💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 998
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, напълно ви разбирам.. от 4 седмици не бях ходила на преглед и направо вече откачах от притеснение дали всичко е наред (т.к. имам предразположеност към прееклампсия). Днес най-накрая бях на нещо като междинна фетална морфология, пак в Марковс. В 17+2 съм, идеята беше да видим вече по-хубаво личицето и сърчицето. Бебокът е около 180 грама и си смучеше пръстчето  Simple Smile
Вече ще започвам да съставям списък с нещата, нужни за бебето и да ги проучвам, т.к. никаква идея нямам коя марка в кое е добра и какво ми трябва. Някоя от вас започна ли с покупките? По другите групи виждам, че тези дни ще има намаления в Хиполенд и май в още 1-2 магазина.

# 136
Само хубави новини да се чуват! 🥰 Аз не бях ходила от 20 дена и сякаш мина цяла вечност. 😅 Сега и до следващия преглед имам три седмици и не знам как ще изтрая.

За покупките си имам вече набелязани продукти и марки, но към 7 - 8 месец ще започна с пазаруването. Около първи юни също има отстъпки в много магазини. 😊 Дрешките няма да ги мисля много, защото от племенницата ми, която е почти на две години имаме 2 - 3 кашона, които трябва да преровя. Ще взема няколко нови неща само от мерак. 😄

# 137
Здравейте и от мен!
Аз също ще съм на преглед на 13ти и вече усещам, че ми се иска да идва по-бързо.
Днес видях, че количката, която съм решила да закупя е със 500-600 лв намалена и съм пред страшна дилема дали да не я закупя толкова рано. 😅

# 138
JS_B, още абсолютно нищо не съм купувала. Даже списък нямам. 😄 Само си гледам различни сайтове или другите теми в бг мама, и събирам идеи.
Аз си записах час за втора ФМ пак в Марковс при Павлова, на 9 юни.
Да, този уикенд има намаления в Хиполенд и Рая тойс. А другата седмица в Лидл ще са намалени клинове за бременни.
ladysov, звучи добра оферта намалението. На каква количка се спря? 🙂

# 139
Здравейте, момичета!

И аз вчера бях на преглед (18+4 г.с.), бебчо вече е 300 гр. АГ сподели, че върви малко по-голям за периода, но било нормално за второ бебе и за момче. 😅

Излязоха ми лактобацили и бактерии в урината, та утре ще пускам и стерилна, като се надявам да не се стига до антибиотик. Хемоглобинът ми също е паднал, че пиех само по х1 Сорбифер, че нещо стомахът ми не го понася, та вдигнахме дозата желязо, започвам и магнезия, че вече нощем имам крампи.

Още нямам муза за пазаруване, но и ние ще преизползваме масово вещи от каката + от близки. Отделно, наблюденията ми показват, че масово желани артикули ги има на промоции по различни магазини и просто е въпрос на сравнение в конкретен момент откъде да вземеш избраната количка/легло/друго на най-добрата цена. В Amazon пък разни по-дребни артикули (тип продукти на Филипс Авент, помпи за кърма и т.н.) също често ги има доста по-изгодно, отколкото в БГ. Бях споменала преди, че от немски сайтове с превозвач бяхме купили предния път количката и кошчето за кола с около 30% по-изгодно от най-ниската цена за тях у нас. Лятото пък има доста намаления на детски дрешки в Зара, HM и т.н. Та, тези 25% от Хиполенд биха ме поблазнили само, ако ида с дълъг списък, че да спестя време и да взема всичко от едно място.

# 140
JS_B, още абсолютно нищо не съм купувала. Даже списък нямам. 😄 Само си гледам различни сайтове или другите теми в бг мама, и събирам идеи.
Аз си записах час за втора ФМ пак в Марковс при Павлова, на 9 юни.
Да, този уикенд има намаления в Хиполенд и Рая тойс. А другата седмица в Лидл ще са намалени клинове за бременни.
ladysov, звучи добра оферта намалението. На каква количка се спря? 🙂
Решихме да рискуваме и май не съжалявам! Опашката в магазина беше скандална, всичко живо беше там точно за тази количка. Взехме Бебешка количка 4 в 1 Cybex Balios S Lux New 2025, кош Cot S Lux, адаптери, стол за кола Cloud G i-size Plus и База за стол Base G.
Аз съм нисичка и на живо ми се стори така или иначе единствения избор подходящ за мен 😅

# 141
Момичета, вие кога споделихте на роднините за хубавата новина?

Мъжът ми каза вече на всичките си роднини и на някои приятели, но от моя страна знаят само трима човека. Не знам, вече съм в края на четвърти месец, но още не смея да споделя с повече хора.

Днес бяхме канени на събитие на близки роднини, обаче няма да ходим, но пък майка ми ще е там и тя вече много се вълнува, че ще става баба за първи път и ѝ се иска да сподели на вуйчо ми и вуйна ми, но аз се притеснявам, че така всички ще разберат от уста на уста. Казах ѝ, ако иска да каже, но сега малко съжалявам май. Sweat Smile

# 142
  • Благоевград
Първият път и аз казвах, сега мълча. Не искам никой да знае и да ме мисли. Знаят 10 човека на кръст. От роднини само семействата ни.
Предишният път имах много въпроси къде е бебето, ама нали бях бременна и съм се чудила какво да отговарям.
Смятам, че времето за радост и вълнение на тези покрай нас ще дойде с раждането на детето, а не с очакването му. Но съм си патила веднъж и това си е моето разбиране.
Вълнението от очакването си е за нас с мъжа ми, защото мечтаем от много години да ставем родители.

