Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 181
  • 610
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Надежда за щастие, стискам палци за положително развитие. Аз също съм в процес на 1ва стимулация и на мен не са ми ясни много неща, та и аз тръпна в очакване до всеки преглед. Ние пък стартираме с малко фоликули (поне за мен), док е доволна, но имайки в предвид, че AMH ми е 1.86, имаме на тоя етап 4 ден от стимулацията само 7-8 фоликула. Очаквах повече, че сме с мъжки фактор и въобще не зная колко ще изкараме и въобще дали ще имаме реален шанс за трансфер.

# 406
Четвърти ден е много рано, съвсем възможно е да се покажат още.

# 407
Пожелавам успех и на вас Rouina91.
Аз съм с нисък АМХ и съ запушени тръби. В началото ми сложиха блокираща инжекция, но тя ми забави цикъла само с един ден. И в началото имаше 6 фоликула, но на 6 ден от стимулацията Естеадиолът вместо да расте беше паднал на 5. Сега след 17 дни инжекция и 4 дни таблетки естрофем, естеадиолът стигна 110.

# 408
А, ти си по дълъг протокол, така ли? Тогава не обръщай внимание на каквото казах, аз нямам опит с дълъг протокол и честно казано не съм много наясно кое как трябва да е. Нито за хормоните съм наясно, нито какво развитие се очаква в какви времеви рамки.

# 409
Firebird26  доктора не ми каза по кой протокол съм, но на 23 ден ми поставиха росалиго или нещо подобно беше. Казаха ми, че ще забави цикъла, ама уви дойде си ми навреме. Но каквото такова дано да нарастнат през уикенда и да стигна до пункция, две като две важното е да са качествени. Успех и на вас, дано скоро всички да прегърнем така желаните ни рожби.

# 410
Според мен по-добрият вариант е да няма пункция и да канселираме стимулацията. Аз минах през пункция и трансфер и нищо.
При лоша стимулация, често качество също не е добро, освен бройките.
Ако канселирате опита, ще трябва да заплатите стимулацията до момента, но пък на следващия цикъл ще може да започнете нова стимулация, ако всичко е наред.
Ако не, ще трябва да кандидатствате на ново по фонда и така или иначе ще имате 2 месеца почивка.
Моята стимулация беше началото на май. Веднага след отрицателния тест подадохме документи за фонда и чакаме всеки момент заповедта. Надявам се в средата на юли, ако всичко е наред да започнем втора стимулация.
Иначе и аз много исках да се стигне до пункция и трансфер. Стигнахме, видях какво е, но имплантация така и не се получи..
Просто ако всичко беше приключило преди пункцията, щях да си спестя толкова много надежди, чакане, тревога и лекарства, най-вече лекарства..
Стискам палци нещата да се развият възможно най-добре за вас ❤️

# 411
Аз и сега съм по фонда, какво искате да ме кажете, че ако спрат стимулацията, трябва да връщам парите на фонда за лекарства ли.

# 412
Според мен не трябва да се говори за прекратяване на стимулацията. Пункция се извърши при достигане на поне един фоликул 17мм. С всичко тези инжекции все нещо ще стане. На мен вторият ми ин витро опит беше пълна катастрофа. Най-вероятно заради прекалено рано изявил се доминантен фоликул. Имах една Я, а от нея стана перфектен 5дневен ембрион по думите на ембриоложката. Не беше успешен л, но на следващия
Месец ми махнаха три полипа. Така че главата горе. Все пак ни трябва точно един , който да бъде качествен.

# 413
Аз и сега съм по фонда, какво искате да ме кажете, че ако спрат стимулацията, трябва да връщам парите на фонда за лекарства ли.
На мен доктора ми обясни че понякога правят така за да не се губи заповедта, когато няма какво да се пунктира. Все пак, стискам палци да имате пункция и всичко да е наред. И един бластоцит е достатъчен, дано в момента расте у вас 🙏❤️

# 414
При мен също нарастват бавно и неравномерно, но аз съм била само с кратък протокол и не съм запозната с дълъгия. Моята първа процедура беше катастрофа, но често се случва. Като опознавателна е. Все пак всичко е много индивидуално.

Имам прекратена стимулация (на ден 6) заради малко нарастващи Ф. Не беше по фонд, но докторът ми каза, че по фонд също не е проблем - или се губи опитът или се плаща използваното до тук. За съжаление, така се увеличава вероятността за задържане на Ф.

Относно кога може да е следващата стимулация - в много редки случаи на следващия цикъл. При мен най-честото е било през 1 Ц. С малко време между стимулациите, яйчниците ми всякаш се събуждат и резултатите са по-добри (брой, темп и равномерност на нарастване).

Стискам палци за добри резултати в понеделник 🙏🏼 Успех!

Firebird26  доктора не ми каза по кой протокол съм, но на 23 ден ми поставиха росалиго или нещо подобно беше. Казаха ми, че ще забави цикъла, ама уви дойде си ми навреме. Но каквото такова дано да нарастнат през уикенда и да стигна до пункция, две като две важното е да са качествени. Успех и на вас, дано скоро всички да прегърнем така желаните ни рожби.

# 415
  • Sofia
Момичета, сигурно задавам много глупави въпроси, но ми е интересно, дали някоя от вас от тези, които са по фонда им се налага да си доплащат медикаментите? Надвишавали ли сте лимита? Нещо ми нашариха много разнообразен протокол и не знам дали не сме надвишили лимита на фонда или по-точно дали няма да го надвишим. Има ли някъде ценоразпис за медикаментите по болниците или нещо?
За момента сме ползвали Елонва - 150 единици, 2 дози пурегон - 250 и 300 единици, 300 единици мериоферт и 2 Оргалутран.
Това е едва до 6 ден от стимулацията и ще видим в понеделник какво ще добавят като дози и от какво.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 18:40 от Rouina91

# 416
Медикаментите ги натъкмяват и не надвишават. Но допълнителни селекции се доплащат.

# 417
  • Sofia
За селекциите говорихме с андролозите във вторник и решихме да действаме с MACS и IMSI, та за тях знаем и сме си направили сметка. То не е като да сме тръгнали да правим нещо без предвидени финанси за това, но пак е хубаво да се има едно наум в случай, че нещо предобрят с назначените медикаменти. В интернет като гледам цените как вървят на тези лекарства не са никак евтини.

# 418
Здравейте, момичета! Правим първи опит инвитро и постоянно изникват много въпроси. Пункцията мина, сега ни предстои трансфер. В момента съм в голямо чудене дали има смисъл от въпросните ПИД тестове, които се правят на ембрионите. Ще ми бъде много полезно ако споделите дали вие сте правили такъв тест преди трансфера? И всякакво други мнение би ми било полезно - ваше или на лекар, с който сте го обсъдили.

# 419
Няма как някой да изкаже мнение без да сме запознати с конкретния случай. Да, в определени случаи има определено смисъл, в други - поне при първите опити - може да се пропусне.

Общи условия

Активация на акаунт