💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 510
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Въпрос най вече към мамите за втори път.Кой размер дрешки е наи подходящ за първо време.Размер 56 за новородено, или един размер по голямо .По голям размер най вече за бодидата чух ,че трябва да са заради памперса.

# 631
По мои наблюдения най-много в началото вървяха 62. 50/56 помниш нямах.
Разбира се първите дни му бяха леко големи, но беше зимно бебе, аз мама за първи път и не исках тесни неща

# 632
aleks87, в момента екипът им се е увеличил. На консултацията с Олга ми каза, че дежурната акушерка поема раждането. Може да не е тя.

# 633
Аз със сина ми се бях заредила от 56 размер нагоре. Той обаче се роди 49см и 56 му бяха огромни, чак след месец взеха да му стават, но за мен не беше проблем. Ако детето ви се роди над 50см много бързо ще умалее размер 56. Ако взимате от hm или Lidl имайте предвид, че техните дрехи вървят уголемени като цяло.

# 634
Аз взех със първото по няколко 50 и 56 защото 56 беше голямо първите седмици.

# 635
И аз взимам 50 размер, моето дете родено октомври и беше 52 см, около месец си носи 50 размер, после до Коледа 56 см, а наддаваше много. Естествено не говоря за дрехи от синсей и пепко, защото те се свиват много. Лидл нямат под 62 размер или поне аз не съм попадала.

# 636
Аз взех три размера за всеки случай. От HM взех 50 и 56, но те са малко уголемени, та дори и да се роди около 48-52 ще са му ок. Взех и от Sinsey и Pepco, за 62-64-68 с идеята, че ще се стеснят след изпирането, та ще видим. От Lidl взех също, но те са 2-4 мес. супер странен размер…
Ако видя зор ще поръчам онлайн и за 2-3 дни са при мен Simple Smile

# 637
Имате ли проблеми със запушен нос, и без друго по цяла нощ се въртя като пумпал, еми само запушен нос ми липсваше.

# 638
Моят се запушва. Имам чувството, че всичко ми е подуто

# 639
Да, от самото начало. Навсякъде ми казваха, че е нормално. И вече спях да питам. Изписаха ми спрей за нос, който само ми дразнеше допълнително и хапчета за дихателните пътища Снизтоп. Не знам дали имаха ефект.

Имате ли проблеми със запушен нос, и без друго по цяла нощ се въртя като пумпал, еми само запушен нос ми липсваше.

# 640
И моят е запушен много често, особено вечер като си легна. Понякога при промяна на позата изпуква и се отпушва изведнъж и след 2 минути пак се запушва яко 😳
Четох, че се получава някакво подуване на лигавиците по време на бременност и оттам идва дискомфортът.

# 641
И аз се включвам в клуба на запушения нос… 🥲
Съвсем скоро всичко ще се “отпуши” 😆

# 642
Моят също се запушва.Ползвам спреи за нос Sinylan.

# 643
На мен само Муконазал ми помага. Не знам дали може да се ползва оо време на бременност, но не мога без него от няколко месеца вече и съм изразходила три шишенца. И без това имам задух от притискането, тежината и шегите и не мога да дишам, а и като ми се запуши и носа и получавам нещо като паник атака от недостига на въздух.

# 644
А къде го биете този фраксипарин ,нямала съм мазнинка по корема,понеже е доста опънат и АГ ми каза в ръката над лакътя ,пък чета ,че не било много препоръчително там и  се чудя къде да го бия ....

Аз съм на фраксипарин от началото на бременността (сега съм 33 + 6 г.с.) В началото беше много лесно в корема, но с напредването на бременността ставаше все по-трудно да намеря сланинка. Сега опъвам кожа, колкото мога, отстрани под кръста и там го бия. Голям зор е!

Относно нощниците за кърмене, аз си поръчах от Братя Гьокови - качествени и евтини. Хич не ми се даваха 100 лв за една нощница.

Тепърва имам да преглеждам бебешки дрешки, които ми подариха. Вие на какви градуси ги перете?

Общи условия

Активация на акаунт