💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 492
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Днес бях на преглед, бебчо е около 2 кг. изглежда ми доста като се има предвид, че има още доста до раждането и ще си качи. Каката я родих 3 кг.
Аз съм в 30г.с с момиче и е 1980 гр. Не винаги е точно + -. Нямам гестационен диабет и прочие. Висока съм 160см, таткото е 170см и двамата сме слаби.. не знам, но очакват да стане около 3.500-4 кг. Та да, не сама.😅

# 571
Аз бях на преглед последно 31+1 и бебенцето ми беше 1770гр. Казаха, че е ок тегло ама без повече бяла захар и въглехидрати. Гледам няколко момичета са се оплакали от течения, и аз имах, мислех, че е нормално, ама на микробиологията ми излезе гадна бактерия и трябваше да пия антибиотик 7 дена. Надявам се се е махнала, определено нямам вече толкова, но чакам следващата микробиология да потвърди.

# 572
Здравейте,
вчера мина поредния преглед при новата следяща ме лекарка. Много се разочаровах. Праща ме на ендокринолог без причина, попитах какво от всичките ми резултати (подчертавам нито един извън граници, включително натоварването с глюкоза) я наведе на мисълта, че имам диабет, при което ми отговори, че така е преценила. Самият физически преглед също беше много груб, после до вечерта ме боля пъпчето. Аз ви казвам, голям камък с тия лекарки напоследък. Каза също, че бебе е наред, коремчето му е добре, околоплодните води са супер и тежало 1250 гр +/- 200 гр (този диапазон ми се стори странно висок, но не посмях нищо да кажа повече, че ми беше достатъчно неприятно). В 31 седмица съм.
Вчера пуснах една поръчка от гален с основни консумативи, които знам ,че ми трябват благодарение на вашите коментари, за което много ви благодаря!
Днес си пуснах и кръвните и ХИВ, че в Селена го искат при постъпване.

# 573
Коя е тази груба лекарка, от болница Селена ли е?

# 574
Здравейте,
вчера мина поредния преглед при новата следяща ме лекарка. Много се разочаровах. Праща ме на ендокринолог без причина, попитах какво от всичките ми резултати (подчертавам нито един извън граници, включително натоварването с глюкоза) я наведе на мисълта, че имам диабет, при което ми отговори, че така е преценила. Самият физически преглед също беше много груб, после до вечерта ме боля пъпчето. Аз ви казвам, голям камък с тия лекарки напоследък. Каза също, че бебе е наред, коремчето му е добре, околоплодните води са супер и тежало 1250 гр +/- 200 гр (този диапазон ми се стори странно висок, но не посмях нищо да кажа повече, че ми беше достатъчно неприятно). В 31 седмица съм.
Вчера пуснах една поръчка от гален с основни консумативи, които знам ,че ми трябват благодарение на вашите коментари, за което много ви благодаря!
Днес си пуснах и кръвните и ХИВ, че в Селена го искат при постъпване.

Моята проследяваща също предупреждава, че апаратурата дава отклонения в диапазон +/- 100 до 200грама. Няма как да бъдем напълно точни и сигурни в такова измерване. Много зависи как е застанало бебето, под какъв ъгъл е, дори точките да бъдат поставени перфектно спрямо картината на ехографа.

Това "защото така съм преценила" май е повече отчитане на дейност за колегите й. 😅 Щом няма никакви индикации и показатели за проблем - приеми го като отмятане на административни бумащини и за себе си.
На мен са ми пускали направления за изследвания, само защото се изисква, но не съм била задължавана да ги правя. Това е за заболявания, който са очевидни, че нямам.

# 575

Това "защото така съм преценила" май е повече отчитане на дейност за колегите й. 😅 Щом няма никакви индикации и показатели за проблем - приеми го като отмятане на административни бумащини и за себе си.
На мен са ми пускали направления за изследвания, само защото се изисква, но не съм била задължавана да ги правя. Това е за заболявания, който са очевидни, че нямам.
Мдааа, имам същите подозрения. От днес глюкозата ми също е в норма Grinning Ще отида, така и така имам направление вече, но не очаквам да чуя "страхотии". Grinning

Коя е тази груба лекарка, от болница Селена ли е?

Не е, доста младичка е, явно престои да трупа опит. Записах се при нея, просто за да имам някой по каса, но определено не е моята лекарка. Нямам търпение да си приключим "отношенията".

# 576
Момичета в 32 г.с. съм и няколко дни и от около седмица имам задух като вървя или върша нещо, не крия че кг. са ми в повече още преди да забременея и сега с тези +11 кг., но като баба меца се чувствам - тромава и огромна.
Вие как сте с пулса?
Моят в спокойно състояние е 85-90, а понякога се качва на 100-110, когато съм вършила някаква физическа работа и после поседна.
Почвам леко да се филмирам…

# 577
Имах период със задържане около 19-31 седмица
Вечер чак правих асматичин пристъп.
Ходих на пулмолог.  Оказаха се здрава, но с рефлекс и особено след вечеря не се чувствах добре.
Сега започвам 33та и утихна
Спя спокойно.
За мен задухът е нормален. Тежат вече и кг и бобови
Аз лично се чувствам огромна.

# 578
От тази сутрин съм със растроиство, незнам мога ли да пия нещо неудобно ми е да звъня днес на доктор. Ако някои, знае какво може да се пие.

# 579
И аз имам проблем със задух, а съм качила 5кг засега, та не мисля, че е от килограмите. С напредване на бременността матката притиска диафрагмата и белите дробове, което затруднява поемането на дълбоки вдишвания. Освен това, сърцето и белите дробове работят доста повече, за да доставят кислород както за нас, така и за бебоците. Иначе моя пулс в спокойно състояние е около 80, но тръгна ли да изкачвам лек наклон или стълби и скача на 150+.

# 580
От тази сутрин съм със растроиство, незнам мога ли да пия нещо неудобно ми е да звъня днес на доктор. Ако някои, знае какво може да се пие.
Във всяка аптека ще ви дадат съвет. Смекта ми бяха изписали, плюс че обира вирусите като гъба. Ентерол също е вариант. Успех!

# 581
Ентерол, може да се приема по време на бременност. Аз също бях с разстройство и това пих и ми подейства.

# 582
Момичета, пипнах някакъв вирус! Много хора са болни в момента, пазете се. Първите два дни бяха много неприятни, но днес вече ми е 4ти ден и съм само със запушен нос и леко зачестила кашлица. От кашлицата най се притеснявам, но поне се разминах без температура и осезаемо се чувствам по-добре. Пия геломиртол и авирон по препоръка на личния лекар (плюс биозин мама), АГ-то не ме отрази изобщо първите два дни (верно бяха уикенд, ама все пак). Дано всичко вече да отшумява, иначе бебе си ме рита нон стоп и това ме успокоява много Grinning
Имам въпрос, от кога започнахте да приемате желязо? Излезнаха ми кръвните и имам някой резултати, които ме притесниха, но новото АГ каза, че нямам нужда от желязо. Мисля да потърся второ мнение другата седмица, тъй като ми предписа Ефизол, а когато отидох да го закупя аптекарката почти отказа да ми го продаде защото съм бременна. Реших да не го приемам и да си остана само с геломиртол-а и при дискомфорт ангал.

# 583
Момичета, пипнах някакъв вирус! Много хора са болни в момента, пазете се. Първите два дни бяха много неприятни, но днес вече ми е 4ти ден и съм само със запушен нос и леко зачестила кашлица. От кашлицата най се притеснявам, но поне се разминах без температура и осезаемо се чувствам по-добре. Пия геломиртол и авирон по препоръка на личния лекар (плюс биозин мама), АГ-то не ме отрази изобщо първите два дни (верно бяха уикенд, ама все пак). Дано всичко вече да отшумява, иначе бебе си ме рита нон стоп и това ме успокоява много Grinning
Имам въпрос, от кога започнахте да приемате желязо? Излезнаха ми кръвните и имам някой резултати, които ме притесниха, но новото АГ каза, че нямам нужда от желязо. Мисля да потърся второ мнение другата седмица, тъй като ми предписа Ефизол, а когато отидох да го закупя аптекарката почти отказа да ми го продаде защото съм бременна. Реших да не го приемам и да си остана само с геломиртол-а и при дискомфорт ангал.

И аз го пипнах - тормозеща хрема, която преминава в кашлица заради секретите. Имах ниска температура първите 2 дни около 37.5., при мен имаше и 2-3 дни болки в гърлото, при мъжа ми - не. На 4я ден си направих домашен тест от аптеката и се оказа ковид - има някакъв нов вариант, който е много заразен, хремата е характерна за него и не е тежък. Пих няколко парацетамола, доста витамини и капки за нос плюс няколко таблетки за смучене за гърлото. Почти го преборих.

Аз желязо започнах може би преди 2 месеца по 1 таблетка на ден Ферогрийн, но АГ иска да го спра за няколко дни и да пусна кръвни, за да прецени дали трябва да го пия още или да приключвам с него.

# 584
Желязото може да се пие до края, аз го започнах рано, заради резултатите от изследванията,  изчерпва се запаса от желязо и хемоглобина започва да пада рязко. В последните месеци с хапчета трудно се наваксва и изписват вливки на желязо. Моя хемоглобин се повиши от хапчетата и си продължавам до раждането с приема на желязо.

Общи условия

Активация на акаунт