С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 200
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Снахата също може да реагира убедително. Нека не се подценяваме. Не сме малки деца. Ако нечие отношение не ни устройва, трябва да реагираме на момента, не да мълчим и да чакаме на друг.

# 211
Ами там ни е проблема, то даже не е до заемане на страна, а до това да се изправи като мъж и да стопира намесата. Докато на него му е удобно така, ти ще се бориш със всякакви простотии от нейна страна.

А то и аз мога като мъжът на сестра му да ги отрежа и спра контакт с тях (което поне за мен е много крайно).
Не в това е проблема, проблема е, че колкото и каквото направиш все си крив и лош.

Предстои ни да сключим брак онази подпитала за предбрачен договор, синът й отговорил, че за толкова години ми има доверие.
Не знам как е реагирала, но едва ли е подскачала от радост.

Да не говорим и как реагираха като им съобщихме, че ще се женим - все едно за погребение им съобщихме.
А най-странното е, че си въобразявах, че за толкова години са ме приели като жена до сина им ама явно не...

# 212
  • София
... проблема е, че колкото и каквото направиш все си крив и лош.
...
Е, и?
Убедена съм, че роднини на мъжа ми не просто не ме харесват, а не ме понасят. Е, и? Аз също не харесвам разни хора. Е, и? Животът продължава без проблем.

# 213
... проблема е, че колкото и каквото направиш все си крив и лош.
...
Е, и?
Убедена съм, че роднини на мъжа ми не просто не ме харесват, а не ме понасят. Е, и? Аз също не харесвам разни хора. Е, и? Животът продължава без проблем.

Абе не е така. Хубаво е да си в добри взаимоотношения със старите.
Все за нещо ще ти потрябват.
Като са изгорени мостовете изначално трябва да се оправяш сам.

# 214
Ариел,  какво като не те харесва? Мъжът ти трябва да те харесва и обича, не свекървата. Ако те харесва ок, но ако не хич да не ти пука. Не можеш да я промениш ш не е нужно.
А за толкова лични неща като бременност, раждане на дете и т.н да се използват толкова грозни епитети е дъното. Просто потребителката да и отговори, че нарочно не искат дете и да я затапи. Не е длъжна да и дава отчет иска ли, прави ли опити, ходи ли по изследвания и лекари.

# 215
  • София
Е, търпи ги тогава, щом те влече. Да изгориш един мост не означава да изгориш всички, но... Може да престанеш да бъдеш жертва. Ако искаш.

# 216
Е, търпи ги тогава, щом те влече. Да изгориш един мост не означава да изгориш всички, но... Може да престанеш да бъдеш жертва. Ако искаш.

Ти какво разбираш под "изгаряне на мостове"?
Аз разбирам да отрежа всякакъв контакт и даже да не ги искам и на сватбата си.
И какво ще стане тогава според теб? Мъжът ми ще плесне с ръце и ще каже: "Ами да права си да не ги искаш на сватбата! Що за разнообразие да откажем покана и на твоите родители?".
Страхотно решение - няма що.
То така става.

Да искаш да настроиш мъжът си срещу родителите му е най-тъпото нещо, което можеш да направиш.
Не ги разбирам тия вашите "борби".

И дори за теб да са най-смотаните диви селяни за него си остават родителите му.

Аз каквото мога съм ограничила - виждам ги веднъж месечно. Стига толкоз.

# 217
Ааа, ето каква била работата. Можело помощ да потрябва Joy

# 218

А може и на тях да им затрябва. Старческите домове не са евтини.

# 219
  • София
Къде съм писала за настройване на мъжа, Ариел? Само казвам, че можеш да избереш да излезеш от ролята на вечно мрънкащата жертва. Много отровно поведение е това.

# 220

Това не е твоя грижа.

# 221
Просто лично ти спираш или драстично намаляваш контактите и ги държиш в хладно цивилизовано отношение без да се обясняваш за нищо. Ние така изкарахме дълго - няколко години. След раждането на дъщеря ми позволих затопляне на отношенията заради ММ, защото считам, че всеки човек иска една идея по-лесно да става контакта между децата му и родителите му и не смятам да го товаря излишно. Разбира се, те самите в момента имат доста по-обрано държание поне пред мен, а май и попринцип. Ако пак има ескалации хич няма да се поколебая пак здравословно да не си говорим няколко години. А бях мега търпелива преди.

В казуса на темата, обаче, рязането би било без връщане назад. След такава трагедия някой да се държи така, трябва или да е напълно неадекватен, или зъл.

# 222
Имам две деца и не си предствям как някое от тях ще МИ позволи да имам подобно отношение към партньорите им.
    По казуса на Бубани и Ариел, не разбирам коя сила на света ви кара да се срещате , контактувате и поддържате някакви отношения с тези хора?! Отношението и към вас е толкова обидно, гнусно е. Вие с какво сте им длъжни? Мъжете ви да си конактуват с тях.

# 223

Това не е твоя грижа.

Ти пък откъде знаеш, че няма да стане моя грижа?
Моите родители са далеч, неговите са ни до задника.
Точно моя грижа ще стане.

# 224
Ариел,
аз много добре си спомням, че ти не обичаше родителите си и само ги плюеше във форума, че едва ли не ти провалили живота, сега на сватбата си ли ще ги каниш? Старческият дом за свекърите не е твоя грижа, в този случай, ако потрябва помощ от другата страна, трябва да подадат маслинената клонка, не ти.
Но като си решила да поддържаш отношения е добре да си удебелиш кожата и всякакви подмятания да игнорираш.

Общи условия

Активация на акаунт