Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 43 009
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Аз се почерпих с “Гроздовете на гнева”, но като ви гледам предложенията, може и втора поръчка да направя от Колибри

На Абъркромби също са на много добри цени.

# 226
  • Враца

Артлайн обявиха промоциите си за панаира на книгата

От Сиела също. Честно казано се надявах на по-голям процент отстъпка, но пак е нещо

#BGMammaЧете

# 227
Аз бих се радвала да се споделят примерни заглавия от дадено издателството дали си струват, не само банери.
 Знам, че е субективно, но по-лесно се ориентирам, ако трябва с търсачката сверявам мнения

# 228
  • Враца
Аз бих се радвала да се споделят примерни заглавия от дадено издателството дали си струват, не само банери.
 Знам, че е субективно, но по-лесно се ориентирам, ако трябва с търсачката сверявам мнения
Много е относително, всеки чете различен тип книги и има различни предпочитания, а и като сме си набелязали 10тина (минимум Grinning) книги ще стане мазало. Аз например от Сиела мисля да поръчам Фантазма, Книгата на Азраил, Сатанински дела и Прокълнатите, всички с 20% отстъпка
Така като видя банер, че дадено издателство имат отстъпка, влизам и си избирам или направо поръчвам набелязаните

# 229
Аз не обичам да спонсорирам Сиела, но няма как да не взема новата на Бакман.

# 230
Благодаря.
Не винаги следя темата, но загледам ли се връщам и назад по страниците.
Нямаше изобщо да вляза при Колибри, ако не беше спомената детската за крушата. Те или пускат нещо или тонове бълвоч, дано са оправили шрифта на Гроздовете на гнева, предното издание го зарязах недочетено заради ситния шрифт, а нямам проблем с очите

# 231
Колко прекрасно би било някой добър човечец със свободно време да обобщи къде какви намаления има по шатрите (аз ще пътувам чак в неделя и ще мога да си прецизирам списъка) 😂
А колкото до идеята за препоръки:
За артлайн съм си набелязала тези:

Аз си падам по фентъзи/роментъзи/крими.

От тях много харесах също поредицата за Атлас, Поредицата Короните на Наяксия,. Легенди и лате беше много сладка, уютна история.

Сиела със сигурност въпреки малката отстъпка ще ме доразорят с новата книга на Бакман и Книгата на Азриел. Чудя се за Фантазма и Императорът на вечерните звезди, но май ще почакат.

От Емас силно препоръчвам Брилянтни създания ако все още не сте я чели; Праскови, мед и вино; Новата им “Игра на криеница”, “Петима оцеляват”.

Мога да споделя препоръки и за други издателства ако имате нужда от свежи идеи Blush

# 232
  • Враца
Като стана дума за шрифт много се радвам от Робертино, че го оправиха в "Безразсъдна". Това е и още едно книжно предложение, в момента в Озон е с 25% отстъпка и все още имат изданието с цветни порезки, ако сте им фен. На мен лично много ми харесва историята.

За феновете на Джули Кагава в Orange и Pro book книгите и са с 20%, сега излезе и "Пъкъл" - 5тата книга от поредицата "Нокът". А между другото тя също ще бъде на панаира на книгата. Много завиждам на софиянци, не знам до колко благородно Grinning
Orange от днес имат до -35% на избрани книги

# 233
  • Варна
Аз вчера се възползвах от промоцията на Ориндж и си взех 4 книги. Днеска още 3 от едно издателство и спирам.Не искам да прекалявам.

# 234
  • София
Върнах се преди малко от Панаира.

Първо няколко общи заключения:
- За пръв път за толкова години ми се случва да отида на Панаира и да има затворена шатра, която не е започнала работа, а обикновено винаги ходя в първия ден. В 12.00 ч тази на Мусагена не беше отворила, а в 13.00 ч Емас още не си бяха подредили книгите. Несериозно ми е това.
- Имаше доста издателства, които не бяха сложили никакви цени, вероятно са имали отстъпка, ама, ако не попиташ - няма как да разбереш.
- Имаше си хора, въпреки лошото време, вероятно заради почивния ден
- Аз навсякъде успях да платя с карта
- Имаше и някакво покрито базарче за български стоки - дрехи, обувки и т.н.

Сега по издателства, това, което успях да запомня:
1) Eмас - много любезни момичета, но както казах, в 13.00 ч тепърва нареждаха. Моите книги бяха с около 2 лв отстъпка, не знам като % колко е било
2) Мама знае имаха някакво колело на късмета
3) Бениториал - 20 % отстъпка
4) Фют имаха отстъпки на определени заглавия, но много добри.

Тези са на корична цена 79лв, аз ги взех за 31 лв
5) Софтпрес пак имаха колело на късмета
6) Сиела - тук бяха най-големите опашки. Мен Блажев ме обслужи даже. Знам, че има хора не го харесват тук, но беше много любезен, непрекъснато напред-назад, отговаряше на въпросите на хората, насочваше ги. И торбичките им са супер:

Имаше някаква много търсене книга, която се изчерпала първият час, но пак щели да я заредят.
7) Колибри - 30%, имаха книги по 5 лв
Sunglasses Хермес - 20 %, книги по 5 и 10 лв
9) От Унискорп взех тези, не обърнах внимание колко е отстъпката, защото и тук нямаше табелки:

10) Бард - 20 %, 1 книга за 10 лв, 3 книги за 20 лв, взех оттам - ще покажа снимка отдолу.
11) Лексикон имаха някаква табела, че всичко е по 10 лв.
12) Charly Wilde - пишеше, че има подаръци за над 50 лв и над 150 лв.

Ето ги и моите покупки:

# 235
Извинявам се ако въпроса ми е глупав Charly Wilde какво е издателство или ?

# 236
  • София
Те са известни с книжните си кутии, но отскоро и те започнаха за издават книги, да.
Сетих се, че имаха и някаква персонализирани артикули по 5 лв.

# 237
След последната поръчка мислех да пропусна събитието, но дъщеря ми преди малко като заяви, че иска да ходим, май кашончето ми  ще се затрупа с още нови книжки.
Sea.sea, благодаря за фоторепортажа, пликовете на Сиела са симпатични, а търсената усилено книга предполагам, че е широкорекламираната им нова “Книгата на Азраил”

# 238
  • София
Май тя беше, да. Блажев каза, че не са преценили търсенето и бързо са се изчерпали екземплярите, които са били подготвили. 😀

# 239
Не знам коя е книгата, но предполагам, че ще е някое от така нашумелите напоследък дарк роментъзи ✌️. Пробвах се с една такава, ама не е моето, а така искам някоя поредица да ме грабне и да чакам следващата книга. Преди години така беше с поредицата "Здрач".

Общи условия

Активация на акаунт