🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #10: от вторник до четвъртък, 20:00

• 112 332
  • 2 199
  •   1
Отговори
# 1 470
И аз бих върнала пръстен-самоделка,

На мен пък такъв пръстен би ми било хиляди пъти по-ценен от Картие с голям диамант.
Защото е вложена мисъл, любов и труд.

Хората сме супер различни, предполагам за Виктор  е смятал, че тя ще оцени усилията и любовта, вложени в пръстена, вероятно съдейки по себе си.

# 1 471
Доколкото си спомням обясненията му, връзката е била в криза и пръстенът е бил един вид опит за спасяването й. Обещание, че ще направи всичко възможно. Типично по викторски Simple Smile
Връзката е в криза, а той предлага брак? Много лоша идея. Но да, типично в негов стил.

# 1 472
Е щом е стигнал до предложение за брак, значи не са били от вчера заедно с момичето.
Да и изведнъж прас, отказ! Ужасно е това, мен би ме белязало за цял живот.
То белязването се характеризира с недоверие към отсрещния пол и по този начин става много трудно да се намери половинка, на която да се разчита.
Стига де. Всеки има любовни разочарования. Едно са някакви емоционални, остри и нетипични реакции на момента или известно време, година, две даже след случката, другото вече си е характер. Не е бил на война да има посттравматичен стрес.

Знам, че е непопулярно мнение, но според мен фактът, че предлага толкова млад и зелен само по себе си говори за недообмисленост от неувереност и някакъв тип недоверие към жените - бързаш, защото един вид нямаш убеденост, че друга балама ще ти върже или че ще може да повториш номера, така да се каже 😄

*Сега прочетох, че връзката тогава била в криза - ами ето. Решенията са му от неувереност и дисбаланс.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:04 от Linda*kiss

# 1 473
Зависи какво разбираме под “пръстен”. Опитал се е реално да направи нещо от злато или от сребро? Това си е майсторлък. И да не се получи много добре, е ясно че са положени много усилия. Или си е купил един хоби пистолет за пластмаса и формичка? Ако е това, бих останала като попарена.

Във визитката му показаха, че прави пръстен от някакъв метал. Това си е майсторлък.

ОК, майстотлък е, но към кого е насочен жестът? Аз ще го оценя, но девойче 30 г. по-младо от мен няма да разбере колко труд е вложен. Не е адекветен Викито.

Допълвам – Ако момичето за което е направен този жест се отъждествява с фентъзи героиня, влюбена в ковач, ще одобри. Жестът е подходящ за златна и платинена сватба.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 11:59 от LadyCharming

# 1 474
Майсторенето е много хубав талант. И е изключителен бонус към качествата на един мъж. Но в конкретния случай мисля, че е показателно по-скоро за театралниченето на Виксъна.

# 1 475
Има много условности. Сантиментално ли е момичето, бижуто в неин стил ли е и т.н. Виктор трудно чете жените, така че може би не е улучил вкуса ѝ. Така или иначе едва ли самият пръстен е причината за отказа. Връзката им не е вървяла. Един такъв ход просто би ускорил развръзката, а именно - раздяла. Брак не се предлага, когато сте в криза, като последна отчаяна мярка.

# 1 476
Тази Брани да си ходи, не виждам защо стои. Какви аргументи извади - точно баба.
Брани може да чака да ѝ дойде цикъла и да минат 2–3 дни. Не е приятно да се пътува така по дълги полети и смени по летища, а и допълнително задържаш течности. И аз да съм на нейно място, ще изчакам.

# 1 477
Скрит текст:
Скрит текст:
Зависи какво разбираме под “пръстен”. Опитал се е реално да направи нещо от злато или от сребро? Това си е майсторлък. И да не се получи много добре, е ясно че са положени много усилия. Или си е купил един хоби пистолет за пластмаса и формичка? Ако е това, бих останала като попарена.

Във визитката му показаха, че прави пръстен от някакъв метал. Това си е майсторлък.

ОК, майстотлък е, но към кого е насочен жестът? Аз ще го оценя, но девойче 30 г. по-младо от мен няма да разбере колко труд е вложен. Не е адекветен Викито.
Не е до възраст, а до човек. И на 20 като бях, ръчно правеният пръстен, независимо дали е красив или не, би ми било хиляди пъти по-ценен от най-красивите и скъп от известна бижутерия. Аз винаги съм била от типа хора, които не гледат паричната стойност на нещата, а мисълта и любовта, вложени зад тях.
Давам веднага пример.
На сватбата наш приятел, бедно момче, наистина много бедно, ни беше сложил много малка сума, запечатана в един бял лист, на който беше написал пожелание. От всички подаръци и картички, тази и на мен, и на мъжа ми, ни е най-свидна. Защото е от сърце. Бях на 30.
Моят годежен пръстен е за 30 лв., обикновено сребърно пръстенче с цирконий. И го обичам, защото мъжът ми го е избрал точно в мой стил като дизайн. Бях на 29.
Най-хубавият ми подарък от мъжа ми е най-евтиният - една пожълтяла книга, купена на старо, но знаеше, че искам да я прочета, а думите, с които ми я подари, ще помня винаги. Бях на 24 тогава.
Най-свидният жест, който ми е правил, не е като ме изненада с доставка на цветя на работа.
А като ме посрещна от работа, приготвил един десерт, който бях споменала, че много ми се иска да опитам. Бях на 27.

