💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 829
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета, отдавна следя темата и дойде и мой ред да се включа. Чакам октомврийче, в момента съм 27 г.с. и основният ми страх в момента са контракциите. От тази седмица позачестиха, като по насока на моя АГ останах три дни в болница на системи, уж профилактично, но не знам дали имаше ефект.
От четвъртък, след изписването съм на 3х2 магнерот и 1 х циклогест, като продължавам да си имам безболезнени свивания, 1-2 на час и може би повечко нощем.
Последният ми преглед беше в петък и докторката каза, че не е притеснена, но аз не спирам да се тревожа и не знам какво да правя, освен да лежа и да си пия лекарствата.
Има ли някой друг в такава ситуация? Броите ли по колко контракции имате? Знам, че всичко е физиология, но ме притеснява, че са повече от стандартното за този месец и че не виждам резултат от терапията. Изкушавам се пак да ида до спешното, за да не стане беля...

Здравей,
Имам си ги и аз Бракстън Хикс и то от 16 г.с.. От тогава и започнах да приемам магнерот.
Последно време и аз бях забелязала зачестяване и вдигнах дозата по препоръка на моя АГ. Някои дни са повече, други по-малко.

Важно е да ти следят дължината на шийката, за да няма скъсяване. Почивай си повече, пий течности и се опитвай да минимизираш негативните емоции.

# 496
Ако си притеснявате идете.итяче май вече е нормално да имаме. Аз съм 2цта седмица. Също имам понякога особено след повече физическо натоварване.

Имам ринит и  сезонна сенна хрема и благодарение и на задуха не мога да дишам на моменти вечер. Особено когато легна.

# 497
Здравей, 

На магнезият му трябва време да започне да действа. В 4ти месец (не помня седмицата) получавах такива контрации понякога, може би 2-3 на ден. Трябваха ми около 2 седмица прием на магнерод, за да изчезнат напълно, напомням - не бяха чести. Отнема време, най-добре е да се консултираш с проследяващ АГ, напомни че все още те притеснява, той/тя са най-добре запознати със състоянието ти.

Здравейте, момичета, отдавна следя темата и дойде и мой ред да се включа. Чакам октомврийче, в момента съм 27 г.с. и основният ми страх в момента са контракциите. От тази седмица позачестиха, като по насока на моя АГ останах три дни в болница на системи, уж профилактично, но не знам дали имаше ефект.
От четвъртък, след изписването съм на 3х2 магнерот и 1 х циклогест, като продължавам да си имам безболезнени свивания, 1-2 на час и може би повечко нощем.
Последният ми преглед беше в петък и докторката каза, че не е притеснена, но аз не спирам да се тревожа и не знам какво да правя, освен да лежа и да си пия лекарствата.
Има ли някой друг в такава ситуация? Броите ли по колко контракции имате? Знам, че всичко е физиология, но ме притеснява, че са повече от стандартното за този месец и че не виждам резултат от терапията. Изкушавам се пак да ида до спешното, за да не стане беля...

# 498
Изпрахте ли вече количките и ако да - как процедирахте? Директно в пералнята или нещо по-специално? Обмислям тези дни да сваля платовете на нашата и да действам (малко ме е страх дали после ще мога пак да я сглобя Grinning )

# 499
Изпрахте ли вече количките и ако да - как процедирахте? Директно в пералнята или нещо по-специално? Обмислям тези дни да сваля платовете на нашата и да действам (малко ме е страх дали после ще мога пак да я сглобя Grinning )
Нямам купена количка, но скоро бях на автомивка и приятелка заедно с колата изми и количките. Не ми беше хрумвало, но се получи. Друга пере с прахосмукачка за тапицерии. 😅

# 500
Аз не съм я прала още,но всички вътрешни части и се свалят(за външните не съм проверила) и ще ги пусна в пералнята.Сега тепърва купих плат за чаршафи- свекърва ми ще ушие за количката и за кошарката.
Лека полека набавям дреболийките като аспиратор за нос, еднократни бикини...но имам още неща да купувам.Чудя се дали да взимам безконтактен челен термометър и какъв точно.С бъдещата кака ползвах обикновен електронен с мек накрайник за дупе или подмишница.
Снощи малката спа при мен и на сън ме удари силно в корема.Не ме заболя по - скоро ме стресна.Обаче от сутринта имам болка ниско долу между слабините - пубисна кост ли се води ,там където е окосмената част.Болката е рязка и внезапна , кара ме да изохкам.Днес се чух с АГ по друг повод и му споменах , уж не било притеснително ако нямам конрракции.Отделно почна да ме боли мвжду краката като от каране на колело, но добре помня с първата бременност , чв много ме болеше и четох , чв е от релаксина и отпускането на връзки,тазови кости.
Другото , което сега ми е филм , че ми излезе един обрив над кръста на гръбнака - херпес зостер каза личната , после посетих дерматолог , той пък каза Не , това е херпес симплекс.В тези седмици уж не бил опасен на това място ,но сега и това има да мисля.

