Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 206
  • 610
  •   2
Отговори
# 390
Четири опита общо имаш, Elast.

Нормално е да се чувстваш така. Всъщност, първия неуспех е най-тежък. Поне при мен беше така. Пожелавам ти на теб да е последен.

# 391
Благодаря за подкрепата, момичета. Наистина ми давате сили! Това е първа стимулация. Но въпреки това неуспехът ме срина психически.
4 пъти кандидатстване по фонда - това на година ли е или изобщо?

За съжаление , изобщо 🥺

# 392
Изобщо, за съжаление. Поне така са ми казвали. Важи за жената без значение дали с 1 или повече партньори и без значение дали/колко деца ще се родят от опитите.

И аз доста се притесних след неуспешната първа процедура. Мислех, че никога няма да успеем да имаме Е и дори с ММ започнахме да обсъждаме варианти за донорски материал. За радост бързо започнах следващата (пак по фонд) и поради ниските ми очаквания 2Е бяха огромна изненада.

Пожелавам успех следващия път!

# 393
Пожелавам на всички успех и никоя от вас да не стига до 4 пъти кандидатстване!
Явно ние месец Юли ще почиваме, докато излезе новото решение. Къпане в море/басейни дали са противопоказни, в смисъл има някаква опасност да се развият инфекции, които биха били противопоказни за стимулация?

# 394
Aз не бих се втилявала прекалено стига да се спазва хигиена след къпането. Но така и така е хубаво (а на места и задължително) да пуснете контролна микробиология преди започване на стимулация. Дори при проблем по-скоро не биха я прекратили, защото санират при пункция, но е хубаво да се знае с какво се работи. Лично при мен почивката и доброто настроение и храна помагат най-много преди стимулация Simple Smile
Съфорумки съветват за сменяне на банския след басейн/море, за да не седите с мокър, защото при мокри условия се развиват проблеми.

# 395
  • Sofia
Момичета, малко глупав въпрос и уж разбрах, ама не съм много сигурна, че съм разбрала, та и да попитам, Днес ми дадоха инжекцийте за следващите 2 дена. В неделя трябва да си поставя Мериоферт от 300 единици. Даодха ми 2 от по 150 единици. За да ги смеся трябва да използвам само единя разтворител и двата праха от опаковките, нали? 

# 396
Точно така. Изтегляте разтворителя, пускате в първото прахче, отново изтегляте, пускате във второто прахче, изтегляте и боцкате.

# 397
  • Sofia
Страхотни сте, момичета. Благодаря за бързият отговор. Подозирах, че е така, но реших да питам да не объркаме нещо в последния момент.

# 398
Здравейте, незнам дали въпросът ми е за тази тема, но съм нова във форума.  В процедура по инвитро съм, вече 17 дни съм на стимулация, но днес доктора ми каза, че имам два фоликула с размери 12 и 13, изписа ми още инжекции и каза, че ако в понеделник не са нараснали, няма да има пункция. Много се притесних и не мога да си обесня защо не нарастват фоликулите, има повече от два в яйчниците, но са с малки размери и естеадиолът ми е нисък. Моля, ако има някой с подобна ситуация да ми пише.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 17:05 от Надежда за щастие

# 399
Надежда за щастие, вероятно лоша стимулация. Просто другия път ще трябва да смените препарата/ схемата .
При мен се получи нещо подобно - нисък Естрадиол, 6 фуликула, от които три яйцеклетки, като единия фоликул беше много по-голям от останалите.
За съжаление нямаме нито един бластоцит не стигна 5ти ден.
Сега започваме всичко отначало. 😞

# 400
Стимулация 17 дена и такива размери на фоликулите на мен ми се струва като лош отговор от организма, честно казано, би следвало да са много по-големи от това, ако изобщо се стигне до 17 дена инжекции чак. Първа процедура ли е? Надявам се следващия път да е на късмет.

# 401
Надявам се, че до понеделник тези двете ще пораснат, та поне да се стигне до пункция, да видим и там какво е положението. А да попитам след колко време може да се започне втория опит, макар че надеждата ми още я има за понеделник

# 402
Ако не те притиска времето е хубаво 2-3 месеца да има между стимулациите, дори и яйчниците бързо да се възстановят след пункцията все пак хормоните ти може да се разбъркат сериозно и трябва време за нормализиране. Макар че има и лекари, които май кажи-речи веднага са готови да действат със следващата стимулация…

Ако канселират опита сега и не се стигне до пункция не знам как стоят нещата.

# 403
  • Sofia
Моето мнение е също да се изчака някой и друг месец. Не бързай, ако можеш да си го позволиш. Все пак на тялото ти му трябва време да се възстанови от стреса, който му нанасяш в момента. Може да не го усещаш така, но съм сигурна, че ще получите по-добри резултати, ако не избързвате.

# 404
Благодаря много за отговорите, първи опит ми е и притеснението е огромно. Опитвам се да се събера и да мисля позитивно и да се надявам, че в понеделник ще има положителен резултат и че докторът ще назначи пункция.

Общи условия

Активация на акаунт