С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 32 033
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Това е много жестоко, което ти се е случило. Съжалявам, дано се съвземеш емоционално и психически.
Някои стари и хора на село наистина живеят за хората, имат някакви рани и травми и те, така са научени.
Не само на село и в града е пълно с възрастни хора с този манталитет.

# 151
По-добре авторката да не ходи на гости, да се вижда с децата и кучето навън.

# 152
Свекървата явно е много проста, но няма да я промените вие. Затова ДИСТАНЦИЯ, никакви ли иредки срещи, разговори да ежедневни неща и т.н. Човек е добре да преценява какво и с кого споделя, и хубаво и лошо, че често и от приятели чуваме разпространени неща. Тоест споделяне в рамките на неща, които не са важни. Разговори със свекървата, ако се налага за ежедневни неща-времето, манджите и т.н.. Неща като смяна на работа, бременност, важни семейни проблеми или планове не ги споделяте с нея

# 153
Между "някаква комуникация" и да си изпееш майчиното мляко има един океан разлика.

Точно.

# 154
  • София
Селянка е, не е отровна. Яловата снаха е срам и жената в нейната общност се вълнува повече от имиджа си, отколкото от теб. Далече от нея и кажи и на мъжа си да не и споделя нищо. Не виждам защо изобщо ходите там. Като искате да се видите с другите да ви дойдат те на гости. След подобна трагедия като преживяната от теб бива да се щадиш повече и да гледаш себе си.

# 155
На село всички знаят всичко за всеки и имат  мнение за всичко. Сега се успокой и повече внимание на глупостите ù недей да обръщаш. Наистина е по-добре, ако девер ти си води семейство на гости у вас. Иначе срещите със свекървата все ще човъркат раната.

# 156
А представяш ли си да беше на мястото на другата снаха и да се налагаше да живееш със свекървата? Simple Smile Бърже пали една свещ.

# 157
Бъдете благодарни,че не живеете заедно. Комуникирайте рядко,честитки по празници и рожденни дни,неутрални разговори за време и манджи.
Поканете брата и снахата на гости,така ще ги видите и те ще се разнообразят. Пък и ще оплюете свекървата дружно:money:

# 158
Ако позволите, и аз да си се оплача от свекървата или по-точно най-токсичният човек, когото познавам. При всяка среща с нея или гостуване у тях тя не спира да клюкарства, да обсъжда и да обижда мъжа си, родителите и роднините му. Като свърши с тях, почва съседите, колегите си и т.н. При последното ми гостуване у тях  случайно чух , че докато не съм в стаята, говореше и за моите роднини пред мъжа ми. Аз съм свикнала да не и обръщам много внимание, но имам малък син, който скоро ще започне да разбира и не искам да е под нейното токсично влияние. Опитвам се да огранича контактите ни, но тя почва да звъни на мъжа ми и да реве по телефона колко и било мъчно за нас, защото отдавна не сме ходили на гости и той и се връзва. Когато сме при тях и след много тръшкане от нейна страна склоня да я оставя сама в стаята със сина ми за 10-20 минути, съм чувала да му говори неща от типа "Мама и тати нищо не ти разрешават. Баба ще ти дава всичко." , "Виж, мама излезе, защото не иска да е с теб, ама баба е тук.". Естествено, реагирах на това пред нея и мъжа ми и тя каза, че се била шегувала и , че много на сериозно съм го приемала. Синът ми е все още бебе, но ме притеснява как ще му повлияе контактът с нея, когато вече почне да разбира какво му се говори. Как да постъпя според вас?

# 159
От моя опит мога да ти кажа,  че трябва да се реагира на момента. Не е ок, да вдигаш скандал, не помага. Най-добре се е получавало, когато започна да обяснявам - ние не говорим така на детето,  държим се с нея като с голям човек, не я лъжем, не обиждаме хората и т.н., зависи от ситуацията. Винаги се е засрамвала в такава ситуация. Ако реши да повтори казвам - помниш ли какво говорихме, ние и т.н....същите обяснения. Общо взето на третия път си позволявам да повиша тон, че тези неща са говорени вече и че става досадно, но рядко сме стигали до 3 пъти.

