Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 220
  • 610
  •   2
Отговори
# 375
Може но инжекциите се поставят следобед примерно към 3-4. Но пък и хормоните излизат за час и половина. Ако минете на преглед към 12 и после лаб, докторът ще погледне резултатите към 2 и ще занесат досието ви в манипулационната, за да ви дадат правилните дози.

# 376
Тъй като аз също блокирам някой като ми обяснява нещо стресиращо - в интернет има достатъчно информативни и показни клипчета кое как се слага.

# 377
Здравейте, ако някой е бил само на Циклогест след ЗЕТ имате ли представа дали кръвното изследване на прогестерон показва реалния резултат?

# 378
  • Sofia
Здравейте, днес стартирахме на 2ри ден с Елонва 150 единици. Малко ме притеснява, че някъде бях чела, че за различни килограми се бият различни дози. Аз съм 45 кг и ми поставиха доза от 150 единици. Минаха едва няколко часа и вече усещам болки в таза и кръста (то това и по дефолт ми е слабо място с тези хормони, каквото съм пила, все там ме боли). В петък съм на преглед отново да проследим как се движат фоликулчетата и да пуснем хормони, понеже днес не ми назначиха.
Имам и няколко въпроса:
- LH от няколко години както го следя върви около 9-11 IU/I 2-3 ден от цикъла (все тогава съм пускала) това дали би могло да повлияе негативно на цялата стимулация?
- Хората които имат опит с Елонва може ли да го споделите дава ли добри резултати, какви странични ефекти имате от нея?

# 379
Здравейтс, при цветна снимка като пише  за едната тръба пропуска оскъдно, а за другата пропуска задоволително , според вас може ли да стане естествено забременяване? И ако не дали пък може да се кандидатства за фонд? Благодаря на отзовалите се.

# 380
  • Sofia
Здравейтс, при цветна снимка като пише  за едната тръба пропуска оскъдно, а за другата пропуска задоволително , според вас може ли да стане естествено забременяване? И ако не дали пък може да се кандидатства за фонд? Благодаря на отзовалите се.
Естествено може, ако няма други фактори. Моето разбиране е, че едната си работи нормално и пропуска. т.е функцията й е запазена и може да стане работата. Другата пак пропуска, но вероятно е нагъната някъде, което затруднява малко пропускането.  По фонд в този случай не можете да кандидатствате по тубарен фактор, защото реално имате функционираща тръба. Може да опитате с инсеминации, ако не става дълго време и при 4 направени такива, при неуспех можете да си подадете документите и да кандидатствате по фонд за инвитро.

# 381
Но за инсеминации трябва да коментирате с доктора ви дали са ок предвид нагъването и да съставите план ако са ок например да се правят само когато овулирате от страната с отпушената тръба.

# 382
Докторът всеки път различно ми казва. Последно каза да правим опити още 2 месеца и ако не стане- инвитро. Но ми прави и диагностична хостероскопия с надраскване, но кръвния тест е пак отрицателен. Исках да разбера дали има смисъл от опити или с тези тръби съм само за инвитро.

Но за инсеминации трябва да коментирате с доктора ви дали са ок предвид нагъването и да съставите план ако са ок например да се правят само когато овулирате от страната с отпушената тръба.

# 383
Аз нямам опит със запушени тръби и не мога да дам мнение. Единствено - хубаво е с доктора да изговорите стратегия по стъпки, която не се мени и разбирате логиката на стратегията.

# 384
Моите тръби бяха силно нагънати и пропускаха при високо налягане.
За съжаление ги загубих и двете след две извънматочни бременности.
Обмислете лапароскопски операция за отстраняване на евентуални сраствания и тогава правете опити за нормално зачеване.
Изобщо инвитрото го оставете за накрая. Не е готино. Изобщо. Успех 🍀

# 385
Момичета, здравейте.
Много съм разочарована.... Преди няколко дни ми се обадиха и казаха, че ембрионите не се развиват и не можем да направим трансфер. Дори не знам причините за неразвитието им.
Съкрушена съм и не знам какви действия трябва да предприема.
Отново ли се кандидатства по фонда? Колко пъти имам право да кандидатствам?
Много съм объркана и притеснена, че трябва да започна всичко отначало.

# 386
Момичета, здравейте.
Много съм разочарована.... Преди няколко дни ми се обадиха и казаха, че ембрионите не се развиват и не можем да направим трансфер. Дори не знам причините за неразвитието им.

Свържете се с репродуктивния ви специалист! Той трябва да ви напише нова етапна епикриза че нямате успех с този опит и да ви издаде такава за да кандидатствате на ново ! От клиниката в която сте ще ви дадат декларации които трябва да попълните че няма промяна в обстоятелствата и отново да ги занесете в ЦАР ! Но все пак вашия лекуваш лекар най-добре ще ви даде съвети и насоки как да продължите !

# 387
Здравейте,
И моя съвет е същият. Първо, не се притеснявайте отсега. Това първи опит ли ви е?
Второ, имайте предвид, че това, че сте стигнали дотам да имате ембриони си е огромен успех! Ние нямахме изобщо. Има случаи, в които се прекратява стимулацията, тъй като фоликулите не растат добре. Има случаи, в които има фоликули, но в тях няма яйцеклетки.
Има много неща, които може да не се получат като по учебник.
Трето, сега е лято, отпуснете се, починете, събирайте витамин Д, помага за качеството на яйцеклетките.
Няма как да знаете защо ембрионите не са се развили, де да можехме да знаем. Не забравяйте, стигнали сте до тази стъпка, ще стигнете пак.
По мъжки или по женски фактор сте? За жалост, при женски освен визуална оценка на яйцеклетката, няма друг подбор. При мъжки е възможно да се направи по-подробен подбор чрез микрочип.
Ще имате преглед, среща с лекаря, предполагам. Пригответе си въпроси и не се притеснявайте да ги зададете. От клиниката ще ви подготвят етапна епикриза и другите необходими документи за следващ опит.
Успех и вяра!
Момичета, здравейте.

# 388
До 4 пъти, ако всеки път условията са изпълнени. От клиниката ще ви дадат документи за приключване на процедурата и за ново кандидатстване.

Колко пъти имам право да кандидатствам?

И ние имахме 0Е след първата ми стимулация и пункция. Не се отчайвайте, съвсем възможно е при следващата да имате (ние имахме). Всичко е много индивидуално, но доколкото съм чела често първата стимулация не проработва оптимално и вероятно лекарят ще коригира терапията за следващата. Но дори и да не е първата, никога няма гаранция. Моята пета отново беше с 0Е.

# 389
Благодаря за подкрепата, момичета. Наистина ми давате сили! Това е първа стимулация. Но въпреки това неуспехът ме срина психически.
4 пъти кандидатстване по фонда - това на година ли е или изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт