С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 993
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Фокси, върни назад - няколко страници.
Аз също като теб не съм харесвана от свекърва си.
Но ако мъжът ми се държи с мен по начина по който твоят се държи с теб аз ще си тръгна.
Ей там е разликата между теб и мен.
Ти си смучеш от пръстите оправдания, за да си с него - окей самозалъгвай се щом те кефи.
Като не искаш разнородни мнения в обществен форум (между другото) не си излагаш проблемите. Това ей така между другото и това не само към теб и към всички други.

# 466
Фокси, върни назад - няколко страници.
Аз също като теб не съм харесвана от свекърва си.
Но ако мъжът ми се държи с мен по начина по който твоят се държи с теб аз ще си тръгна.
Ей там е разликата между теб и мен.
Ти си смучеш от пръстите оправдания, за да си с него - окей самозалъгвай се щом те кефи.
Като не искаш разнородни мнения в обществен форум (между другото) не си излагаш проблемите. Това ей така между другото и това не само към теб и към всички други.
Ариел, ти защо си мислиш, че на мен ми пречи да си тръгна? Но това е най-импулсивното и непремислено нещо точно в момента. Мога да си тръгна и о, да, със сигурност бих го направила, ако продължи, но съм длъжна пред себе си и пред бъдещото си дете първо да опитам. В крайна сметка не живеем в токсична обстановка, че да бъда крайна. В крайна сметка съм се омъжила за този човек и заслужава шанс. Разбира се,че можем да си тръгваме от хората ей така и понякога е наложително да го правим с 200км, но случаят не е такъв.
Какта казах имам стабилна работа и собствен малък бизнес, не ми пречи да отглеждам детето си сама, но не е в това въпросът. Не ми пречи емоционално, че ще остана без мъж, научила съм се кое е важно и кое не, от жените съм, които си тръгват без да се обръщат, но премислено. Не ми пречи и физически да се справя с много неща, но пак казвам в момента не е в това въпроса.
Понякога не е редно да разсъждава човек егоистично, особено когато чака дете. Тук вече то е приоритет. А ако не е приоритет на бащата, тогава вече компромис няма и нещата стават съвсем различни.

# 467
А защо не го направиш?
Да си тръгнеш?
Ако те последва ще знаеш, че си взела правилното решение - ако ли не ще знаеш къде ти е "мястото".

Така или иначе след като него все го няма (почти през цялото време е при майка си) ще си гледаш детето сама.
За чий ти е тоя мъж? Да се кара на баща ти защо те питал дали си яла?
Нали знаеш, че като се появи детето скандалите ще ескалират.
И докато ти се чудиш как да жонглираш между него, бебето и вашите ти ще влезеш в лудница, а той ще си вземе багажчето и ще се върне при мама.

# 468
А защо не го направиш?
Да си тръгнеш?
Ако те последва ще знаеш, че си взела правилното решение - ако ли не ще знаеш къде ти е "мястото".

Така или иначе след като него все го няма (почти през цялото време е при майка си) ще си гледаш детето сама.
За чий ти е тоя мъж? Да се кара на баща ти защо те питал дали си яла?
Нали знаеш, че като се появи детето скандалите ще ескалират.
И докато ти се чудиш как да жонглираш между него, бебето и вашите ти ще влезеш в лудница, а той ще си вземе багажчето и ще се върне при мама.
Нямаме скандали, нито той се кара на баща ми. Изръси пред мен тъпотията, че баща ми се грижи и после ми се извини. Не си комуникираме със скандали. Да, сигурно ще има ефект да си тръгна, но дори да тръгне след мен, не смятам, че това е начина и ще повлияе в дългосрочен план. След всички проведени разговори и след като разбра гледната ми точка за ситуацията,ако продължи постарому вече е друго. Днес например се прибра навреме и ми предложи да излезем. Е, вечеряхме навън и прекарахме добре. Надявам се да продължи. За всички ще е най-добре. Ако нещата са временни, тогава вече пак казвам, е различно.

# 469
  • София
Ти май изобщо не се четеш и нямаш никакъв апомен какви ги пишеш. За Ариел говоря.

# 470
Ти май изобщо не се четеш и нямаш никакъв апомен какви ги пишеш. За Ариел говоря.

Ми де да знам - имам регистрация от 7 години. Трудно е да запомня всичко.
Или ти си помниш всичките над 10 хиляди поста? Съмнявам се.

# 471
  • Пловдив
В предишния пост не пишеше, че тя не е работила.
Не е и нужно - по подразбиране е била в майчинство. Освен това работеща жена не значи жена без ангажимент към семейството, освен, ако не е основен източник на доходи и няма реална физическа възможност и време за това.
В майчинство не означава, че не работи. Тя гледа детето докато той е на работа, всички домашни задължения се делят след като мъжът се прибере.

# 472
И според мен е най-добре Фокси да се изнесе от техните. Няма как да са семейство, докато всеки си е първо дете на родителите си.  Щом е самостоятелна жена, може да се справи в дома си, както толкова много жени на работещи много съпрузи. Така мъжът и ще се връща от работа в дома си,а няма да си отива всеки свободен момент с желание при мама. Колкото и да са свестни тъстовете е трудно да съжителстваш с родители на половинката.

Просто се изнесете и нещата ще потръгнат. Това е универсален съвет, който винаги работи.

# 473
Нали е почнал ремонтът, ще се изнесат.
Това наистина е най-добрият вариант.
Особено като се роди бебето, как така ще го занесат в друга къща? Нещата, които ще купят за бебето, ще ги подредят в чужд дом ли?
Мъжът умишлено се скатава и определено не смята да си гледа бебето, щом самият той предлага нещо толкова неизгодно за него - да живеят при тъстовете.
Но и съветите за раздяла са прекалени. Бракът не е само цветя и рози, а в случая детето е нероден Петко. Нека се роди, тогава Фокси да види какво ще се случи и ако се чувства самотна майка, тогава да взема такова важно решение.
Фокси, съветвам те при всички положения да заведеш новороденото си дете в собствен дом, където си си подредила свое кътче за него.
Не е толкова трудно да се гледа новородено, че да не могат да се справят родителите сами, а да трябва постоянна помощ. Даже в началото е най-лесно, а това са най-хубавите моменти, Фокси, не ги подарявай на някого другиго, пък дори и на родителите си, те вече са ги имали с теб.

# 474
Скрит текст:
В предишния пост не пишеше, че тя не е работила.
Не е и нужно - по подразбиране е била в майчинство. Освен това работеща жена не значи жена без ангажимент към семейството, освен, ако не е основен източник на доходи и няма реална физическа възможност и време за това.
В майчинство не означава, че не работи. Тя гледа детето докато той е на работа, всички домашни задължения се делят след като мъжът се прибере.
Върни се и прочети пак.
Да, щеше да е приемливо поне ако си гледаше детето.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 08:33 от •mimoza•

# 475
  • София
Фокси, дай Боже свекървата да си намери един мъж, да си го обсебва него. Ще ви просветне 😁

# 476
А да бе, било най-лесно в началото. Защо говорите глупости. Ако майката е със секцио или с трудно естествено раждане, не е много подвижна и има нужда от помощ. Да се установи кърмене в началото си е борба за една значителна част от майките. А липсата на сън никак не е лесна. Ако таткото поеме грижите и готвенето, добре, но дали този татко ще го направи е въпросът

# 477
Затова съм написала "родителите", а не "майката със секцио".
Родителите - майка и баща!

# 478
  • Най-красивата страна
Дори Фокси и мъжа и да излязат на квартира,поведението на свекървата няма да се промени.
Има много такива жени-остават сами и се вкопчват в семейството на сина или дъщерята
Даже ,ако младите са на квартира,може и по-лошо да стане.
Чели сме тук във форума как свеки идва без предупреждение ..

Няма лошо ,че младите живеят в жилището на тъстовете.
По-нататък могат да си купят свой имот.

# 479
Ако, мъжът се освести, много вероятно да им се получи. В тази ситуация е видно, че Фокси е сговорчива, но не е склонна да отстъпва прекалено. А имайки работа, апартамент и родителите, които я подкрепят, тя ще се справи, каквото и развитие да има в отношенията им.
Няма никакво значение, какво иска свекървата, ако тя и мъжът и имат желание да са семейство и да си гледат детето заедно. Пожелавам и, мъжът да се осъзнае и да е адекватен баща.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 12:59 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт