МАРТ дойде и пролет пука, сладко бебче вече гука!

• 12 347
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
а мила всичко става с малко повечко инат важното е да не се отпускаме,не че с няколко кила ставаме покрасиви или по-грозни ама женска му работа.Аз да ти кажа с Вики и депресийка ме беше обхванала и тъпчех много яко сладки неща,резултата 6 месеца след раждането бях колкото преди да родя Cry,та в тоя ред на мисли мисля да не се поддавам на сладките изкушения.
Абе мамета да ви питам дребните като се нахранят веднага ли заспиват,от няколко дена туй мойто не ще да спи,ясно е,че  трябва вече да  бодърства по-малко,ама туй неното на нищо не прилича,ейв 12 яде още се кокори и блещори усещам,че започва и да нервничи вече,след малко ще заспи и така до 3 я и се събере час я не

# 241
Бимба, и мойто гардже започна все повече да будува, ама не чак толкова. Тя Каилна си пада мързеланка и поспаланка  Wink А междудругото за сега успешно се справям с неяденето на вредни, сладки и други не толкова полезни неща и дано и в бъдеще да не се поддавам на изушението  Praynig /само да отбележа, че по принцип съм с огромен апетит и съм с неограничени способности в  яденето, а за шоколада въобще да не говорим   ooooh!

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 13:59 от mila_pa

# 242
бимбич, мома Стефка е така, особено вечер след банята, голямо мрънкотене пада  Tired

# 243
бимбич, мома Стефка е така, особено вечер след банята, голямо мрънкотене пада  Tired
Embarassedа уж спяли след баня

# 244
Embarassedа уж спяли след баня
Айде,де и аз се чудех, що тъй Rolling Eyes То мрънкотене, циврене и  Tired

# 245
zpl и аз съм на същия хал с кърменето, но аз изцеждам и по-малко.Доктора ми каза да дохранвам,но е голям ужас , защото не знаеш колко да направиш.Той ми каза ,че детето няма да изяде повече от колкото трябва, затова давам да суче и от двете гърди по 10-15 минути и правя по 40-50 гр. АМ.Понякога изяжда всичко , а понякога му стига само кърмата и заспива и аз не знам.Иначе аз купих на Milupa - Aptamil 1 - казаха че било най - доброто мляко уж - за жалост няма по- добро от кърмата!

# 246
Приерт и от мен!
Честит празник на именниците! Честито на новите мамчета! Да са живи и здрави бебчетата ви!... и едно актуално пожелание - да имате спокойно спящи бебчета без колики Wink

Аз вече съвсем не съм сигурна имаме ли колики - май отшумяват, но рева си е пак същия - а то какво се оказа - не се храним достатъчно. За 1 месец сме качили 600 гр. от кг. на изписването, а това било малко. Така че вече сме с добавка. Преди няколко дни - такъв рев имаше и 6 часа неспане, а то детето било гладно /нищо, че сучеше по 20 минути; от двете гърди и то през 2 часа/. Накрая дадох добавка и то заспа "като къпано" - от раз.
Добавката е около 60 мл., но днес направо се втрещих Shocked - Направих опит и изцедих преди кърмене съответната гърда за да видя колко млако има при гърда "на камък" - 110 мл. #Crazy Толкова мляко моята помпа за първи път вижда Wink Та бях шокирана,когато малката Ния изцока тези 110 мл. и ревна за добавка Shocked... и "хапна" още 40 мл.  - боже аз си мислех че малко не ми достига, а то за какво говорим. ooooh!
Само да спомена че преди дни давах и от двете гърди и вечер ревях,защото те неможеха да ми се заредят за следващото хранене. Затова не препоръчвам Naughty хранене от 2 гърди. Педиатърката ме посъветва да кърма от 1 гърда и после добавка /майчино мляко или АМ/ за да може дръгата да се зареди. Прилагам от вчера тази схема и ето днес имам твърдипълни гърди /но явно недостатъчни за лакомата Wink Ния.
Като сравних, за колко време и как изпомпах тези 110 мл., и че за толкова време Ния да се отказала вече да суче - си представих колко гладничка е заспивала. Ние си мислехме че е сита, а тя заспивала от умора. Confused
Сега съм много по-спокойна, макар че храненето с шише ни отнема 1 час  още 1 чсас за събуждане, тоалет, уригване и бодърстване /разглеждане на апартамента/. та по 1 час на всяко хранене намаляваме времето за спане.
Поздрави на всички!

