С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 237
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
На мен пък майка ми повече ми вдига кръвното от свекървата Joy

# 181
  • Варна
Моята майка вечно ми гледа под лупа дома щото е свикнала нейния да е като аптека. Нея ако попитате, и доматите за салатата режа грешно, тоя бисер го е казала на дъщеря ми и се скъсахме от смях двете, сега си ни е вечна шега между мен и щерката как доматите не са нарязани правилно, но майка ми сериозно го мисли, за нея хич не е майтап. Свекърва ми няма грам забележка към мен, обича ме безкритично и безкористно, а когато дойде на гости, отсяда при мен, а не при сина си (бивш ми е) и ми лъска целия апартамент до откат.

# 182
Е, които са случили на такива свекърви е супер, но както четем тук, това не е масовият случай. Иначе, за всяко правило си има изключения, разбира се.

# 183
  • В полите на Пирин планина
Моята майка ми е правила забележка, че простирам неправилно... и свеки - също. Даже ходеше след мен да прехвърля дрехите по теловете. 😂😂😂

И е при нас две десетилетия, и нищо, което сме купили не й е харесало. Ама на мен хич не ми дреме.

Майка ми също ми е обяснявала колко грозен килим съм сложила в детската. 😋

Още се смеем на въпроса й: нямаше ли друг цвят? 😁

# 184
То някои майки може още да не са се отърсили от отговорността да те учат и коригират. Но все пак не вярвам родната майка (е, нормална майка) да те разнася по приятелките си колко зле поддържаш дома си. А от свекървите подобно отношение е по-вероятно. Все пак си чужд човек, не може да те чувства като детето й. Но ако просто е интелигентен и разбран човек, това е достатъчно за едни мирни отношения.

# 185
Моята майка вечно ми гледа под лупа дома щото е свикнала нейния да е като аптека. Нея ако попитате, и доматите за салатата режа грешно, тоя бисер го е казала на дъщеря ми и се скъсахме от смях двете, сега си ни е вечна шега между мен и щерката как доматите не са нарязани правилно, но майка ми сериозно го мисли, за нея хич не е майтап. Свекърва ми няма грам забележка към мен, обича ме безкритично и безкористно, а когато дойде на гости, отсяда при мен, а не при сина си (бивш ми е) и ми лъска целия апартамент до откат.

Какво по-голямо доказателство, че без думи ти казва НЕКОИ неща за дома ти.

# 186
То някои майки може още да не са се отърсили от отговорността да те учат и коригират. Но все пак не вярвам родната майка (е, нормална майка) да те разнася по приятелките си колко зле поддържаш дома си. А от свекървите подобно отношение е по-вероятно. Все пак си чужд човек, не може да те чувства като детето й. Но ако просто е интелигентен и разбран човек, това е достатъчно за едни мирни отношения.

... или, че си ялова, проста, дебела, бедна, от недостатъчно добро семейство, меркантилна и освен това сина ти е можел да вземе за жена близка родственица на принцеса Даяна, но се е задоволил с теб защото си "манипулативна кучка".

# 187
Този път не съм съгласна с КАГ. Моята покойна свекърва,с която много се разбирах,като дойдеше на гости /от друг град/ ми чистеше фурната.Не съм го приемала като намек,тя просто знаеше ,че мразя да я чистя.

# 188
Кой чисти и лъска без пари? Пратете ми го, изобщо не ми дреме, че ми прави намеци без думи.

# 189
  • В полите на Пирин планина
Ха-ха, и аз приемам подобни чистофайници 😋

# 190
Ама вземете, та си лепнете по един надпис на челото – коя иска свекървата да ѝ чисти, коя не иска. Simple Smile Че има и такива снахи, които приемат за кръвна обида, когато свекървата им чисти. Други пък го очакват и се ядосват, когато не го получат.
И пак стигаме до проблема с комуникацията. Кой какво очаква, кой какво предлага, кой какво получава... Вярно, че жените сме феноменални, ама все още не сме еволюирали да четем мисли. Нито като снахи, нито като свекърви.

# 191
Да, на село живее жената. Мисленето й е такова, простовата е. Знам, че няма как да е като мен и въпреки всички минуси, които има бях забравила колко са й важни хората.
Съжалявам наистина, че общувам с нея. Не си споделям лични неща с нея, защото е клюкарка. Тя постоянно разпитва и аз я отрязвам. За деца повече от ясно й дадох да разбере, че не искам да ме питат, дават акъл и какво ли не. И то защото цяло село ще разбере. Беше се спряла. Преди 2 месеца сестра й започна да праща на мъжа ми кординати на някакъв доктор, без изобщо дума да е ставало. Сигурна бях, че идва от нея. Но не задълбах. На нея обаче явно много я чопли отвътре какво става и е решила,че видиш ли аз не мога да имам деца.. А аз родих дете, което тя видя, а на мен дори не ми показаха..
Малко по - късно след като сестра й беше писала, тя подхвана темата пак. Как някаква нейна съседка 10г.нямала деца и тоя доктор й помогнал. Казах й да спрат да се бъркат и любопитстват и да не ме заклеймяват, че видиш ли не мога да имам деца. Аз дете съм родила. И тя тогава каза, е да щом един път си родила, пак ще ,,прихванеш,,..
С нея нищо лично не говорим. Аз се занимавам с кученцето когато съм била там.
Но онзи ден направо като почна с това, че хората я питат, а тя не знае какво да им каже и айде ся да чакаме докато ,,прихвана,, направо ми падна в очите тотално.
Този път наистина не искам повече да я виждам и общувам с нея. И други изцепки е имала, но този път си дадох сметка, че с такъв човек няма смисъл да общувам.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 20:21 от Bubani25

# 192
Не се занимавай със свекърва си. Отрицателната  форма на глаголите се пише разделно. Не знам, не искам и т.н.  Не го казвам с лошо.

# 193
Ама вземете, та си лепнете по един надпис на челото – коя иска свекървата да ѝ чисти, коя не иска. Simple Smile Че има и такива снахи, които приемат за кръвна обида, когато свекървата им чисти. Други пък го очакват и се ядосват, когато не го получат.
И пак стигаме до проблема с комуникацията. Кой какво очаква, кой какво предлага, кой какво получава... Вярно, че жените сме феноменални, ама все още не сме еволюирали да четем мисли. Нито като снахи, нито като свекърви.

А толкова ли е трудно да не разнасяш снаха си като "ялова" из цяло село?!
Колко малоумна трябва да си, за да направиш такова нещо?

(отново се връщам към първия казус).

# 194
Стига с това "ялова"... Грозно става вече.

Общи условия

Активация на акаунт