С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 208
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Изобщо не е трудно, даже за някои свекърви е дори противно, но трябва да имаш нещо в междуушното пространство. По-важният въпрос е какъв е този мъж, роден и отгледан от тази майка.
Лютиче, не е грозно, направо отвратително е.

# 196
И аз бях ялова още на 25 според тях. Не се бяхме наканили за деца. Решихме и 3 месеца по-късно заченах (на 31 г). Мъничето лежи до мен в момента и рита с крачета кучето (което щеше да я изяде, а той спи и не отразява даже). Ама това ялова не знам колко пъти го чух през тия 6-7 години. То говори много повече за човека (камо ли жена!), който говори така.

# 197
Трудно им е на доста майки, че света вече не се върти около тях и мнението им не важи както преди появата на снахата. Ама свекървата е вече донякъде възрастна жена, очукана от живота й дай сега на младото момиче да му покажем от къде изгрява слънцето!

# 198
Свекървата е проста жена от село, където се е вярвало като е била млада, че жената трябва да роди поне 1 дете. Ако се случи някоя трагедия като при Бубани, веднага трябва да пробва отново до откат. Въобще не може да разбере друга гледна точка, напр. че младите ги е страх или не могат да преодолеят трагедията или си имат друга причина. Затова се мисли, че снахата има проблем със зачеването и се предлагат решения.
Колкото по-малко ходите там на гости, толкова по-добре. Канете другия брат и семейство барабар с кучетата у вас. Няма оправия с такива хора, само нерви за вас.

# 199
Вариант синът да е с проблемите?

# 200
  • В полите на Пирин планина
Да, точно така е.
Колкото и да е странно моята свекърва все още си мисли, че знае по-добре от мен, а също и от сина си и трябва да дава тон на всичко, което се прави у дома...
Днес се прибираме от пътуване и получаваме въпроса:

Кога ще перем килимите?...

Все едно тя ще ги пере...
Ама какво пък, явно й е скучно.

# 201
Доколкото разбрах, двамата са здрави. Тя е родила, но бебето не е оцеляло.
Млади са . Ще си родят друго бебе, но травмата си е травма и  в такива случаи най-добре е близките да си мълчат.

# 202
Трудно им е на доста майки, че света вече не се върти около тях и мнението им не важи както преди появата на снахата. Ама свекървата е вече донякъде възрастна жена, очукана от живота й дай сега на младото момиче да му покажем от къде изгрява слънцето!

На мен ми е много интересно какво се постига с подобни "подмятания" и "забележки"?
Особено ако това е болна тема.
Мъжът, ако не е мамин-смотльо като нищо ще спре контакт с майка си.
Тук говорим за наистина болезнено изживяване - тя го изкарва все едно е нищо.
И разбира се мъжът няма как да е с проблем - лошата снаха ще да е....

Да съм на Бубани ще го пращам да си ходи сам и да й обясни на свекървата, че подобни изказвания и намеци не са никак тактични.

Сещам се как на новата ми работа свека беше пратила нейни роднини да ме "шпионират", за да й кажат едва ли, не че съм некадърна, но като й казаха нещо друго си глътна граматиката.
Та така - и челна стойка да направя за нея все ще си остана мързеливата и проста снаха, която само иска да се докопа до парите на сина й.

# 203
За хиляден път ще напиша тук, че колкото и да се оплаквате от свекървите, друг трябва да промените. Тях няма да успеете. Къде са мъжете ви, да ви защитят в тези ситуации? Ако те са на място и скръцнат със зъби, нещата няма да са такива. Да, на простите хора не можеш да затвориш устите и ще продължават с клюките, но не и пред вас.
Ариел, мъжът ти как реагира след въпросното следене?

# 204
Той не заема страна, защото и без друго отношението между сестра му и нейният мъж са също толкова обтегнати.
Там нещата са ескалирали до положение зетя въобще да не ги посещава и да насъсква и дъщеря им срещу тях (и с право между другото, но не мисля, че това е начина).

Само реве и плюе как той я настроил против тях, но не вижда как с вечните си забележки и непрекъснато мърморене и тя е допринесла за това. Все другите са виновни - и ето нито дъщеря й случи на мъж, нито сина й на жена. Пък тя светица.... мхм... с ореол.

И да маскираш ужасният си характер със "загриженост" е толкова гнусно, че няма и на къде.

# 205
Ами там ни е проблема, то даже не е до заемане на страна, а до това да се изправи като мъж и да стопира намесата. Докато на него му е удобно така, ти ще се бориш със всякакви простотии от нейна страна.

# 206
  • София
Снахата също може да реагира. Не е нужно да чака мъжът да го прави.

# 207
Снахата също може да реагира. Не е нужно да чака мъжът да го прави.
Така е, но това не отменя ролята на мъжа. Нека реагира подобаващо сина и да видим ще продължи ли цирка. Защо на мен не ми изпрати свекървата някой, да ме проследи как работя. Не града, а държавата ще и се стори тясна. Така че пак стигаме до факта, че кучето скача според тоягата.

# 208
Кой нормален човек използва думи като прихванеш, ялова... не мога да повярвам, че след подобна трагедия това момиче няма морална и емоционална подкрепа, а се издевателства така. Момиче, погрижи се за себе си, това е пълно неуважение. Някои хора сякаш са емоционално осакатени.

# 209
  • Най-красивата страна
Bubani25,много добре те разбирам.
Ние нямахме деца дълги години  и свеки се пробва да ме тормози,ама не се получи.
Кога ще имате деца е лично ваша работа и никой няма право да се бърка.И отказваш да говориш по въпроса.Режеш директно.Толкоз.
Трябва да си твърда и категорична.
Зад гърба ти какво говорят не е важно.Важното е като се обърнеш да млъкват.
Изпробвано е.Действа.

Общи условия

Активация на акаунт