💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 33 000
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
От един момент нататък вече е трудно да се крие, аз също не искам много хора да знаят, обаче е неизбежно. Все пак това си е вече 5-ти месец и е нормално да си личи, дори и с "торби" се вижда коремчето. При нас близките вече знаят, повечето приятели също.

Стерилизатор е абсолютно задължително да имам, не мога да изварявам постоянно биберони и шишета, дори и една шише да имаш за вода си е достатъчно измерително и времеемко всичко около едно новородено. Може да се вземе на заем от приятелка, втора ръка или някой евтин вариант,  може и тези за микровълнова, не съм ги ползвала, но пак е нещо.
Аз вече си взех шишета на Филипс агент от намаленията и няколко други по-дребни неща. Предполагам, че пак няма да кърмя, както беше и първия път и реших да съм подготвена.

А относно ФМ, това е един от най-най-задължителните прегледи. Нищо му няма на бебето, просто преглед с ехограф, живеем в 2025 г. достатъчно безопасни са ехографите. Предпочитам бебето да шава един ден, ако изобщо е било от прегледа де, отколкото да изпуснем нещо важно в неговото развитие. На този преглед се виждат органи, мозък, крайници, много е важно да се направи.

# 151
  • Варна
За мен също стерилизатора беше от първа необходимост тъй като изцяло се цедих и давах от шише първите 6 месеца, а след това продължих на смесено хранене. Да си кажа честно беше мъчение и си бях казала, че ако имам второ дете не бих си го причинила. Но ако се ползват помпа, шишета, мисля че ще Ви спести много време в сравнение с обикновено изваряване.
Криенето при мен е невъзможно, в 19 г.с и вече много си личи. Иначе лично сме казали на броени хора.

# 152
Като се открие нещо при феталната морфология как се действа? Аз аборт в никакъв случай не бих направила, независимо от проблема.
До момента имам само една постоянна настинка, за която никой АГ нищо не ми е казал, постоянно чувам само "да, нормално е, така е, от бременност е". Това и майка ми може да ми го каже.

Криенето на коремчето при мен е без проблем за момента. Малко по широки тениски, отказала съм се от дънките си. Знаят само роднините, на които сме казали

# 153
Понякога са подготвени с операция още при раждането, друг път с лекарства, понякога се открива липсващ орган( позната имаше липсващи бъбреци на бебето и то беше несъвместимо с живот състояние и е по-добре да се прекъсне бременността по-рано) Има най- различни случаи, а разбира се най-хубавия изход е да ти кажат, че всичко с бебето е наред. Дано всички чуем това на края на всеки преглед,  просто е важно да се погледнат нещата и неслучайно ги има този вид прегледи. Дори преди няколко години искаха да ги направят задължителни и включени в майчиното здравеопазване.

# 154
Зависи какво се открие на феталната морфология и по - специално на по - късната, би могло да се предвиди евентуална операция на бебчето веднага след раждането например.Не е задължително да махате бебето , но може да е от важно значение за живота на бебето тази фетална морфология.
Иначе освен да се е поразместило нещо като са ви натиснали по - силно с ехографа и затова да се "бунтува" , друго няма какво да му стане.
За стерилизатора - на мен ми беше също от оргомна помощ с първото дете, тъй като рано спрях да кърмя.Един - два дни изварявах в тенджера, защото не го бях взела с мен и си беше хамалогия.Има и по - разсеяни майки , които забравят водата на котлона и стопяват шишетата.
Може да се купи обаче в последствие ако цедите или детето е на АМ , както са казали по - горе.
Аз също си поръчах шишета на Авент с 10 процента отстъпка , а можеше с 25 онзи ден , но нищо , здраве да е.

# 155
Днес бях на ЖК в 20гс съм,  всичко с бебето е ок, но измериха шийката 33мм и ми казаха след 2 седмици контролно, за да преценят дали да ми слагат песар. Скараха ми се да почивам повече и да не ходя на работа.
Малко се притесних.

# 156
А на мен защо лекарката ми каза, че е ок още в 15 г.с като я измери 3.0 см. ? Thinking

# 157
Аз понеже винаги съм си имала леко коремче, дори когато отслабна (пусти им мазнинки), та в момента положението е, че докато не кажем, никой дори не предполага , че очакваме бебе.
Вчера мина и моят рутинен преглед и най-накрая видяхме пола. Голям срам, голямо криене направи това бебе Grinning Момченце е, ние на такова и се надявахме.