Та, да, до човека си е, не до годините.

Мда, аз като човек, чиито млади години са минали в соц-а и бях безкрайно изненадана от наличието на годежен пръстен, мога да отсея плявата от сламата. Важно е да знаем в какъв времеви период сме се позиционирали.
В случая с Виктор акцентът е върху умението да направи нещо със собствените си ръце. Но, това умение дали ще напълни хладилника някой ден? В кайна сметка  Викито какво може да прави, та да издържа семейство?

# 1 478
Слушайки Виктор и обясненията му за брака, деца и т.н., грам не вярвам, че е предлагал брак, по-скоро някакъв promise ring, с който да спасява ситуацията, за да каже “имай търпение, аз евентуално след 15 години ще си седна на задника  и няма да пръскам парите по дискотеки всяка вечер и ще се оженим”. Иначе има симпатичен елемент, но само си представям колко нелепо вероятно е било предложението.

# 1 479
Момичетата отишли на почивка ол инклузив, а там някакви ергени им досаждат. Да вземат да се разкарат там да хващат някоя дето ще се прежали за слава и да ги оставят да се карат курорта.  Че и сценарии им измислят като вчера уж конфликт между Виктор, Люба и Брана. Ей така от нищото. Еййй лоши хора беее, не ги оставят на спокойствие.

# 1 480
Доколкото си спомням, Бранимира беше казала, че майка й е психиатър или психолог. Това момиче е такава буца лед, няма емоции, вълнения, радост от живота, типични за нейната възраст. Държи се като старица. Не е нормално да няма никакъв живец. Та се замислих майка й дали се е опитвала да й помогне, дали само за страничния наблюдател Бранка е твърде странна, но не и за семейството й. За мен не е нормално поведението й. Все повтаря "аз съм си такава". Ами не може така бе, момиче, поне с майка си да поговори за тези неща.

Бранимира е също вътрешно много неуверена млада жена, много неосъзната все още. Детски г.з, екскюз май френч! Това не знам какво искам, чувствам, ми звучи така - много искам да продължа да съм героиня в тази сапунка, но по моя начин. Влязла е като че ли насила, отегчена до безбожност. Има два варианта - или много харесва Виктор и се крие чудесно зад маската на безразличието, за да не бъде наранена или просто не го харесва и е раздразнена, че не може да се влюби. Залагам на второто. Като цяло, киселяци са обърканите хора, които не си познават емоциите. Но за мен тя е едно детенце буквално.

# 1 481
Точно това е проблемът – няма да се опита да разбере къде бърка, а ще замаже очите с пръстен.

# 1 482
Всички момичета имат хубави тела. Единствено на Алекса татуировките и не ми харесват и бомбите на Мартинките. Вчера Мартина с розовото сетче ме впечатли с прибран и стегнат корем, но бомбите я правят да изглежда по-едра.

# 1 483
На мен ми е тъпо, че се дават съвети - трябва да тренира, да си крие еди кое си и тн. Няма идеални хора, и да - Роси не е с идеално тяло, след години ще трупне на коремче. И го казвам като жена с такъв проблем. Ама голям праз - не сме родени за модели всички. Пам я забравихме май, или поне бодипозитива.
Както и преди съм казвала - Бранимира я разбирам. Има и защо да се държи така с него, ако знае за целувката пък съвсем.
Аз не съм за бодипозитивизма, защото смятам, че да си дебел не е хубаво. Но чак пък и всички да са модели също е доста досадно изискване.  Няколко килограма повече или нещо различно от тяло на топ атлет е съвсем ок, все пак хората нямат претенциите да са на Олимпийските игри.

Конкретно за Роси - още в началото й забелязах фигурата и чак се учудих, че беше нарочена за супер тяло. Но и чак пък целево да й се обяснява какво да прави, задето малко й се получили паласки от спортното екипче… Какво толкова?! Лош избор на екип е направила, но може само с този да е разполагала, да е качила допълнително 1-2 кила там и полата вече видимо да я е стиснала. Не е такава драма, защото тя според мен си знае, че няма талия и затова в останалото време има много добре подбрани тоалети. Отдавна ми направи впечатление при банските как връзва пареото на кръста или ризата около кръста, за да направи талия. Акцентира на крака. И има хубави съчетания на цветове. По-нетипични - един кафяв бански с жълт нюансиран шал имаше. Въобще, като цяло има отношение към стила си. На волейболът е изключение - факт, че не й стоеше екипът.

Мен повече ме подразни минорният й тон с Васил и че не може да флиртува. Тя там изпада в депресия явно.

# 1 484
И какво е виновна Мартина, че може да танцува и да се забавлява на Дансинга, за разлика от Дана, която стои като мумия? Това лошо ли е, прави ли я "лека"? Аз не видях нищо пошло.
И много топло и естествено разговаря с Виктор и правилно му каза, че той поне не би направил това, което оня лигльо направи.
Люба има право да се сърди, но Виктор поне не лъже и не й е казал, че не е избрал нея. Приемам го като колебание от негова страна. И е хубаво сам да направиш пръстен, даже от тенекия, или станиол, стига да си вложил любов и истински добри намерения.

Общи условия

Активация на акаунт