Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 118
  • 610
  •   2
Отговори
# 510
Имам въпрос към момичетата, минали през инвитро – при мен не можа да се осъществи свеж трансфер, защото катетърът не успя да премине към матката. Ще правя хистероскопия, но се чудя дали някой друг е имал подобен случай и дали това е било причината да не се получава естествено. Ние се водим с неизяснен стерилитет. И дали след хистероскопията успешно е преминал катетъра за замразен транфер Simple Smile

# 511
При мен се получаваха крампи точно на входа към матката, измъчих лекарката ми и на 3те трансфера, накрая всеки път просто сменяха мекия със твърд и нещата се получаваха.
Така и не разбрахме защо всеки път крампирам при положение че съм супер спокойна и отпусната. Според мен е от спекулума, винаги много ме боли като ми го слагат и мисля че от там се създава напрежение.
При теб пробваха ли с твърд?

Имам въпрос към момичетата, минали през инвитро – при мен не можа да се осъществи свеж трансфер, защото катетърът не успя да премине към матката. Ще правя хистероскопия, но се чудя дали някой друг е имал подобен случай и дали това е било причината да не се получава естествено. Ние се водим с неизяснен стерилитет. И дали след хистероскопията успешно е преминал катетъра за замразен транфер Simple Smile

# 512
  • Sofia
Беше ли пила повечко водичка? Лекарите искат пълен пикочен мехур - хем подобрява видимостта, хем вкарването на катетъра.
Winter, мен също ми беше много некомфортно със спекулума, но нямаха проблем с вкарването на катетъра. Уж се опитвам да съм отпусната, ма като не ти е комфортно - трудна работа. Но при мен стана бързо и нямаше проблем. Също така преди процедурата ми поставиха мускулно нош-па инжекция, мисля че е точно за крампенето.

# 513
До колкото разбрах чак такова крампиране като при мен е рядко явление, моята лекарка беше изумена че всеки път се получава, даже като се замисля и като ми проввряваха тръбите пак беше трудно вкарването и стана след много  вода. Докато на трансферите и водата не помогна. Но за това има и твърд катетър с него няма как да не стане, на мен ми обясниха че не го ползват попринцип защото може се получи разраняване.

# 514

ginmybrain, при коя акушерка си (знам, че сме в една клиника)? При мен имаше силна болка, но и като цяло винаги ме боли при поставяне на спекулум и всички манипулации. Правила съм два замразени трансфера. Също ми предстои хистероскопия преди третия. Каква опция ти предложиха?

# 515
Здравейте, да попитам и аз. Предстои ни 1-ви опит инвитро, но се оказа, че този ни опит трябва да е на замразен трансфер, тъй като съм с уголемени яйчници. Имали и други като мен и каква е причината. Забравих да питам в центъра, тъй като са претоварени и бързах да заминавам за работа.

# 516
Да пробваха със твърд, пробваха и със защипване на шийката сложиха ми упойка лидокаин мисля че беше инжекция в шийката,  сменяха спекулуми, докторката каза че пробва всички възможни варианти, но не стана, доста инструменти използваха и доста време човъркаха. Да с пълен пикучен мехур бях. И накрая казаха,че да изчакам да ми дойде цикъла и ще направим хистероскопия и замразен транфер . При акушер Биляна бях. Доста се отчаях, бях настроена за свеж трансфер 😕

# 517
Здравейте, да попитам и аз. Предстои ни 1-ви опит инвитро, но се оказа, че този ни опит трябва да е на замразен трансфер, тъй като съм с уголемени яйчници. Имали и други като мен и каква е причината. Забравих да питам в центъра, тъй като са претоварени и бързах да заминавам за работа.

Вероятно заради риск от хиперстимулация. Аз съм с поликистозни яйчници, обикновено излизат повече фоликули и за да се избегнат излишни рискове се препоръчва замразен трансфер. И вие май сте в същата клиника като мен. До сега съм минала през две стимулации и два ЗЕТ-а след първата.