Видях, че Сайбекса в Рая Тойс е намалена с 500 лева, доста добра цена, но ще се въздържа. Ще чакам по-нататък, много ми е рано още. Да вляза в 7-ми месец и ще го мисля кое как.

# 143
Ние сме казали на роднини още към 10-11/12 седмица - родители, баби, братя/сестри. На приятели също казваме. Но ние с мъжо имаме ограничен кръг от близки приятели, така че не се налага на кой знае колко хора да споделяме 😅 В работата също съм казала на директния мениджър, който е в Австралия, и на една колежка (ние сме само две българки в екипа), за да се презастраховам и да не ми дават допълнителни и дългосрочни проекти. 😀

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 22:35 от tanya.pg

# 144
Аз се отпуснах да казвам на приятели след първата фетална, като все още не ми е спокойно и не искам да се знае от много хора, но пък не са и малко тези, които са научили (близки роднини, приятели, колеги).
Днес, вдъхновена от намаленията в Рая Тойс,  ходих да гледам с мъжа бебешки колички Simple Smile Във Вис Виталис открих Cybex Balios S lux 2025, Easywalker Harvey 5 & Peg Perego най-новият им модел. Побутахме ги с една кулка 4 кг в тях, сменяхме кошчетата, тествахме и да си призная - макар и масова Balios ми допадна като усещане най-много, та сигурно и ние ще сме с нея Simple Smile За съжаление в Рая тойс беше свършил сивият цвят и явно ще изчакам на някоя следваща промоция, защото спестяването на 600 лв не ми се струва лоша идея 😁
Относно стерилизатори и т.н. от други групи разбрах, че в ремедиум цените са доста по-добри спрямо тези по детските магазини - надявам се на някой да му е полезно.

# 145
Аз се отпуснах да казвам на приятели след първата фетална, като все още не ми е спокойно и не искам да се знае от много хора, но пък не са и малко тези, които са научили (близки роднини, приятели, колеги).
Днес, вдъхновена от намаленията в Рая Тойс,  ходих да гледам с мъжа бебешки колички Simple Smile Във Вис Виталис открих Cybex Balios S lux 2025, Easywalker Harvey 5 & Peg Perego най-новият им модел. Побутахме ги с една кулка 4 кг в тях, сменяхме кошчетата, тествахме и да си призная - макар и масова Balios ми допадна като усещане най-много, та сигурно и ние ще сме с нея Simple Smile За съжаление в Рая тойс беше свършил сивият цвят и явно ще изчакам на някоя следваща промоция, защото спестяването на 600 лв не ми се струва лоша идея 😁
Относно стерилизатори и т.н. от други групи разбрах, че в ремедиум цените са доста по-добри спрямо тези по детските магазини - надявам се на някой да му е полезно.

А някоя мама, минала вече през това,  оже ли да сподели колко точно необходим е стерилизатора? Първоначално бях твърдо решена да купувам, после като видях цените сякаш ми се стори, че изваряването във вряла вода не е чак толкова трудно 🤣

# 146
Правих феталната морфология по късно, по настояване от лекар, за да ме регистрира. Нямам много желанието за това изследване. Няколко дни след морфологията бебето се бонтуваше доста, а нищо в ежедневието ми не бе променено, освен това изследване. На бебето му няма нищо, всичко точно, с мен няма никакви проблеми. Промяната дойде след този преглед. При вас имало ли е дискомфорт след преглед?

# 147
Cami07, за мен стерилизатора си беше истинско улеснение. Изцеждах се с помпи по 6 - 7 пъти на ден, в продължение на 10 месеца и ако трябваше да изварявам помпите и всички шишета след всяко ползване, щях да полудея. 😀 Не мисля обаче, че е от покупките, които трябва предварително да се вземат, освен ако не сте решили от самото начало бебето да се храни с адаптирано мляко. Също така, втора употреба е добър вариант. Има и такива, които се ползват в микровълнова фурна, ако имате такава, те са по-евтин вариант.

# 148
  • Благоевград
Правих феталната морфология по късно, по настояване от лекар, за да ме регистрира. Нямам много желанието за това изследване. Няколко дни след морфологията бебето се бонтуваше доста, а нищо в ежедневието ми не бе променено, освен това изследване. На бебето му няма нищо, всичко точно, с мен няма никакви проблеми. Промяната дойде след този преглед. При вас имало ли е дискомфорт след преглед?

ФМ представлява преглед на бебето с ехограф. На Вас какво са Ви правили? За каква промяна говорите?

# 149
Стерилизаторът е a must-have за мен. Има бюджетни (Cagaroo) за 70-80 лв., които вършат добра работа. Първото дете беше на смесено хранене, и аз цедях 7-8 пъти на ден и стерилизаторът се пускаше почти нон стоп. Веднъж пътувахме без него и трябваше да преваряваме в тенджера и беше супер неудобно.

Как успявате да запазите тайната? Не ви ли личи вече? Аз съм в 19+ г.с., успявам да крия, но със супер врътки в облеклото. За сега знаят само 2-3 човека, чакаме един семеен специален повод и от него натам вече ще кажем на всички, но се чувствам некомфортно от това, че още трябва да крия състоянието ми. Аз съм слаба, винаги съм носила по-вталени дрехи и с тези торби, които обличам просто съм си чист чувал с картофи визуално.

Общи условия

Активация на акаунт