# 247
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, по повод кърменето, аз бях много травмирана в началото, като се оказа, че нямам достатъчно и трябва на минутата да дам АМ, защото той, както знаете първо, че се роди доста по-рано и нямаше сили да суче, второ, че беше с мнооого ниско тегло и не можех да го държа гладен, докато се научи да суче или докато му дойтат повечко сили (това бяха препоръките на акушерките в болницата - да го мъча до последно), но нямате идея какво облекчение е да си видиш детето спокойно и сито. Доста ми беше криво, защото бях наясно, че той повече от всяко друго бебе има нужда от кърма, защото е незрял и т.н. Изчетох много страхотии из форума и се бях поболяла в истинския смисъл на думата, но в един момент си казах "я стига бе", в крайна сметка аз съм хранена с кисело мляко пък какво - нито алергия имам към нещо, нито пък съм боледувала много като малка - ей ме на- 180 сантиметрова убавица съм  Blush.
Та мисълта ми беше да не се травмирате и да не си го слагате толкова присърце това с кърменето - еми като не става  - не става. Най-важното е, че сте имали желание да кърмите и сте направили всичко възможно Peace Аз си признавам, че преди да родя ама хич нямах такива мераци, даже мисълта ме отблъскваше, но като родих исках да направя най-доброто за детето си, може би повлия и факът, че Муцун се роди в 8-ми месец и много се притеснявах (все още се притеснявам де) да няма някакви усложнения след това. Но истината е, че много исках да го кърмя, не защото самият акт ми доставяше удоволствие или пък вярвам в това, че връзката с майката е по-силна, а просто, за да има имунитет и да расте здрав.
И по-малко четете в кърмаческия, че там са някакви абсолютни фанатички и могат да ви изкарат най-лошите, невежи и безотговорни майки Crossing Arms

# 248
момичета нямам време да чета но набързо ще дам отчет от вчерашната консултация Simple Smile
03.03.07 излязохме от болницата  3350гр и 51см
29.03.07  човека е цели                 4550гр и 55см
та наши шош добре се храни  Grinning но според едната докторка трябва да му спра нощното ядене ,не виждам как може да стане той допри и вода не пие с какво ще го лъжа не знам и въобще се чудя още дали да го мъча милия ми гладник ,
хайде това за сега че нададе вой
 Hug

# 249
Момичета, по повод кърменето, аз бях много травмирана в началото, като се оказа, че нямам достатъчно и трябва на минутата да дам АМ..., но нямате идея какво облекчение е да си видиш детето спокойно и сито.
Муцуна, абсолютно съм съгласна с теб. Като гледам как сладко спи Ния, нямам съмнение, че това е най-важното - детето да е спокойно и сито. Hug

# 250
и един "административен" въпрос Wink от утре ли се местим в родени 2007 или ще си довършим темичката тук. Гледам, че днес не сте много активни и няма да изпишем 2 странички до утре.Макар че нищо не се знае - може да сте нощни птици Wink

# 251
ми нали чакаме необебените посестрими
ако не се наканят, ще пуснем нова тема- или вие предложете как ще стане, тя оттатък темата е пусната, само където няма как да редактирам данните  Thinking

# 252
Вече съм щастлива, поне засега.
Нагушках си моите, поспахме, починахме.
Разбрах колко зле е била Дени и се моля повече да не ми се случва.
Не е могла да говори и не е могла да диша от възпалението на ларинкса и фаринкса или нещо подобно  Embarassed

Аз също си свалих почти всички кила, вече съм 59 имам още 2-3 мах да сваля.
За секса....аз си имам желание, защото не ме боли вече отдолу, за разлика от преди  Embarassed

# 253
И аз си мисля ,че тези в кърмаческия са някакви фанатички,които сякаш са се наговорили да те карат да се чувсваш зле и не могат да приемат ,че не ти достига кърма - един вид го правиш нарочно да се отбие детето! Абе момичета като ги държите прави мъниците и са им опряни крачетата в леглото правят ли стъпчици , щото моя Румен не пристъпва - сега го пробвах два- три пъти ама не ще!

# 254
Пък това за едната гърда ше го пробвам ама 110 мл направо е мечта за мен - дано пък да има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт