С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 32 030
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Само на мен ли ми се струва, че драмата за великите апартаменти са по-често създадени от мъжете им и техните родители. 
Моите родители ни платиха половината апартамент и дори не питаха на чие име ще бъде. По стечение на обстоятелствата е на името на ММ,  защото само той беше на сделката. Моите родители нито един път не са казали нищо.

Ако сте били в брак няма значение кой е бил на сделката.

# 136
  • София
Наследеното по време на брак, не става общо, или поне до скоро беше така.
И все още е така. Наследеното по време на брак е лична собственост, не е СИО.

# 137
  • Другата България
Разбира се, че не всички свекърви са точно такива. Blush

# 138
Ариел, права си да ти е обидно, но всички свекърви са точно такива и точно това си мислят винаги.

Ами не всички. И друг път съм казвала, че моята изчака да мине сватбата и тогава прехвърли апартамент на мъжа ми. Чак при плащане на данъци разбрах, че съм станала съсобственик.

# 139
На моя близка свекърите прехвърлиха семейния си апартамент само на нейно име. Нямат проблеми с мъжа си, напротив.

# 140
Придобитото по време на брака е обща собственост.Затова родителите на момичето не са имали претенции. Платили са половин апартамент и половин апартамент  е собственост на дъщеря им.
Наследеното по време на брака си е лична собственост на наследника.
Не знам защо се сърдите,като действително половината бракове завършват с разводи,всеки иска да си защити парите и детето.

# 141
На моя близка свекърите прехвърлиха семейния си апартамент само на нейно име. Нямат проблеми с мъжа си, напротив.

Възможно е външните хора да не знаят всички обстоятелства за такова  доста необичайно решение.

# 142
Затова е най-добре, семейството да си купят апартамента и да е на името на двамата.
Така при развод ще се дели наполовина, без някой да се чувства ощетен и без родителите да са спонсорирали чуждо дете.
Подаръците или са безусловни, или не се правят.

# 143
Идвам да се оплача от отровна свекърва.
Много е дълго, но ще се опитам да съкратя. Не живеем заедно, отиваме при тях на гости понякога. Живее с другия си син и семейството му в една къща. Аз отивам там заради децата, племениците на мъжа ми и кучето им.
През годините съм се карала с нея, но все от мен да мине се сдобряваме..
Ние сме заедно от 6 г. През 2020 г имам мъртво раждане на термин. Всеки, който е преживял такова нещо ще ме разбере..
Когато й казах, че съм бременна и я помолих да не казва на никой, защото беше рано, тя естествено беше казала на цяло село..
След това след раждането пак в пълни детайли беше разказала на всички. Хора, които не познавам и не са ме виждали  знаеха с детайли за раждането и всичко..
Тогава повече от ясно й дадох да разбере, че от тук нататък за мен няма да научава нищо. Ако е писано да имам деца, тя ще разбере последна и то след като родя..
Аз дете все още нямам. Но това не е предмет на тази тема в момента.
Вчера отидох да видя децата и кучето. Тя се пребра от работа ядосана. Започна да звъни на другата снаха и се скара по телефона с нея, защо били отишли при сестра й, защо постоянно ,,шетат,,..
И секунди след като се скара с нея ми казва:
- Ще те караме при нашия поп да ти чете молитва да ,,прихванеш,, а не да се срамувам аз от хората, като ме питат защо още немате деца, какво чакате...
Аз направо изпаднах в шок.. Започна един лют скандал, за който не съжалявам, защото си казах какво мисля за нея и за хората, за които живее тя..
Толкова е безмозъчна, че когато някой я пита нещо тя е длъжна да си разказва всичко. Не се замисля даже, че има лични неща, които са си лични, а не да се казват на хората..
Няколко пъти натърти как хората са важните, че я питат защо нямаме още деца, а тя видиш ли незнае и няма как да им каже.. Много и е важно какво я питат хората  и как тя всичко си казва. Ама същите тия хора не си разказват личния живот на нея, но тя това не го разбира.
И на сина си не каза кои са тия хора, които толкова ги интересува защо още нямаме деца..
И той и каза, че с нея спираме да общуваме щом хората са й по - важни.
Тя дори не може да проумее каква е загубата на дете.. А още по - жалко е как заради хорското мнение живее и са й важни хората..

# 144
Аз продължавам да не разбирам, защо трябва да се споделят лични неща, като раждането например със свекървата. Изобщо не мога да проумея, какво кара човек да отиде и да си разкаже подобно преживяване. И кому е нужно. По отношение на забременяването е същото. Споделя тогава, когато си готова да го обявиш пред всички. И си спестяваш поводи за драми и скандали.

# 145
Пълна дистанция от свекървата във всяко едно отношение и никакво сдобряване. Много добре, че мъжът ти не желае да контактувате с нея.
С останалите роднини може да се виждате на друго място.

# 146
За раждането и защо детето го няма, нямаше как да не научат близките. Още повече, че в родилното ги пуснаха да видят бебето. Тя също беше там. Това имам предвид, като казвам, че е разказала с подробности всичко на хората.
А когато й казах, че съм бременна беше в 3 месец, не съм имала проблемна бременност. Споделих й, защото все пак е майка на мъжа ми. Тогава наистина незнаех, че казва всичко на хората.

# 147
Аз продължавам да не разбирам, защо трябва да се споделят лични неща, като раждането например със свекървата. Изобщо не мога да проумея, какво кара човек да отиде и да си разкаже подобно преживяване. И кому е нужно. По отношение на забременяването е същото. Споделя тогава, когато си готова да го обявиш пред всички. И си спестяваш поводи за драми и скандали.
Как не проумявате...,нали трябва да има някаква комуникация,или да се подминаваме като пътни знаци със свекървата? Аз не проумявам как има хора като вас ,които не разбират хора като нас. Ето и аз не проумявам... Няма как всички да можем да слагаме такива граници,че нищо да не се споделя. Евала на такива хора.

# 148
Това е много жестоко, което ти се е случило. Съжалявам, дано се съвземеш емоционално и психически.
Някои стари и хора на село наистина живеят за хората, имат някакви рани и травми и те, така са научени.

# 149
  • Варна
Между "някаква комуникация" и да си изпееш майчиното мляко има един океан разлика.

Общи условия

Активация на акаунт