Да пробваха със твърд, пробваха и със защипване на шийката сложиха ми упойка лидокаин мисля че беше инжекция в шийката,  сменяха спекулуми, докторката каза че пробва всички възможни варианти, но не стана, доста инструменти използваха и доста време човъркаха. Да с пълен пикучен мехур бях. И накрая казаха,че да изчакам да ми дойде цикъла и ще направим хистероскопия и замразен транфер . При акушер Биляна бях. Доста се отчаях, бях настроена за свеж трансфер 😕

Не се отчавайте, настройте се, че е за добро. Вероятно след хистерото ще има по-добър резултат. Simple Smile

# 518
Здравейте! Не можах да намеря такава тема, затова пиша тук. Някой с опит на естествен цикъл? Има ли вариант без да се прави стимулация и къде?

# 519
Струва ми се, че сме в една и съща клиника, да. Не знам дали съм с поликистозни яйчници. Само един гинеколог ми е казвал, че имам СПКЯ и всички други при които съм ходила отричаха. От клиниката сестрата ми каза, че е рисковано на естествен цикъл и затова ще бъде ЗЕТ и то можело да е на следващ или по следващ цикъл.

Вероятно заради риск от хиперстимулация. Аз съм с поликистозни яйчници, обикновено излизат повече фоликули и за да се избегнат излишни рискове се препоръчва замразен трансфер. И вие май сте в същата клиника като мен. До сега съм минала през две стимулации и два ЗЕТ-а след първата.

# 520
Здравейте. Случи ми се нещо и не знам дали да се притеснявам. Предстои ми ЗЕТ. Този месец, планирайки с доктора, ме попита дали ми е точен цикъла. Казах че не е съвсем. Идва на 28-32 дни. Изписа ми естр@фем за няколко дни и да се видим след 10тина дни. Аз бях на 5ти ден от цикъл. След прием 5-6 дни от хормона, ми дойде отново. Това нормално ли е? Дори не разбрах защо го направи, защо ми го изписа. Мислех, че нещо се регулира, но не очаквах да ми дойде точно докато съм пред овулация 😢😢

# 521
  • София
Здравейте! Не можах да намеря такава тема, затова пиша тук. Някой с опит на естествен цикъл? Има ли вариант без да се прави стимулация и къде?

Аз бях на спонтанен цикъл. Мисля, че във всички клиники е възможно.

Leda не съм забелязала, че избягват трансфери през Август. Има ли причина за това? Моята докторка каза, че ако всичко е наред средата на м. Август ще правим втори ЗЕТ. Ако не бъркам с теб сме в една клиника.

# 522
  • Sofia

Leda не съм забелязала, че избягват трансфери през Август. Има ли причина за това? Моята докторка каза, че ако всичко е наред средата на м. Август ще правим втори ЗЕТ. Ако не бъркам с теб сме в една клиника.
Вие вече имате ембриони. Моето наблюдение а и от личен опит мога да кажа, че материала ни доста се влоши сега лятото въпреки сериозен прием на всякакви добавки. Вероятно от жегите - спермичаката не обича жеги. Но в общия случай предполагам че летните месеци по-скоро персонала (лекарка и ембриолози) почиват и аз също съм чувала, че ограничават процедурите тогава...предполагам чисто организационно и липса на персонал.

# 523
  • София
Вие вече имате ембриони. Моето наблюдение а и от личен опит мога да кажа, че материала ни доста се влоши сега лятото въпреки сериозен прием на всякакви добавки. Вероятно от жегите - спермичаката не обича жеги. Но в общия случай предполагам че летните месеци по-скоро персонала (лекарка и ембриолози) почиват и аз също съм чувала, че ограничават процедурите тогава...предполагам чисто организационно и липса на персонал.

И моето обяснение е заради летните отпуски. Аз съм пациентка на докторката, при която писахте, че искате да се преместите. Wink

# 524
На мен ми обясниха, че е заради жегите, а и използват този месец за техническо обслужване и преглед на апаратурата. Може да е практика само в конкретната клиника, да, може би не навсякъде е така ❤

Общи условия

Активация на акаунт