# 501
Момичета, някоя от вас прави ли обременяване с глюкоза и със 75гр. ли беше? 2 или 3 измервания (на час и на два часа)?

# 502
Момичета, някоя от вас прави ли обременяване с глюкоза и със 75гр. ли беше? 2 или 3 измервания (на час и на два часа)?
Аз се опитах и върнах всичко, кръвното ми започна да пада рязко и прекратихме. Но да 75гр беше, първоначално ми взеха кръв без да съм пила каквото ѝ да е, изпих я и ми казаха да си почивам, че ще се видим след 2 часа. Имаше бутон в стаята, ако имах нужда от нещо да дойдат.. иии купона започна. Това, че при мен се е стекло така, не означава, че и при друг ще е така. Не е нищо страшно, но на мен не ми понесе, не мога без да закусвам и съм с много ниско кръвно (80 на 60).

# 503
Аз правих обременяване с глюкоза. Правила съм и като не бременна,  пак е гадно, но като бременна е пълна гадост. Но като всичко друго .. търпи се. 75 гр глюкоза в 200 мл вода. Кръв се взима от вена на гладно и жадно, а следващите пъти може и от пръста, понеже обикновено при бременни не се изследва инсулин. Хубаво е да се стои в покой и не се яде нищо докато не приключи изследването.

# 504
Аз правих не бяха добри резултатите.Имах и кетони и захар в урината.Гинеколожката не обърна газова внимание ,ендокринолог също.Отидох рутинно до личната реших да и покажа изследванията и тя моментално ме прати в болница.В неделя живи здрави ще ме изпишат.Като тук ми пратиха изследвания казаха,че ни са лоши и само да спазвам диета.Тук кръвната захар на гладно ми беше 4.7,а с натоварване с глюкоза на гладно преди това беше 7.

# 505
Привет момичета!

Вчера мина моето натоварване с глюкоза и ми олекна като видях резултатите. Всъщност не изпитах дискомфорт нито при приема на глюкозата, нито след това. Даже леко се притесних да не би да значи нещо лошо, но слава богу, не.

В 28 седмица съм и на този етап не мисля, че съм усетила някакви контракции.
От известно време се будя със страшни крампи в десния прасец. Особено днешната ме докара почти до сълзи. Случва се сравнително рядко, но някоя от вас да има "лек" за този дразнещ минус?

Почвам вече да се лутам между "готова ли съм за бебето" и "какво ще се случи с мен и тялото ми след като дойде бебче". Няма угодия на тази глава, все нещо мели и човърка да ми докарва стрес и все си мисля, че нещо не знам, а естествено е от голяма важност за здравето на бебе 😅

# 506
Включвам се да мрънкам.
2 дни лежа защото пак имам ежедневни котракции, какво е това чудо не знам вече! Пия 3 гр. Магнерот и нищо… дори само да лежа пак имам контракции…
Вие как сте?

# 507
И аз имам леки контракции, но сякаш минават и не ми правят много впечатление. Будя се доста през ноща и ако съм по-дълго будна и бебенцето се буди и почва парти в корема ми.. Иначе последно време забелязвам, че ми се подуват пръстите на ръцете сякаш или ми е трудно да ги свивам.. нямам проблем с краката ама ми при ръцете..

# 508
Ако имате проблем с подуване на краката, дори да не сте забелязали разширени вени още, препоръчваш да си вземете чорапи за тях. Това трябваше да го направя отдавна, откакто ги нося се чувствам по-добре. Малко по-топло ти става, но нищо не търпимо в домашни условия.

Някоя от вас дали има опит с херния и най-вече херния при раждане? На скоро ми я потвърди хирург в Надежда, според нея ще съм за секцио, но чета доста случай за безпроблемно нормално раждане с херния. Май не всеки АГ се наема да води такова раждане.

Близки ми препоръчват ми да се пренасочва към Свети Лазар. Там са по-силно насочени към естественото раждане и имат доста случай, за който в друга болница със сигурност ще те оперират (като седалищното раждане).

# 509
Аз също съм с подути и почти постоянно изтръпнали крака и ръце. А за крампите АГ каза да си взема магнезиево олио от аптеката и да се мажа с него, тъкмо и така най-добре се усвоявал магнезия от организма. Пробвах 1-2 пъти, но страшно много ми пари. Май трябва да го разреждам с вода, но така още не съм опитала ... Ако някой се маже с такова олио нека сподели дали го разрежда и дали пари след това ...

Общи условия

Активация на акаунт