но ти всеки път наблягаш на събирателния образ Жоро от фитнеса, макар че другият всъщност по-често се случва. Това не издава навиците на жена ти за фитнес, а твоите комплекси и страхове. Какво се страхуваш ти, че тя не одобрява у теб и може да реши да потърси някъде другаде.
Аз съм 180см 80кг без корем и с трапецовидна форма на торса, така че точно от това пък нямам никакви комплекси. Даже бяха ме чалънджвали съфорумките тука преди 1-2 години да кача снимки та да видели имал ли съм шкембе и качих снимки без лице, та казаха ОК, добре, нямаш.
И тука мъжете говорите за пари,а аз говоря за време с децата и баща,който участва активно в отглеждането на общите деца! Ама това в твърде много за повечето от вас,нали?
Както и да го въртиш и сучеш, ако не живееш в една къща с един човек, няма как да прекарваш много време с него.
И ако ти кажеш на бащата: не искам да живея в една къща с теб, изнасям се с детето - ти си тази, която му отнема времето с детето.
Детето в общия случай е извън дома от 8 сутринта до 6 вечерта. Има няколко часа вечер с родителите си. Ако живее с теб, а ти не можеш да дишаш баща му, как да прекарва то време и с баща си? Ще го разнасяш 3 дни тук, 3 дни там - разбрахме. Бащата пък може да не одобрява такова разнасяне на детето си, детето може и то да не е съгласно.
Въобще, тия идеи със споделеното отглеждане дето ги пропагандирате, ако бяха толкова добри, щяха повече хора да ги практикуват. Тука всички споделихте "имам една приятелка, която..." така че това показва колко на брой са тези хора и колко % от всички.

Общи условия

Активация на акаунт