Тренировки в домашни условия - 123

• 33 720
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Доста сте прави и за дисциплината, и за това, че ако подбереш спорт,който ти харесва е лесно. Кой е вашия такъв? Сега като се затопли е по-благоприятно за практикуване на външни дейности, но за това си трябва и другарче

# 16
Ски и ски туринг са моите неща, а в града тичам на открито, правя стълбички и си правя упражненията на открито, нося си ластици и гирички.

# 17
Да ни е слънчева и топла пролетта и спорни тренировките! При мен вчера беше почти 20, днес - почти 10С Simple Smile
Доста сте прави и за дисциплината, и за това, че ако подбереш спорт,който ти харесва е лесно. Кой е вашия такъв? Сега като се затопли е по-благоприятно за практикуване на външни дейности, но за това си трябва и другарче
Ako ще лежите на таз кълка, т.е. "трябва си другарче" направо забравете и си пренасочете времето и усилията. Да се разчита на друг да е точен, сериозен, редовен и мотивиран да тренира във режим, който ви трябва на вас е бошлаф работа както би казала баба ми! Избирате си 2-3 "спорта", които искате да опитате за да прецените доколко ви допадат и почвате да ги вписвате в ежедневието си. Добре е да помните, че докато не "задобреете" няма да ви носят особен кеф и удоволствие. Успех!

Навръх Великден ще сме на най-високия връх в Германия Blush

Мюнхен е прекрасен град, и не пропускай музеите на BMW/Merc, но Цугшпице е вълшебно, феноменално място, което ще те заради невероятно и истински ти завиждам!!! Аko помниш Ерих Кестнер и Хвърчащата Класна стая...
Скрит текст:
Този път ще стане истински коледен роман. Всъщност канех се да го напиша още преди две години; а сетне, вече съвсем сигурно, миналата година. Но, както става винаги, все нещо ми попречваше. Докато напоследък майка ми каза: „Не го ли напишеш тая година, няма да получиш нищо за Коледа!“

Това реши всичко. Бързо стегнах куфара си, сложих в него ракетата за тенис, банския костюм, зеления молив и страшно много хартия и когато, запотени и запъхтени, от бързане се намерихме в чакалнята на гарата, запитах: О — А сега накъде?

Защото — съвсем понятно е — да, съчиняваш коледен роман сред най-голямата лятна жега е много мъчно нещо. Не можеш просто да седнеш и да пишеш: „Беше лют мраз, снегът се сипеше на провала и когато господин доктор Айзенмайер подаде глава през прозореца, двете му уши замръзнаха…“ Искам да кажа, че и при най-добра воля не можеш да пишеш подобно нещо през август, докато лежиш отпуснат като задушено месо на смесения плаж и чакаш всеки миг да получиш слънчев удар! Или не сте съгласни?

Жените са практични. Майка ми намери изход. Пристъпи към гишето за билети, кимна приветливо на чиновника и запита:

— Извинете, къде има сняг през август?

„На Северния полюс“ — се беше приготвил вече да каже чиновникът, но като позна майка ми, преглътна дръзката забележка и учтиво рече:

— На връх Цугшпице, госпожо Кестнер.

И така, наложи се незабавно да си купя билет за Горна Бавария. Майка ми каза още:

— Да не ми се връщаш у дома без коледния роман! Като ти стане много горещо, ще поглеждаш към снега на Цугшпице Ясно ли е?

В този миг влакът потегли.

— Не забравяй да пращаш дрехите си за пране! — извика в допълнение майка ми.

За да я поразядосам малко, изревах:

— И поливай цветята!

Сете си махахме с кърпички, докато всеки изчезна от погледа на другия.

И тъй, от две седмици живея в полите на Цугшпице, край голямо тъмнозелено езеро, и ако не плувам или не играя гимнастика или тенис, или пък Карлинхен не ме вози с лодката си, седя на малка дървена пейка сред една просторна ливада, а пред мен има маса, която непрестанно се клати, и на нея пиша моя коледен роман.

Околовръст цветята цъфтят във всевъзможни; багри. Тревичките почтително се прекланят пред вятъра. Пеперудите излитат на разходка. А една от тях, едно голямо пауново око, дори ме спохожда понякога. Кръстих я Гертруда и с нея се погаждахме много добре. Едва ли минава ден, без Гертруда да пристигне, пърхайки с крилца, и доверчиво да кацне върху моите листове.
Наслади се, дори лифтът към върха е произведение и на изкуството и на инженерната мисъл!

И препоръчвам поне едно питие в Гармиш-Партенкирхен!

PS А съвсем наблизо в Астрия е най-високият висящ мост в света! Изобщо и Бавария и Тиролските Алпи са великолепни! Съжалявам за калпавото качество - щракано е с телефон в движение!

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 20:30 от Agent Provocateur

# 18
  • Варна / UK
МотивирВам ви - за да правите глупости, когато сте на почивка, и кофички правих на буквата Т, за радост на преминаващите Joy
Скрит текст:

И отблизо:
Днес друго ще измисля.
Аз не мога да спра да тренирам, направо се натискам тази седмица да не правя нищо.

# 19
  • Бургас
Наскоро гледах една лента в Инстаграм по повод мотивацията за тренировки. Ами в общи линии съвпада с написаното по-горе. Трябва да се промени нагласата към тренировките. Образно казано, ако мозъка ни разделя нещата, които правим на задължителни и пожелателни (non-negotiable и negotiable), трябва да сложим тренировките в първата група и изобщо да не си даваме опцията дали да ги правим, също като ходенето на работа.
Страхотни места сте показали Agent и Nadya T.
Аз още нямам планове за Великден, но не мисля, че ще прекаля с храната. Даже ако омеся една доза козунаци на ръка ще го броя за тренировка Laughing

# 20
Здравейтя дами!🥰
Преди около 1 година открих пилатес трениравки в You tube и това нещо промени живота ми. Никога не съм се чувствала по-добре. Тялото ми се стегна, болките в гърба и кръста изчезнаха, когато започнах бах 57кг сега съм 53 и да като цяло съм много доволна. Тренировките са от канала Madeline Abeid.🥰🩷🤭

# 21
Ние сме отпуска в Атина, да си видя братовчедите, аз съм половин гъркиня. . Апартаментът ни е голямо разочарование, много се разминаха снимките с реалността, но пак успях да разчистя място за трениране. Донесох си тежести за глезените и за китките и един ластик. Отчитам днес upper body no equipment с Хедър, но с  по 1кг  на китките.
Не ме бяха виждали роднините от дебелия ми период и само цъкат и охкат. Личало си било, че тренирам. Та днес по този повод бах надъхана и имах мотивация. Обаче утре или другия месец сигурно няма да е така. Тогава идва дисциплината. Като миенето на зъбите и ходенето на работа. Четох преди време  една книга от популярен в УК психолог и тя казва, че мотивацията е това чувство, което имаш на излизане от фитнеса, след тренировката. А не преди това. Та този цитат винаги ми изплува в главата, ако ми минат грешни мисли да пропусна.

# 22
Аз утре смятам да подновя тренировките (Heather 1.0 правих) . 2 седмици не правих нищо, след грешно направена мъртва тяга с гирички - просто едвам ходих и вдигах детето. Поставяха ми няколко пъти инжекции нестероидно, за да ми мине кръста, ужасна болка. Много ми падна мотивацията, като се случи това, нооо ще си я възвърна все някак 😃

# 23
  • Варна
И аз се чудя защо мнения няма, а то нова тема имало. 😜
Тези дни нямам време да се обърна и съм изпуснала темата. Време нямам, но времето за тренировки си е за тях!
Добре, че времето се пооправи та от неделя правя и ежедневни разходки бързо ходене между 5-10км(зависи от деня и времевото ограничение)
За сега съм на 3 тренировки седмично, искам 4 да ги направя, но уикендите нещо не се получават нещата.. ще го мисля още, защото искам ежеседмично пилатес тренировка да имам.
За месец и половина не бих казала, че виждам осезаема разлика, имам малко минус сантиметри, но я чувствам, което ме прави супер щастлива!
Най-интересната и неочаквана промяна за мен е желанието ми за влизане в кухнята и експерименти там. Докато това беше най-омразното ми място сега чак удоволствие ми доставя. Реших, че като ще е гарга ще е рошава и нещата трябва да се променят генерално, а не + тренировки на грешно хранене. Нови рецепти, ново седмично меню,  нови задължителни продукти, 1 чувал боклук с Нутела, бяло брашно и т.н.

Топла пролет на всички изпълнена на макс с тренировки!!

# 24
  • на острова на мечтите
Днес нямах никакво желание за трениране. Имах болки рамена, ръце, крака , колена... Ужас! Реших да и с ластици да направя нещо, но после не ми стигна😁 Прибавих умряла буболечка, планк, малко йога и  стягане на ръце. Днес имам два сантиметра по малка подгръдна обиколка.
Започна да ми става навик. А и резултатите ме мотивират.

# 25
Хахахах чак "кълка" :Д по-скоро стимул. Да, това със задобряването е доста важно. Кои спортове бихте препоръчали вие, Агент Провокатор?

# 26
Благодаря за новата тема, Агент!
Другарчетата за спорт са тук, в темата. Иначе е мисия невъзможна.

Аз съм в някаква страшна "криза" и аз не знам на какво. Работя много, вчера спах цял ден, и ще реанимирам тези дни, и преразгледам опциите.
Имам да свалям килограми (5-6), в менопауза съм, работя по много часове седнала на стол.
За йога и тичане време ще намеря винаги, със силовите съм в криза. Единственото решение е да лягам рано, и да правя силова сутрин, от 6:00.
Май съм в менопауза и аз. Не съм виждала цикъл от декември.

# 27
Ден 1 от MAX на Карълайн.Може би това ще е следващия ми фаворит след Iron .
Благодаря Ветрена! ❤️

# 28
Колко дълги са тренировките на МАКС? Интент или макс са по-подходящи за хора в по-лоша форма, които искат по около 30мин на ден?
Аз тая седмица довършвам Хедър 5.0, другата ще почивам и после мисля да я тествам, макар че не обичам много платени неща, защото съм несериозна с тренировките ппц.

# 29
Колко дълги са тренировките на МАКС? Интент или макс са по-подходящи за хора в по-лоша форма, които искат по около 30мин на ден?

И двете програми са посочени за средно напреднали и напреднали трениращи.
Като време MAX се доближава повече до 30-те минути (една тренировка е максимум 38 мин, поне засега). Това е и програмата, която би могла да се приспособи за хора в неоптимална форма, защото е за цяло тяло и редува упражнения за долна и горна част. С ниски до умерени тежести бихте могли да се справите.
INTENT е на сплитове (един ден горна, един ден долна част) и за несвикнал човек напр. 6 упражнения само за крака могат да бъдат непосилни.

Най-добре е обаче да започнете с кратката програма за начинаещи Ultimate beginner. Включва 20 тренировки по 25-30 минути, като първите 12 са за цяло тяло, а останалите са разделени на горна и долна част. Усвояват се упражненията, влиза се във форма и след това спокойно и подготвено може да се пристъпи към по-сериозните натоварвания.

Общи условия

Активация на акаунт