Казаха ми да си пусна изследвания за кръвна група и резус фактор, вит Д, вит Б12, TSH, токсоплазмоза IgM+IgG, и цитомегаловирус IgM+IgG. Вие пускахте ли вече такива и искам да попитам бяха ли по здравна каса? Не ми дадоха напревление и днес мисля да попитам все пак за такова. Поне за групата и фатора мисля ,че се полага, но не съм напълно сигурна.

Приемате ли пробитик, ако да, какъв?

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 08:09 от ladysov

# 158
Аз понеже винаги съм си имала леко коремче, дори когато отслабна (пусти им мазнинки), та в момента положението е, че докато не кажем, никой дори не предполага , че очакваме бебе.
Вчера мина и моят рутинен преглед и най-накрая видяхме пола. Голям срам, голямо криене направи това бебе Grinning Момченце е, ние на такова и се надявахме.

Казаха ми да си пусна изследвания за кръвна група и резус фактор, вит Д, вит Б12, TSH, токсоплазмоза IgM+IgG, и цитомегаловирус IgM+IgG. Вие пускахте ли вече такива и искам да попитам бяха ли по здравна каса? Не ми дадоха напревление и днес мисля да попитам все пак за такова. Поне за групата и фатора мисля ,че се полага, но не съм напълно сигурна.

Приемате ли пробитик, ако да, какъв?

На мен лекарката, която ме следи по ЗК, ми даде направление за пълна кръвна картина + ХИВ + още 2-3 неща (не помня какви бяха, май имаше и хепатит сред тях).
Каза ми да си пусна и витамините Б + Д-димер - тях ги заплатих. Кръвната група си я бях пуснала предварително - отрицателен резус фактор, имаме документ и за таткото, че е положителен и съответно периодично ще следя антитела (или нещо подобно), за да видим организмът ми как реагира на бебето.

Вече месец и половина пия омнибиотик панда. АГ-то ми го препоръча.

# 159
Май могат по каса всичките.
Аз пия булгар биотик

# 160
ladysov, витамините се заплащат, но останалите могат по каса, трябва да даде направление проследяващия АГ. Честито синичко! 🩵

# 161
Аз изобщо не се крия вече. Личи ми доста в 19+3 г.с. а и честно казано след предишната загуба, която имам сега се радвам на коремчето, че ми личи и на всичко. До 4ти месец криех доста яростно никой освен родителите ни да не разбира, но после реших, че искам да се наслаждавам на всеки ден без да имам постоянната мисъл да не се изпусна или да не си пипна корема и да се издам. Боря се сама със себе си да гоня негативните мисли и просто това да не казвам “за да не стане нещо” ме натоварваше психически. Все пак не казвам на всеки срещнат на улицата, но както казах ми личи и доста хора знаят.

# 162
Не са по каса изследванията,  само кръвната група и резус фактора е. И аз ще пускам Торч панел за вирусите и той се плаща, коагулацията също се плаща, витамините и те се плащат. С направление пускахме микробиология, пкк,урина, хив и васерман и антитела, заради отрицателния резус фактор при мен.

# 163
Аз вече мисля, че усещам леки ритничета от няколко седмици. В началото на месеца (към 17-18г.с.) се бях филмирала, че не усещах абсолюнто нищо два дни и отидох на преглед (4 дни след като вече бях ходила на ФМ) и бебето си беше супер, мърдаше много, но просто не усещах нищо. Сега пак имам така затишие, но се опитвам да не се панирам, успокоявайки се с предния път, че всичко беше наред, а и че се води още рано (19+4). Със задна висока плацента съм иначе.
Вие усещате ли ?

# 164
Аз от миналата или по-миналата седмица вече със сигурност го усещам много бебето. И моята плацента е задна и висока и ми е втора бременност,  вече съм 18 гс. Значи може би от 16 гс някъде започнах ясно да усещам, че е бебето, преди това се чудих то ли е не е ли Grinning Определено ми е малко по-спокойно вече като го усещам.

Общи условия

Активация на акаунт