# 160
От моя опит мога да ти кажа,  че трябва да се реагира на момента. Не е ок, да вдигаш скандал, не помага. Най-добре се е получавало, когато започна да обяснявам - ние не говорим така на детето,  държим се с нея като с голям човек, не я лъжем, не обиждаме хората и т.н., зависи от ситуацията. Винаги се е засрамвала в такава ситуация. Ако реши да повтори казвам - помниш ли какво говорихме, ние и т.н....същите обяснения. Общо взето на третия път си позволявам да повиша тон, че тези неща са говорени вече и че става досадно, но рядко сме стигали до 3 пъти.

Благодаря много за съвета! За съжаление не постигнахме успех с подобен подход. Отговорът и е "Е, вие много се превземате с възпитанието на детето! Нищо няма да му стане! Аз синът ми го оставях да си реве в другата стая, докато ние правим купон и ето, порастна детето и си е добре".

# 161
Нито глезенето ,нито тормозът са решения.
 Все си повтарям, внуците не са ми деца. Те имат родители. Харесвам или не - не е моя  работа, каквото отгледат ,това ще имат.
 Тази се вживява и хваща  за сина си , да не я изостави и  не общува ,  изплъзва  и  се и прави циркове.
 Да ,не е приятно да си  много встрани, центърът е друга, семейството  е жена и деца.  Нормален родител се радва  да е    в час с живота на детето си, макар да е   възрастен човек - успява ли, здраве,  справя ли се с финанси, в смисъл  да не гладува ,да има условие съвременни, да пътува, живее,  общува в света. Това е да изпълниш   родителството.
 Не  е приятно да те отрежат. Но  и за двете страни/ и снахи има зли/  е добре като не става работата- самота. Да се тровиш ден из  ден и дразниш  - защо?
 И да , има промяна като се  оженят - и двете страни,  ако нормално общуват, се доближават до нещо ново, не е същият човек. Ако виждаш как се променя и не се замислиш, че и  двамата го правят за да  си паснат -  леле мале.
 Кой да разсъждава. Да  отмъщава е лесно и да ядосва.

# 162
Отговаряш, че тя е гледала нейното дете, както е смятала за добре. Сега ти и мъжът ти ще гледате вашето дете, както намирате за правилно, защото вие отговаряте за него. Дано мъжът ти е на твоето мнение, ще ти е по-лесно.
И не ѝ оставяш детето без твое присъствие, реагираш на всяка подобна реплика на момента. Доста здрави нерви се изискват.

# 163
  • София
Синът ми е все още бебе, но ме притеснява как ще му повлияе контактът с нея, когато вече почне да разбира какво му се говори. Как да постъпя според вас?
Като се жените за тия мъже не мислите ли, че родителите им ще са баби и дядовци на децата ви? Описаната свекърва си е най-обикновена не много умна и сложна баба, тук вече стана токсична и опасна. Ми, детето ще има по-простовата баба, ще му пържи мекици, ще го обича, ще му каже някоя и друга глупост, голяма работа.
Знаеш ли колко други хора ще му говорят глупости? Като започнат другите деца да го обиждат, например, какво ще правиш? И с тях ли ще ограничиш контактите? Гледай ти как го възпитаваш и не си поставяй непосилната задача да контролираш целия свят около него, защото няма да стане. Ти виждаш в тази жена едни неща, детето ще вижда съвсем други.

# 164
Бояна, то е ясно, че ще срещне много неща това дете, но не е добре едната баба да обижда другата.
Като не чува от обяснения, ще й натъртя, че ние сме родители и ние решаваме. Добрия тон, ще прерасне в строг.

Общи условия

Активация на акаунт